TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

attachment.php

Curi mi kora za kinder na par mesta, onaj sec.sirup..torta je za nedelju..kako da resim?

Pretpostavljam da je sada kasno ali hajde da odgovorim...
Posto sam ja, kako ZD tako i ostale davila pitanjima o susenim korama, sramota bi bilo da nesto ne kazem... ;-)

Negde sam na formu procitala da se to desava kada se belanac i secer pre susenja dobro ne umute!
Zato one zene koje znaju uvek nagovestavaju da se te kore moraju Dobro umutiti!

I mene je to nekada mucilo ali sada vise ne... ;-)

Evo i moje prve tortice od jučer za svetu pričest jedne male djevojčice.(Moja druga naručena).Moram se požaliti da sam u zadnji tren morala raditi drugi kalež jer mi prvi nije stajao na torti i sav mi je popucao.Bila sam tako jadna al su bili zadovoljni izgledom.Pa se i ja pomirila.Barem me cvijeće veselilo jer mi je sve išlo po planu i ništa se nije lomilo.:)
attachment.php

....i cvijeće:D
attachment.php

Minimum ti treba 300gr, jer treba da izlijes dosta debelo, posebno ako je vrucina napolju da se sporije topi, u stvari najbolje bi bilo da se uopste ne topi.
Uglavnom, cokolada se najbolje topi na pari, i to sa samo malo ulja. Evo, ja sam sinoc topila bijelu cokoladu 300gr i na to sve sam stavila 1-2 kasike ulja. Razlila sam bas debelo preko transfera i danas cu to da sijecem u plocice, a treba mi za nedelju za tortu od 24cm, sigurno ce mi ostati koja plocica ali ne mari, bitno je da mi je prvi put lijepo usopjelo da ostane transfer na bijeloj cokoladi, super mi se preslikao i bas sam srecna

Drustvo,imam dva pitanja vezana za ganas kremu,ako se njime filuje torta on ide u frizider na duuugo hladjenje pa se umuti mikserom?a ako se njime preliva,tj premazuje cela torta?jel to treba cim se napravi?i da li za obe varijante ide 1:1 cokolada i sl.pavlaka,ili ima nekih izmena i dodataka u zavisnosti da l je za filovanje ili za pralivanje?

Poslednja izmena:
Uh, ja za to bas nisam strucnjak, znam samo za omjer kod Ana torte, koliko se sjecam 1l sl.pavlake i 300gr cokolade, ali tu je ta varijanta sa nocnim hladjenjem, sutra mucenje i nije bas toliko cvrst, ali meni je ispod prve stikle koju sam radila bila Ana torta, korice to fino upiju i bude OK. Znam da se ZD zalila an gustinu pa dodavala keksa.
A za mafine znam da ide bez hladjenja i mucenja, odmah se ukrasava, ali ne znam tacan omjer, ima na prvoj stranici teme za mafine i cupcakes, a mislim da je to isto za filovanje

Uh, ja za to bas nisam strucnjak, znam samo za omjer kod Ana torte, koliko se sjecam 1l sl.pavlake i 300gr cokolade, ali tu je ta varijanta sa nocnim hladjenjem, sutra mucenje i nije bas toliko cvrst, ali meni je ispod prve stikle koju sam radila bila Ana torta, korice to fino upiju i bude OK. Znam da se ZD zalila an gustinu pa dodavala keksa.
A za mafine znam da ide bez hladjenja i mucenja, odmah se ukrasava, ali ne znam tacan omjer, ima na prvoj stranici teme za mafine i cupcakes, a mislim da je to isto za filovanje

A za prelivanje preko cele torte?predpostavljam da se to radi cim se napravi?

ja imam recept za neku cokoladnu tortu u koju ide na 1 l sl pavlake 400 g cokolade i nema mucenja, ohladi se samo na sobnoj temperaturi i stegne dovoljno za premazivanje a posle u frizider pa mu skoro treba testera koliko je cvrst. pretpostavljam da moze i da se preliva sa njim. ne znam kakav bi bio 1:1, jer je i ovako cvrst.

Slične teme

Back