TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Ma ne znam, možda smo i pisale, nego ja prosto nisam sagovornik za tu temu. :sad2: Kod mene sve košta 700 din/kg. I šlag, i fondan, i 3D, i cela vini pu družina na torti uđe u tu cenu, bez dodatnog naplaćivanja. :dash:

Kada je moja draga forumašica, koja se ovde gotovo ne pojavljuje više, snez@ bila početnik i imala niske cene, rekla je da joj je dobro tako, vežba se sa tuđim parama. A ja, pošto još uvek nemam obim posla koji želim (zanemariću ovaj novembar, jer ko zna, možda je slučajnost :( ) i dalje se držim te njene devize. Jer, jedini način da mene i moj rad neko zapazi je da radim korektno, a jeftino. Za mene drugi put ne postoji, tako da ništa, ali apsolutno ništa ne naplaćujem dodatno. I srećna sam dok mi ostaje crvena po torti, mada je to nipodaštavanje mog rada i truda, pa i umeća, jer ne ume BAŠ svako ono što umem ja, zato što moja radnica, koja ide u nadnicu traži danas 1500 dinara. A da bi se išlo u nadnicu ne treba ni talenat, ni umeće, ni znanje, ni poseban alat...

Ma ok, ni ne treba niko da radi kako ja radim. Ja sam i ono veče bila na rođendanu, kada sam nosila onu tortu sa pralinama, i po ko zna koji put se razočarala šta ja naplaćujem 700, a šta ljudi plaćaju 600 din/kg. Tada sam se baš ske. njala. I izguraću nekako ovu zimu sa ovim cenama, a na proleće ću drastično da poskupim, pa ili pukovnik, ili pokojnik...Svejedno u proleće i na leto imam posla preko glave, pa ako niko ne bude hteo, ni ne mora...Neka i dalje kupuju te sa kristal šećerom koji se gruši u filu, i sa pšeničnim klicama umesto oraha, i sa krem tablama umesto čokolade...Ja ću da dignem ruke od borbe s vetrenjačama.

Pa znas sta, nije to problem samo sa tortama. Danas postoje oni koji imaju pare i ne pitaju za cenu bilo sta da kupuju, mislim bilo koju vrstu proizvoda, i imas one koji imaju malo gledaju da ustede, svesni da je to na kratke staze, ali oni racunaju da tako stede...Ih, pa znas li sta je za nekoga 300 din ustede po torti...ihaaa...sta sve moze da kupi za te pare...:eek:

Pa ok je, razumem ja da je kriza, i da svaki dinar znači, ali onda neka se mene bar otkače, pa nek kupuju te takve nikakve, kada im odgovaraju. Šta misliš, koliki kreten treba da budeš da naručiš tortu tu za 600 din/kg, jer je kod mene 700, prođeš pored moje kuće, i ideš, autom, naravno, 4,5km u jednom pravcu po tortu, da bi uštedeo 150 dinara. Jer valjda košta i ta litra benzina koju si potrošio dok si otišao i vratio se. :roll:

Pa ok je, razumem ja da je kriza, i da svaki dinar znači, ali onda neka se mene bar otkače, pa nek kupuju te takve nikakve, kada im odgovaraju. Šta misliš, koliki kreten treba da budeš da naručiš tortu tu za 600 din/kg, jer je kod mene 700, prođeš pored moje kuće, i ideš, autom, naravno, 4,5km u jednom pravcu po tortu, da bi uštedeo 150 dinara. Jer valjda košta i ta litra benzina koju si potrošio dok si otišao i vratio se. :roll:
Pa zato sam ironicno gore napisala da ONI MISLE DA TAKO STEDE!!

Slične teme

Back