TORTE: recepti, saveti, ideje...

Cure , dajte mi link za Jacin recept da probam . A što se tiče ostalog , ja sam totalno samouka , tortama se bavim tek nešto više od godinu dana , pa sve cake učim u hodu . Stalno čitam ovde za to slaganje torti u obruče , ali nikako da se usudim da ih naručim i probam . a divim se presecima torti od majstorica . Milina videti . Što ne znači da se neću usuditi . Samo nemam vremena probati . Čitam Dacine postove i gledam otprilike sebe : posao , kuća , dvorište , mala deca , torte . a vremena nigde . Ali , zato smo tu da učimo jedna drugu i da probamo svašta . Al sam se raspisala ! U svakom slučaju hvala za svaki savet :heart:

Cure , dajte mi link za Jacin recept da probam . A što se tiče ostalog , ja sam totalno samouka , tortama se bavim tek nešto više od godinu dana , pa sve cake učim u hodu . Stalno čitam ovde za to slaganje torti u obruče , ali nikako da se usudim da ih naručim i probam . a divim se presecima torti od majstorica . Milina videti . Što ne znači da se neću usuditi . Samo nemam vremena probati . Čitam Dacine postove i gledam otprilike sebe : posao , kuća , dvorište , mala deca , torte . a vremena nigde . Ali , zato smo tu da učimo jedna drugu i da probamo svašta . Al sam se raspisala ! U svakom slučaju hvala za svaki savet :heart:

Na strani 6.

Jaca se retko pojavljuje na Forumu, ali takve osobe ovde nije bilo niti će biti. Bez okolišanja, sa puno strpljenja uvek je bila spremna da sve objasni do detalja. Svaki recept koji je ovde postavila, svaki savet koji je dala je rezultat njenog iskustva, i kao takav je bio primenjiv. Žao mi je što je nema, ali znam da zna da je volim uvek i svuda...:heart:

attachment.php

evo i mene,rodjendan proslavili,drugari otisli,sudje oprano i sad malo odmaram...Toni ne mrzim ja nikoga:)niti umem,mozes na glavu da mi se popnes slobodno ali ja vam ne mogu objasniti sta radim jer bi bilo jako komplikovano za objasnjavanje na ovaj nacin,a i stvorilo bi vam jos vecu konfuziju tako da ce biti bolje da ostane na tome da ne zelim da otkrijem svoje velike tajne:)Oni koji me znaju i koji su imali priliku da u RL udju u moj zivot imali su priliku i da vide kako ja radim torte i da nemam tajne i da hocu sve da kazem i pokazem...mozda nam se jednog dana ukrste puti pa ces imati priliku za moju demonstraciju...Vremena na zalost imam jako malo i za sebe,jer sam i ja jedna od onih koje rade smene od 12 sati,spavaju po tri sata,radim i po 30 torti mesecno kad je normalno stanje,imam momke koji jedu ko prasici sve sto napravim,uz sve to peglam,perem i nemam visak belanaca:)niti bilo cega drugog,cak ni otpadaka za ukucane kad pravim torte...ne kukam,cutim i guram jer sam sama izabrala svoj put...ne smatram da sam majstor za torte jer mnogo toga ne znam,ali ono sto prihvatim da uradim,prihvatim zato sto znam da mogu da uradim pristojno i onako kako treba ili ne prihvatim...

Necu,idi sama:zcepanje:ni ti mene nisi htela da vodis na more:zcepanje:
:(.
Ma kako nisam? Evo vodiću te na Pilion u već u maju/junu... ili bi rađe na Kefaloniju u septembru? (Ili da između "uglavimo" još neko?)
Ja svakog hoću da vodim... jedino što moraju da se samofinansiraju :zcepanje: Osim ako nemaju savršene muževe koji su u stanju da pripomognu...
U stvari... šta ćeš ti na "odvojeno" more kad imaš ... bolju polovinu? :think:

jesam baksuz bre,ja uvek zakacim neke koji hoce da me vodaju svugde sa sobom ali da se samofinansiram:hahaha:
nemam savrsenog muza koji ce mi,ni ja nisam savrsena:zcepanje:i sta me bre lozis znas i sama da to ne postoji:zcepanje:
hvala ti na ponudi ali ja imam bolju kombinaciju,naravno samofinansirajucu:rotf:
Ko je tebi kriv što si izostajala sa časova pa ne znaš da savršeni muževi - postoje :).
I... srećan ti put ;). U Zagreb (za sad).
I puno pozdravi Ladu :heart:

Evo naše za valentinovo.Mi smo tek sad prebacili slike.Nije ko vaša al to je bila za nas dvoje da se zasladimo.Bila je ukusna i meni nešto mekana.Znam da često radite tu tortu i recept je Kokina čokoladna torta.Neznam gdje sam pogriješila.
attachment.php

NE znam kako ti je ta torta mekana, jer Kokina i Zoja su slicne, a meni su bas - bas cvrste. Mozda ti je fil ostao slabije ukuvan pa ako si dodala onoliko plazme koliko pise ispao meksi. Trebalo je je jos keksa i mislim da bi bilo OK, a sljedeci put malo vise kuvanja.

Niasam nesto spec iskusna, ali mogu da kazem svoje iskustvo...zavisi kako peces kore i kako filujes tortu, ja je retko opsecam, mozda samo na par mesta ako je vidljuva neravnina...ostalo izravnam filom, pa buter kremom

Potpisujem, ako se uopste mogu racunati u iskusne, jer ima tu mnogo iskusnijih zenica koji mogu sa nama da podjele to iskustvo. Inace, bas onako kako je Kata pisala, ni ja se ne usudjujem jos naruciti te obruce, imam neke koji su sa onim mehanizmom za rasklapanje, i u to kad nafilujem onda ne treba opsjecanje, fino se sve ivice poravnaju da je to milina jedna.
Cile to radi sa obrucima, mislila sam naruciti, ali ne znam kako ih fino odvojiti od torte kad nisu na rasklapanje?

Poslednja izmena:
Daco, ovo je recept za Milka tortu po kojoj ja radim, svojevremeno smo kuckale i na FB bas oko toga, ne znam da li se secas. Za ovu meru torta sa fondanom izadje bas teska, ali meni nije ni malo mala, ja po potrebi proporcionalno smanjujem sastojke, pa okvirno kada mi treba torta od 3 kg stavim 12 jaja, 3.5 15... i tako gledam da uklopim. Meni je ona preukusna i medju top 5 mi je po traznji, posle Dacine Kinder i Stefanelline Moskve.

Potpisujem, ako se uopste mogu racunati u iskusne, jer ima tu mnogo iskusnijih zenica koji mogu sa nama da podjele to iskustvo. Inace, bas onako kako je Kata pisala, ni ja se ne usudjujem jos naruciti te obruce, imam neke koji su sa onim mehanizmom za rasklapanje, i u to kad nafilujem onda ne treba opsjecanje, fino se sve ivice poravnaju da je to milina jedna.
Cile to radi sa obrucima, mislila sam naruciti, ali ne znam kako ih fino odvojiti od torte kad nisu na rasklapanje?

Da li ti stvarno ne znas kako bi odvojila obruc od torte?Salila si se sigurno???

Slične teme

Back