TORTE: recepti, saveti, ideje...

ja bolje ne znam ... bar za sad . :andjeo:

attachment.php

Evo i ja da se oglasim malo...
Sto se onih cigarosa tice ja sam ih pravila od fondana prosle god u agdusti i nije bilo nikakvih problema. Stajali su odlicno ali ubijaju koliko vremena za njiih treba.

A sada da nesto priupitam treba mi receptza neeku cokoladnu tortu ali da ide sa suvim grozdjem!
Imate li kakvu ideju?

Kad oblazem kremastu tortu sa tankim koricama da bih je mogla prekriti fondanom, da li da odmah oblozim tortu cim je napravim, da pustim malo da se stegne pa onda ili pre nego krenem da stavljam fondan? Ovo radim prvi put pa sam malo u nedoumici, mada mislim da je najbolja ova srednja opcija ali uvek je bolje poslusatii misljenje vas iskusnijih.

Ladyna ja ti nikako ne bih preporucila da je odmah oblazes.
Ja ih uvek napravim danas, ostavim u kalupu do sutra, sutra kada se dobro ohladi premazem buter kremom ponov je ostaviim u frizideru na hladjenje, sto zavisi od toga koliko imam vremena.
Ali je svakako ostavim da se tam buter ohladi i stvrdne na toj torti i tek nakon toga stavljam fondan preko nje.

Niko nema neku savet za tortu sa suvim grozdjem?
Ne znam da li da napravim neku varijantu lub lab i da u kore stavim grozdje ali da ne stavljam voce u fil?
Ima li ko kakvo misljenje?

Niko nema neku savet za tortu sa suvim grozdjem?
Ne znam da li da napravim neku varijantu lub lab i da u kore stavim grozdje ali da ne stavljam voce u fil?
Ima li ko kakvo misljenje?

Nemoj lud-lab, ako pravis po onom mom receptu, jer je kora onako dosta riejtka, pa ce grozdjice da slete na dno, zalijepe se i zapeku pa ce biti gorke.
Kazem ti, malo procackaj po starinjskim receptima korice sa orasima i grozdjicama, mora biti nesto takvo

A gde budu deca kad se prave i serviraju ovakve torte?
Ja imam dva decaka (11 i 7) i ne mogu da zamislim kako bi im objasnila ovakvu tortu. U okruzenju vazim za nekog ko je uvek raspolozen za zezanje i sale. Veoma otvorenih shvatanja,ali....... Malo su mi ovakve torte ......Dekoltei i guze i da prodju. Jos kad su dobro odradjene deluju i simpaticno. Bas da mi neko servira u tanjir levo ili desno.... Nisam sigurna. Naravno Lyly svaka cast za rad, vrlo je verno odradjeno. Kao original:D!

sad vidim da nisam dobro bas objasnila....mislila sa kad da je oblozim tom korom okolo i odgore, cim napravim kremastu tortu, kad se malo stegne ili neposredno pre fondana? e to mene muci....a moram danas da ih pravim....

Natali ja bih rado pomogla ali nisam ekspert za mladenacke tortem ali mislim da bi i na tri sprata bila ok, ako pored tih ima i drugih torti,znas ono tetke i strine :) tako je kod nas na svadbama,a i u ns, pa bude lepo svedski sto....
ako nema onda minimum 4 sprata, min 20 kg, donja obavezno neka cvrsta cokoladna....

Poslednja izmena:
Devojke,koliko bi kg svadbena torta trebala da ima za otprilike 200 ljudi?na koliko spratova(jedna torta na drugu da se slaze) bi ta kilaza mogla da se rasporedi i koje bi torte zbog stabilnosti dosle u obzir za tu tortu?:dash::dash:Meni su te svadbene Spansko selo,tako da svaka pomoc oko ovaoga je dobrodosla:confused::eek::think:[/QUOTE
Devojke...pa jel moze pomoc prijatelja???

Ja bih Ti drage volje pomogla , ali nemam tako nešto u svom dosadašnjem radu . U svakom slučaju pravi 4 sprata i dole kreni id nekih čokoladnih sa kuvanim filom na pari . Ti filovi kad se stegnu su ko kamen . I skrivene tacne obavezno . A prečnici možda 40 , 33 , 26 , 19 . To baš neće biti 20 kg , ali mislim da je tu negde . Eto ja malo naglas razmišljala . :)

Slične teme

Back