TORTE: recepti, saveti, ideje...

Dugo me nije bilo, evo jedne mom bratu za rodjendan :)))

Uploaded with ImageShack.us

Prilozi

• image_1.jpg
    image_1.jpg
    35,7 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
Imam jedno tehničko pitanje, radim sestrični tortu i ona bi ju sutra navečer trebala pokupiti a rođendan bi trebala slaviti u petak ili subotu. Hoće li izdržati torta pod fondanom za to vrijeme? Možda da stavi frižider na jače hlađenje ili da zamrzne tortu ali onda nemam pojma kako bi fondan izgledao. Ima li netko iskustva? Negdje po američkim forumima sam čitala da fondan u neku ruku služi kao konzervator tako da kao torta može dulje stajati dok se ne načne. Naravno strah me da ne bude sav trud uzalud....

Ne brini nista, samo neka je stavi u frizider i nista joj nece biti, ovaj put su Amerikanci u pravu. Jos ako je torta tipa milka, reforma, ima da bude jos bolja nakog tog duzeg stajanja, kad se fil i korice fino sjedine i omeksaju, mmmmm.
SAMO NIKAKO U ZAMRZIVAC fondan ce se istopiti nakog otapanja citave torte, to nikako

Treba mi pomoc.Musterija mi trazi tortu za 100 osoba(oko 100 komada) od kojih 100 20 su deca.Treba da pravim okrugle torte na tri sprata.Jel bi bilo dovoljno dole precnik 30,sredina,26,gore 20cm? Vi koji naplaci=ujete torte na komad mozda bi to znale???

Po mom iskustvu torta precnika 26 cm daje 16-20 parcadi u zavisnosti koliko je torta visoka tako da se slazem sa Dacom da je to malo i da treba povecati torte. Kod mog brata su bile 3 torte ukupne tezine 12 kg i za 120 osoba bilo je po mom misljenju malo.Sekli su jako tanku parcad i bilo je knap. Snajka je trazila 14 kg ali zena napravila 12.Ipak ti to povecaj.z:)

Slične teme

Back