TORTE: recepti, saveti, ideje...

Jasmin 1 me je zamolila da postavim recept za Švarcvald tortu,pa evo izvolite:
ŠVARCVALD TORTA SA VIŠNJAMA-MOJA VERZIJA
kora: Umutiti 3x po:3 komada jaja, 4 kašike šećera, 2 kašike vruće vode, 1 kašika kakaoai 2 kašike brašna. Ovo peći u kalupu prečnika 28 sm.
NAPOMENA:Kore su dosta debele za ovaj kalup pa sam ih ja sekla na pola i svaku prelivala sokom od višanja, pomešanog sa višnjevačom, a zatim čololadom rastopljenom sa 2 kašike ulja na 100gr.
FIL 1:
-Višnje neočišćene od koštica-900gr., posle čišćenja nisam merila
-sok od višanja i višnjevača- 600gr.(odnos je otprilike)
-šećer 400gr.
-gustin-3 kašike
-puding „C“-2kom
-šlag krem-100gr.
Skuvati sok i višnjevaču, dodati šećer, razmućen puding i gustin,pa kuvati do potrebne gustine.Kada se masa ohladi dodati očišćene višnje i 100gr.umućenog šlaga.Masu izmiksati.
FIL2:
-Slatka pavlaka-1/2 litra
-šlag krem beli-300gr.
-mleko za šlag-oko 300-350gr.
-prah šećer- po ukusu dodati
FILOVATI: kora sa čokoladom,fil1,fil2, kora...........Ja sam filovala 5 kora i po vrhu stavljala fil2.
Torta je teška 3,5kg.

Malo je reci da sam odusevljena tortama, uzivala sam dok sam gledala........
Evo od mene nesto
attachment.php

attachment.php

Danas popodne treba da ukrasavam tortu koja ce biti kutija za cipele. Prvo, ogranicena sam tezinom do 3kg, a drugo nafilovala sam ja nju (dobos torta je u pitanju) u kvadratu 24x24cm, i tako je sad teska 3,5kg, znaci ima viska...
Medjutim, to je meni nekako nisko za kutiju, ne znam kako cu danas od te torte koja je visoka 7-8cm nadodati na visini. Ma sinoc uopste nisam vodila racuna o tome :dash: mogla sam odmah da sjecem kore i filujem jos koji nivo gore.
E sad pojma nemam kako cu od te vec nafilovane torte danas nadodati na visini:besna:

Medjutim, to je meni nekako nisko za kutiju, ne znam kako cu danas od te torte koja je visoka 7-8cm nadodati na visini.
E sad pojma nemam kako cu od te vec nafilovane torte danas nadodati na visini:besna:

Meni je visina od 7-8 cm sasvim ok. Te visine se super seku dok jako visoka parcad pucaju i prevrcu se na tanjiru. Ja bih to samo ukrasila a visinu bih ostavila takvu kakva jeste.:D

Danas popodne treba da ukrasavam tortu koja ce biti kutija za cipele. Prvo, ogranicena sam tezinom do 3kg, a drugo nafilovala sam ja nju (dobos torta je u pitanju) u kvadratu 24x24cm, i tako je sad teska 3,5kg, znaci ima viska...
Medjutim, to je meni nekako nisko za kutiju, ne znam kako cu danas od te torte koja je visoka 7-8cm nadodati na visini. Ma sinoc uopste nisam vodila racuna o tome :dash: mogla sam odmah da sjecem kore i filujem jos koji nivo gore.

E Daco ne znam kako da torta dobije na visini ali hvala ti za ovo što si napisala jer ja noćas trebam da filujem tortu koja treba da bude kutija za cipele. :mesi:

drage moja treba mi mala pomoc?koliko po vasem misljenju dana pre moze da se napravi torta ?u pitanju je dacina cokoladna torta,imam naruceno za subotu pa me interesuje koliko dana bi mogla ranije da je napravim ?obicno je napravim 2 dana ranije,ali zbog nekih drugih obaveza interesuje me da li bi mogli koji dan pre?

Tako i ja radim . Moji davno nisu jeli komplet tortu , samo restlove . Čak mi je i mm rekao da će morati naručiti jednu i platiti da bi mogao pojesti celo parče ! :zcepanje:

Da, da, znam isti slucaj i kod nas! Ni jedna kucna torta se ne moze ponoviti, taj spoj ukusa od svih torti koje budu za vikend, e to je cudo jedno NEPONOVLJIVO :zcepanje: :zcepanje:
Uglavnom, skinula sam jedan sloj nafilovane torte, prve dvije kore sa filom izmedju, to mi se onako fino bez posljedica odvojilo od torte. Onda sam sjekla te stranice da smanjim tezinu. Sa jedne strane sam odsjekla malo tanje po duzini i lijepo oborila na povrsinu torte, tako 3 puta da popuni citavu povrsinu i namazala jos malo fila, vratila onaj skinuti sloj i super. Bice to taman fino visoka kutija. Okolo sam je vec obljepila bijelim fondanom, danas pravim poklopac, pa cipela na kutiju i gotovo

drage moja treba mi mala pomoc?koliko po vasem misljenju dana pre moze da se napravi torta ?u pitanju je dacina cokoladna torta,imam naruceno za subotu pa me interesuje koliko dana bi mogla ranije da je napravim ?obicno je napravim 2 dana ranije,ali zbog nekih drugih obaveza interesuje me da li bi mogli koji dan pre?

Ja Zoju uvijek pocinjem peci u srijedu, mislim na kore, nafilujem je u cetvrtak popodne i bude u subotu super socna!!! Tako i sa moskvom isto.

ja zelim samo da se zahvalim svima sa ovog foruma
jer ko zeli da nauci da pravi torte dovoljno je da samo pazljivo prati vase razgovore,
kao ja naprimer:D MA KAKVI KURSEVI VI STE BOLJI OD BILO KOJE SKOLE,
e sad ja bih volela i da vam pokazem sta sam uspela da napravim uz vasu pomoc
ali neznam kako se stavljaju slike u album :rumenko: JOS JEDNOM ZAHVALAN VAS UCENIK :hvala:

Slične teme

Back