TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

attachment.php

Koji cvet je najmanje komplikovan za pravljenje? Treba mi buket na vrhu jedne torte, a nikada nijedan nisam napravila...:confused:I koliko ranije se oni prave, koliko se suse?
Mislim da su ti makovi ili anemone (ne znam kako se na našem kaže) najjednostavniji. Možeš si isprintati šablonu ili vaditi s krugovima, za našušurenje možeš koristiti čačkalicu. Ja sam sušila na onom velikom kartonu za jaja i stavila na njega alu foliju i udubila ju tamo gdje treba. Meni je ruža nešto teža, barem one krasne koje viđam po internetu.

Hvala ti puno. Po meni masna je trebalo da bude niža, ali... to drugi put.
Kada su u pitanju veći komadi uvek lepim svežom gum pastom od koje sam i pravila figuru ili cvet samo je malo ovažim vlažnim rukama. Tako mi se najmanje primećuje, a sasvim lepo drži i uvek mi je pri ruci.

Hvala ti puno. Po meni masna je trebalo da bude niža, ali... to drugi put.
Kada su u pitanju veći komadi uvek lepim svežom gum pastom od koje sam i pravila figuru ili cvet samo je malo ovažim vlažnim rukama. Tako mi se najmanje primećuje, a sasvim lepo drži i uvek mi je pri ruci.

Pa ne znam, probala sam i gum pastom, ali meni je lakse slaganje masne sa rojalom, jer je meksi, u njega se prosto utapaju delovi, ne moras da pritiskas ni malo...da si samo prvi red malo odmakla od sredine bila bi niza, a i dalje bogata! Ali, meni se bas ovakva svidja...i boja je ekstra!!

Ja sam samo jednom i to u početku igranja sa fondanom pokušala da napravim rojal masu. Ninašta nije ličila, bacila sam i više nikad nisam probala. Kopovna mi se rasteže kao žvaka pa i nju ne volim. Da li je ti sama ptaviš ili?

Sama je pravim i bas volim da radim sa njom...svasta nesto moze da se napravi...samo je ispadne dosta, pa prvo prikupim ideje i onda jedno vece sednem i nastancujem...:)

Prelepo je ispala!! Ma nije ni teska za napraviti, samo ako izaberes pravi trenutak da je sklopis, da se ne presusi mnogo!! Kako si je spajala? Ja sam rojal masom...

Da, kad sam ja prvi put pravila tu masnu ispala mi jepse nego svaki sljedeci, a trebalo bi da tad ako na osnovu iskustva vise znas. Definitivno je najbolje za spajanje kad je na pola suva jer se jos uvijek moze manipusati sa tim fondanom. JA sam slojeve lijepila razmeksanim fondanom, a mislim da bi lakse bilo royalom. Onda sam u svaku supljinu masne stavljala one barvalove kutijice od gel boje, da bi se sacuvao taj fini oblik.
Svaki sljedeci put nisam imala vremena spajati jer sam dijelove masne pravila jako kasno u noci i sutra spajala kad su vec presuvi, to mi nije ispalo onako kao sam htjela

Da, kad sam ja prvi put pravila tu masnu ispala mi jepse nego svaki sljedeci, a trebalo bi da tad ako na osnovu iskustva vise znas. Definitivno je najbolje za spajanje kad je na pola suva jer se jos uvijek moze manipusati sa tim fondanom. JA sam slojeve lijepila razmeksanim fondanom, a mislim da bi lakse bilo royalom. Onda sam u svaku supljinu masne stavljala one barvalove kutijice od gel boje, da bi se sacuvao taj fini oblik.
Svaki sljedeci put nisam imala vremena spajati jer sam dijelove masne pravila jako kasno u noci i sutra spajala kad su vec presuvi, to mi nije ispalo onako kao sam htjela

Pa po mom skromnom misljenju, rojal i jeste dobar za to, pogotovo ako se presusi, jer samo na sredinu stavis gomilicu rojala, u boji u kojoj je i masna i onda nezno redjas delove, namestas kako rti odgovara, bez ikakvog pritiskanja...a i ako ti se nesto ne dopadne, mozes lako da pomeras i popravljas dok se rojal ne osusi...a kad se osusi drzi kao lepak! Eto, to je moje skromno iskustvo!

Zorice, izgleda jako DOBRO, samo jel dovoljno cvrsta da moze pod fondan i pisi receptic

Mozda bi i mogla ako bi se kora podelila na 3 dela pa da fil nema kontakt sa fondanom.Problem je sto se mora vise sati hladiti da bi se fil sa zelatinom dobro stegao ali naravno mozemo mi taj fil malo preraditi za nase potrebe. Kora je super i u kombinaciji sa drugim filovima vec sam to isprobala samo sto sam 2/3 kakao zamenila sa neskvikom da bi bile manje gorke.
Ovde je recept za tortu :

http://mamajacooks.blogspot.com/2010/07/torta-jasenka.html

Slične teme

Back