Tamaric20
Zainteresovan član
- Poruka
- 231
Ooooooo kakve su to cene torti???? Doduse ja ih ne pravim teko cesto, vreme mi ne dozvoljava pa odbijam ili prosledim ali kada i prihvatim dobro naplatim. Ni jednu nisam prodala ispod 4.500 din. sto bi izaslo oko 1.200 din po kg. Mada torte i ne naplacujem po kg. vec cena zavisi od tezine dekoracije, ukusa i naravno za koliko ljudi je pravim. Nikad ne kazemo kolika ce da bude vec otprilike, preko 4kg, preko 5kg itd. Inace ispod 4kg i ne pravim torte. Mada razumem do nekle takve cene, konkurencija je jaka, i pogotovo ako je to jedini izvor prihoda, onda je i logicno sto vise da se odradi i da se zadrze musterije, na obrt.
Uglavnom moja racunica je koliko potrosim na materijal, dodam jos toliko ili cak odnos 1 na prem 1.5. Mozda sam i bezobrazna ali imam stalne musterije koji me ne menjaju godinama.
Evo npr. ova kornjaca na mom profilu, gore je plazma, dole Vasina kostala je 8.500 din. i to je bio mali popust jer poznajem kupce.
Uglavnom moja racunica je koliko potrosim na materijal, dodam jos toliko ili cak odnos 1 na prem 1.5. Mozda sam i bezobrazna ali imam stalne musterije koji me ne menjaju godinama.
Evo npr. ova kornjaca na mom profilu, gore je plazma, dole Vasina kostala je 8.500 din. i to je bio mali popust jer poznajem kupce.
Poslednja izmena:

I još jednu sam pravila, pola spremila sutra za sajam, pola ostavila kod kuće.