Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.693
Ja sam isto htela da pitam zašto da filuje danas, a torta je tek za nedelju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
meni stigli listićiTreba doći do Kalenić pijace.Pošto ja taj rezani vrlo malo koristim, uglavnom za ukrašavanje kolača. sama ga izrežem.U svakom slučaju Hvala.
Teta Iro, evo jedne...
POSNA VOĆNA TORTA
Sastojci za jednu koricu:
-1 čaša (od jogurta) šećera
-1 čaša kisele vode
-2 čaše brašna
-2 kašike ulja
-2 kašike džema od kajsije
-1/2 kašičice sode bikarbone
Potrebno je tri ovakve korice,koje se peku u plehu dimenzija 23x38 na pek papiru.
Fil:
- sok od ananasa-1,4 litra
- 4 pudinga od vanile
- 300gr. margarina
- 500gr. šećera u prahu
- 2 konzerve ananasa
- 500 gr.kivija
Skuvati sok sa pudingom,ohladiti,pa sjediniti sa margarinom prethodno umućenim sa šećerom u prahu.
Nafilovati kore na sledeći način:kora + fil + ananas seckan + fil + kora + fil + kivi isečen na kocke + fil + kora.
Ukrasiti posnim šlagom.
PRIJATNO!!!
ne juce, pecem danas, u petak, filujem jekad nocas, sutra u subotu je ukrasavam, a u nedelju u toku pre podneva je nose.Ja sam isto htela da pitam zašto da filuje danas, a torta je tek za nedelju.
Meglle, hola, halta....Sve imaju kazein, ali ako to diskvalifikuješ, ostaje ti ništa. Nula. Ne postoji.
Ja bih sipala tačno onoliko fila koliko trpi kalup, a od ostatka napravila i neku torticu sa keksom u malom kalupu, recimo onom za hlebpitanje koje me najvise zanima je koliko visoka ispadne torta ako je budem filovala u kalupu 26 cm, da napomenem da ce mi dvije korice skupa biti visine cc 2 do 2,5 cm ja imam onaj klasicni kalup na rasklapanje visine 6 cm pa neznam sta da napravim ako je torta visocija od kalupa
pitanje koje me najvise zanima je koliko visoka ispadne torta ako je budem filovala u kalupu 26 cm, da napomenem da ce mi dvije korice skupa biti visine cc 2 do 2,5 cm ja imam onaj klasicni kalup na rasklapanje visine 6 cm pa neznam sta da napravim ako je torta visocija od kalupa
isto tako mislim je prekriti fondanom sta savjetujete za premayivanje buterkremu ili je bolje nutelu?
Cure treba mi neki recept torte sa bananama,a da nije ona klasicna i da moze pod fondan![]()
i ja sam mislila tu ali zena nece lesnik,ne znam sta da radim da li da izbacim taj lesnik,da li bi to valjalo...Ja uvek pravim moskva šnite ali umesto višanja i ananasa stavim banane koje poprskam limunovim sokom. Svima se svidja, a deca odkidaju. naravno ide pod fondan.