TORTE: recepti, saveti, ideje...

Devojke kad pravite cetvrtastu moskva tortu, da li povecavate fil, meni po onom klasicnom receptu to nesto malo fila, za okruglu ok ali za cetvrtastu ja bi to povecala ali onda ode i kilaza, i ovaki ima tri i kusur kg...:think:

Još da znamo koji je tvoj "klasičan recept" ... ;)
Inače, površine je - površina bilo da je torta četvrtasta ili okrugla.
Htedoh reći da visina torte i količina fila ne zavise od oblika tj. da li je torta čtvrtasta ili okrugla već od toga kolika joj je površina.

Snezana i patuljci su dobili svoju torticu :)
pb040159.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Smeh izvini :cmok2: trebalo je pisati " po onom klasicnom stefanelli receptu" ali sam zurila pa sam valjda nekako preskocila....znam za memematiku :) a i nasa draga Daca su mi je pomogla i objasnila kako da smanjim i povecam mere u zaisnosti od povrsine pleha i jos jednom joj hvala na tome :zag:
nego prvi put je pravim cetvrtastu a sa tom merom jaja kore su mi bile bas lepe tanke a eto o filu nisam razmisljala dok nisam pocela da filujem tortu, ma nije ni ovako lose al sad za sledeci put znam pa cu ipak povecati meru.....I definitivno moram kupiti neku manju cetvrtastu tepsiju od ove 33*23

Aha, evo pregledala sam i nadjoh je, hvala ti, ja treba da pravim figuricu, vidjela sam da i nije nekako bas strasna. A super jer ima narandzaste, onda cu takvu podlogu. Mama slavljenika je rekla da bude ako ikako moze sto veselije, a posto znam da su na ULTRI neki sve mracni crtaci, Bog da te sacuva, onda bas super kada mogu da se ukombinuju i te sarene varijante

Slične teme

Back