MinicaRelja
Aktivan član
- Poruka
- 1.542
Ja stavim tackicu boje za ten (boja koze) pa dodajem po potrebi..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
wilton ima bez boju *ivory ona ima taj efekat biserno bez , pa ako imas vremena mozes poruciti u eurowiltu ili tortekuJel moze neko da mi kaze kako da dobijem boju fondana bez ,koju bih boju mogla da stavim ?Pravim mladenacku tortu i devojka mi trazi nesto izmedju bez i zlatne da bude dekoracija na torti ?
ako moze recept i naziv keksa,ako uopste ga ima ovdesa turskim keksom..
![]()
Ova je baš takva, ali dobra je tek kad odstoji dan-dva zbog velike količine kakaaE i ja imam jedno pitanje... Treba mi neki proveren recept za cokoladne kore( ili tortu) koje treba da su deblje ,socne,bez oraha iili lesnika a da ta torta moze pod fondan i da izdrzi jednu manju torticu na sebi
. Znam da mnogo trazim ali tako su trazili od mene.Jos je gore sto to treba da bude kriva torta a ja to do sada nisam radila. Ja sam mislila da ispecem nesto na foru Brownis ali nisam sigurna da li bi to izdrzalo sve ovo.
Ova je baš takva, ali dobra je tek kad odstoji dan-dva zbog velike količine kakaa
ČOKOLADNA TORTA
8 žumanaca
8 kašika šećera
4 kašike brašna
4 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
-umutiti, dodati :
8 umućenih belanaca sa jako malo soli
-peče se na 180 stepeni, a kada se ohladi, seče se na tri dela
Fil:
2 jaja
200 gr šećera mutiti na pari, u toplo dodati:
200 gr margarina
ostatak od 100 gr kakaa (onaj ostatak od dela koji je stavljen u koru)
Kada se ohladi, izmiksati dobro da malo posvetli pa dodati
100 gr šlaga umućenog u 2 dl mleka
Odgore nekad stavim čokoladnu glazuru, a nekad namažem istim filom i samo narendam čokoladu.
Dosta je čvrsta, može pod fondan, a ukus je baš jako čokoladni, skoro pa gorak.
dobila sam savet da ovde potrazim pomoc..hahaha...kako ovo zvuci...elem,treba da radim grb barselone ali sam u nedoumici koja je ono boja na dresu?moze li ko da pomogne kako da dodjem do te boje?
Izvini, a koja boja ti je problem?
U crvenu kapnes malo plave, a u plavu malo crne ili crvene. Probaj malo, razmuti par kapi i probaj na belom papiru ili parcencetu belog fondana, ako imas ostatke! Mada videm neke torte, neke zene nisu isle bas u detalje i nijanse, stavile su bordo i teget! Bordo crvena i kap crne, ako je nemas...boje na grbu su neka vrasta crvene,bordo valjda i plava.Pogledajte prilog 234448
U crvenu kapnes malo plave, a u plavu malo crne ili crvene. Probaj malo, razmuti par kapi i probaj na belom papiru ili parcencetu belog fondana, ako imas ostatke! Mada videm neke torte, neke zene nisu isle bas u detalje i nijanse, stavile su bordo i teget! Bordo crvena i kap crne, ako je nemas...
Jako je čokoladna i svekrva je , kada je probala bila ubeđena da sam stavila barem pola kg čokolade u nju, ne oseti se brašnjavo, nego baš onako jako čokoladno, a gorkasto je kao na čokoladu za kuvanje, na taj način.A precnik tepsije u kojoj ove kore peces, predpostavljam da je 26cm?
I nekako mi neobicno da je cokoladna torta samo sa kakaom, nema uopste cokolade, pa zato i jeste gorkasta, jel tako?!
Ali je nemojte jesti danas, ništa ne valja prvi dan (mada smo je mi par puta pojeli do pola i prvog dana)Hvala,isprobacu je koliko danas na mojim ukucanima i mislim da ce biti pun pogodak.