TORTE: recepti, saveti, ideje...

Uf uf uf pa ja ne znam koja je od koje lepsa....Svaka cast, predivne tortice :klap::klap::klap:...Sve pohvale:worth::worth::worth:...Evo od mene jedna da se ne ponavljam sa ostatko...Veliki pozdrav za sve
SNV84956.jpg

SNV84953.jpg

Cure, veliko bravo svima. Koliko je bilo bonica podelila sam, koliko nema, pohvaljujem ovako javno.

Paki, ne znam da li je to bio i tvoj san, ako jeste - ostvario ti se. Ja svoj još uvek sanjam.:) I mada nisam ni blizu ostvarenja, ne prestajem da se nadam. :D Večiti optimista, šta ćeš...

Svako je u pocetku imao malo posla, sa vremenom ce se povecati treba biti optimista :ceka::andjeo::)

Zoja torta
Torta je trebala da bude jos drecavija, ali koliko god stavljam te Barvallo u prahu razmucene sa malo vode, boja kao da dostigne neki svoj intenzitet i kraj, ne znam jel se isto nekome to desava? Ili ja jednostavno vise nisam imala snage u kasne sate da mjesim fondan stalno dodajuci boju u njega, pa opet i opet...

Donja milka sa sjeckanom cokoladom, gornja je kinder
E kod ove torte mi se desilo drugi put da sam pogresno ime djeteta stavila na tortu, ovdje je Hana, a treba Tara :dash:
Srecom, to su moje stare musterije, pa smo to za cas na licu mjesta promjenili, ali opet... stvarno ne smije vise to da mi se desi

Kinder torta
Ovo je moj prvi buket na torti, zasluzna za to je Tera Ira :zag: jer bez njene obuke i podrske, ne bih se usudila krenuti u tu avanturu

Zoja torta, dekoracija ista po ko zna koji put :whistling:

Donja je cokoladna a gornja lud-lab
Evo da i ja napokon stavim "u promet" moj novi stalak, trebala je torta biti jedna na drugu, ali mi se vise svidjalo ovako da se vidi i donja citava torta

Paki, pa ti i ja smo onda u istom "sosu" tzv. STAMBENI KREDIT, dok tu ratu platis, kupis malo alata, pa podloge i kutije... eto kako za cas nestanu zaradjene pare, u vidu magle.
Us vakom slucaju, odlicno je da si ostvarila ZD san i samo naprjed, a ona ce sigurno uskoro isto da stigne tu cifru, eto, vec napreduje

Evo je ludlab po receptu Daca_Su. Konzumenti su bili oduševljeni.

34f0ec3.jpg

Evo i recepta, mogla sam samo kore peći od po 6 jaja.

LUD LAB (nemam pojma da li je ovo jedna reč)

7 belanaca
7 kašika šećera
7 žumanaca
7kašika brašna
4 kašike kakaa

Peći dve ovakve kore u kalupu prečnika 26cm.

3 cela jajeta
80g gustina i
12 kašika šećera zakuvati u
1/2l mleka

U hladno dodati 1 margarin/puter i 300g čokolade. Čokolade, ne kakao table.

600g višanja preliti sa 5 - 6 kašika ruma

Kore preseći da se dobiju 4. Svaku koru poprskati onim sokom od višanja i rumom, staviti fil, pa višnje.

Poslednja izmena:

Slične teme

Back