TORTE: recepti, saveti, ideje...

moje najnovije otrkiče :) dijamanti ....

diamonds1.jpg

diamonds2.jpg

diamonds5.jpg

A sad i one svecane varijante
Dobos torta, napon je neko trazio cipelu a da nije pink-crna kombinacija
attachment.php

attachment.php

pa slicna kombinacija koja je vec bila, inspiracija je od Marceta, a mojoj komsinici se jako svidja pa je preporucila i svojoj drugarici, a za moskvu kaze da nije ljepsu tortu jela, kao nije ni znala da ljesnik i voce moze tako dobro da se kombinuje
attachment.php

i jedna za 18 rodjendan
Donja je Zoja, srednja je kidy sa bananama a najgornja je lud-lab
attachment.php

Evo mene ponovo.

Treba da pravim neku cipelicu pa odoh na neki sajt ali mi nesto nece. Tacnije izbaci mi neku poruku... :rtfm:

Zna li koja sta se desava sa ovim sajtom jer sam isla pre par dana i sve je bilo ok?!

Evo i adresa strnice http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2570

Pa moj omiljeni sajt se skroz na skroz poremetio, sve neki upitnici kad ga otvorim, ju ju...
ALi ipak, ovu stranicu koju si ti ovdje napislaa sam ja bez problema otvorila sa sve tim upitnicima, pokusaj opet

Zelela bih da napravim ovu tortu...zanima me kakva je...da li je neko vec pravio???
5 jaja
5 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
1 čaša koka-kole
Fil

300 grama mlevenih oraha
300 grama mlevenog keksa
1/2 litra koka-kole
250 grama margarina
200 grama šećera u prahu
200 grama eurokrema
2 kesice šlaga
Način pripreme

Dobro umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, dodati 4 kašike brašna, 2 kašike mlevenih oraha i 1 kesicu praška za pecivo, pa ispeći u rerni na umerenoj temperaturi. Ispečenu koru ohladiti i preliti jednom čašom koka-kole.

Posebno umutiti 250 grama margarina sa 200 grama šećera u prahu, pa u to dodati 200 grama eurokrema. Potopiti 300 grama mlevenih oraha i 300 grama mlevenog keksa u 1/2 litra koka-kole, pa sjediniti sa prethodno umućenim margarinom, šećerom u prahu i eurokremom.

Ovim filom filovati koru. Tortu na kraju ukrasiti umućenim šlagom.

Slične teme

Back