TORTE: recepti, saveti, ideje...

i decije
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Evo baleta, ali s upozorenjem svima da ne menjaju nista i bice torta mljac...

LABUDOVO JEZERO

15 jaja
900g šećera
50g prah šećera
400g lešnika
180g plazma keksa
3 kašike sirćeta
100g pudinga od vanile
80g gustina
12dl mleka
125g margarina
125g maslaca
250g šlaga
100g mleka u prahu

Ispeći tri kore od po: 5 belanaca, 200g šećera, 50g lešnika, 60g plazma keksa i kašika sirćeta

Fil I: 15 žumanaca, 300 g šećera, 100g pudinga od vanile, 80g gustina i 10dl mleka kuvati na pari. U ohlađeno dodati maslac i margarin penasto umućene sa 50g prah šećera i 250g prepečenog, samlevenog lešnika.

Fil II: 250 g šlaga, mutiti sa 2dl mleka, pa dodati 100g mleka u prahu.

Filovati: kora, fil I, fil II, kora...

Nejasan mi je ovaj fil, zar 10 dl mleka nije 1 litar??
Koliko dugo se kuva tolika kolicina, sta mislite iskusne majstorice?:think:

Nejasan mi je ovaj fil, zar 10 dl mleka nije 1 litar??
Koliko dugo se kuva tolika kolicina, sta mislite iskusne majstorice?:think:

Stvarno nisam nikad pravila ovu tortu, ali po meni se to uopste ne treba kuvati na pari, ja bih to onako klasicno skuvala u 1l mlijeka u serpi na srednje ugrijanoj ringli, sigurno ce biti super gust fil kad ide toliko pudinga i jos plus gustina, pa poslije jos i toliki ljesnici.
Hajde javni ako si isprobala koji su utisci?!

Znam ja to naravno, ali sve mislim mozda je neka greska. Jer zasto bi pisala 10dl a ne 1 litar!? I jos sve to pa na paru. Bojim se da probam to, sve mislim potrosicu 5 sati uz sporet :sad2:
Nemoj ti to kuvati uopste na pari, nego lijepo na sporet, pa to je obicni fil sa zumanjcima u mlijeku, skuvace se za 10min, znas onako klasicno!
Ja bih bar tako uradila, ili u mikro koju ja nemam, ako tako inace kuvas filove, ali u svakom slucaju nije taj fil uopste neki problem, slobodno ti to isprobaj

Slične teme

Back