TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Moram pitati jel su ovo sada susene kore?

Meni za kinder bueno bude takva slicna kora i ja se uvek plasim da mi nece valjati?
Isto je pecem na 150C sat vremena ali mi ne ide taj maraschin (doduse ni neznam sta je to :zstidljivko:)

Ja nisam stavljala maraskin, a to je liker od visnje, to su susene kore, a po receptu za kinder tortu po kome ja pravim ne ide brasno samo jaja secer i na dno pleha jedne kore orasi

Tenesa, ziva li si? Cuvaj se zimoce, ali i medjeda, tamo ih ima ko macaka!! z:p Ajd trkni do Prijepolja na one obecane kolace, to je moj kraj, ja castim...Fudbalski teren isporucen sinoc, na obostrano zadovoljstvo. Bila si u pravu, spoj torti se ne vidi ni najmanje, a nisam stavljala gornju zajednicku koru....znaci, ponavljam,BILA SI U PRAVU!! z:poz:

Eto, pa bas super, bitno je da se nisi sekirala i da ti je islo od ruke. Kako si postigla da ti budu iste visine?

Evo link za torticu koju sam radila samo sto sam ja radila duplu mjeru, ali moze se ovdje recimo raditi dupli fil i tri kore i bice savrsena!
http://www.coolinarika.com/recept/cokoladni-ledeni-vjetar/

Parce izgleda EXTRA!!! Jel dovoljno cvrsta za fondan, koliko vidim torta dekorisana izgleda super, a ja se uvijek plasim kako ti raznorazni vjtrovi (spanski, japanski, ledeni...) idu pod fondan?
A jos da te pitam, nije mi bas jasno sta si mislila pod ovih komentarom: dupli fil, tri kore. Znaci, da se u startu radi dupla mjera svih sastojka ili?

Eto, pa bas super, bitno je da se nisi sekirala i da ti je islo od ruke. Kako si postigla da ti budu iste visine?

Pa ne znam ni sama, izgleda uz Boziju pomoc je sve ispalo ok! Isla sam logikom da prvo slozim Moskvu i to sa 3 kore, a onda sam napravila reformu, racunajuci da cu lako dodati jos korica ako bude trebalo do zeljene visine...ali nije mi trebalo, 4 korice su bile dovoljne!z:lol: Uh kako sam bila srecna...ukupno je bila teska oko 5,8 kg.

Parce izgleda EXTRA!!! Jel dovoljno cvrsta za fondan, koliko vidim torta dekorisana izgleda super, a ja se uvijek plasim kako ti raznorazni vjtrovi (spanski, japanski, ledeni...) idu pod fondan?
A jos da te pitam, nije mi bas jasno sta si mislila pod ovih komentarom: dupli fil, tri kore. Znaci, da se u startu radi dupla mjera svih sastojka ili?
I ja sam se mnogo plasila pogotovu sto slike isprobanog recepta su izgledale kao da nema sanse da bi to islo pod fondan i onda na nagovor jedne kolegice koja isto u mom gradu radi torte odlucim se, pa sta bude. Cvrsta je, samim tim sto se pod tezinom figurica nigde nije pomerila. Ja sam u startu radila duplu meru i za kore i za filove ( svih sastojaka) pa mi je torta kao sto vidis previsoka , pa sam odlucila iduci put da radim isto duple mjere samo sto cu raditi tri kore odnosno malo cu da ih prosirim da bi dobila na sirini torte a ujedno smanjila visinu a fil cu isto da radim duplo jer moje musterije vole kremaste torte. Torta je jako ukusna, mm koji ne voli torte tipa vjetrova se odusevio i rekao da moram cesce da je radim.

E da, sad razumijem, ma ni ja ne volim onako bas-bas previsoke torte, nego onako normalno8-10cm. A pravo da ti kazem, u posljednje vrijeme mi musterije stalno govore: samo ti tu tezinu rasporesdi po podlozi, neka je torta sto sira, pa ja kazem da ce onda biti dosta tanka, a oni kazu da im tako i treba, niza parcad i onda mogu da se sijeku u duzinu, eto...
Ne znam koliko ti je ispala tezinski, jesi mjerila?

Ne znam je li neko vec postavio ovakve slike,namam vremena da trazim.Trebala bih dobos tortu da ukrasim za jednu stariju gospodju,mislim da je glupo fondan preko secerne glazure,a samo slag sa strane mi nije dovoljno.Mislila sam neku kombinaciju sa fondanom,neko cvece npr. Da li neko ima neki predlog u slici?

Evo mojih tortica od vikenda
Prvo dvije zvjezdaske, jedna sa slag, bijela cokolada kombinacija:
torta je čoko-moko, sve u svemu torta je OK, mada mi je nekako prazna, onaj fil od kis. pavlake i mljevene plazme mi nekako neutralan, nema jačinu i neki karakterističan ukus, pa sam dodala još krupno rendanog eurobloka i sjeckanih oraha u sl.pavlaku koja je drugi fil i tako mi je već čokoladnija
attachment.php
attachment.php

Kinder
attachment.php

Zoja
attachment.php

Pa dječije
Zoja za blizance:
attachment.php

Zoja opet, po ko zna koji put:
attachment.php

Donja Zoja, gornja je moskva
attachment.php

mušterija je zvala sa Zlatibora na kome su ostali 5 dana duže nego što su planirali, zatrpani putevi pa je bilo napeto. Srećom, uspjeli su da se vrate na vrijeme pa je bio i rođendan i naravno torta!!! Poslala je sliku Stefanelli torte koja je bila mnogo manja od tražene, jedva mi je stala na ovaj stalak pa se travica na obodu donje torte ni ne vidi od tila i nekako mi je mnogo ljepša bila uživo

Mackapacka svojevremeno sam se raspitivala kolika treba biti razlika medju tortama po sirini.
Tako da su mi ova nase iskusnije tortoholicarke ;-) kazale da bi trebala biti razlika oko 10cm.
Tako da, po meni, povecavaj od prve. I smatram da su upravu.
Uglavnom pravim ovu tortu kinder bueno jer mi je najvise traze i stavljam je pod fonfan i sto rece pahuja, ne mrda!
Uglavnom su teske oko 4kg ali po mom receptu. I pecem kore sa lesnikom i svi kazu da je super tortica.

Poslednja izmena:
I jos nesto zaboravih mackapacka, rekose mi ove nase zenice da po osobi ide oko 100-140gr torte po osobi.
Ali to zavisi i od vrste torte. Neko voli jace torte neko malo kremastije sa manje kora i bla, bla, bla...
Za decu, pretpostavljam da ide nesto manje.
Stavi sve na papir pa se preracunaj.

Ne znam je li neko vec postavio ovakve slike,namam vremena da trazim.Trebala bih dobos tortu da ukrasim za jednu stariju gospodju,mislim da je glupo fondan preko secerne glazure,a samo slag sa strane mi nije dovoljno.Mislila sam neku kombinaciju sa fondanom,neko cvece npr. Da li neko ima neki predlog u slici?

Imas u mom albumu dobos tortu pod fondan u kombinaciji sa nekim cveticima. Od gore je ostao karamel. Pogledaj mozda ce ti malo pomoci.

Možeš pogledati i u mom albumu, ima više doboški sa karamelom, snegom okolo i cvećem od gore.

Slične teme

Back