TORTE: recepti, saveti, ideje...

Treba da pravim plazma tortu u obliku štrumfete. Ne 3D, nego onako od gore kada se gleda da bude štrumfeta. Ima li neko predstavu od koliko plazme da napravim tu smesu da bi torta bila 3 -3,5kg prekrivena šlagom?
Kod "plazme" je jednostavno jer se ništa ne peče, dakle koliko materijala upotrebiš - toliko će biti teška torta.
Ako se ne varam, kod mene u "plazmu" na 400g keksa ide 250g šećera i 250g margarina + sok ili mleko po potrebi. Akoovo poslednje zanemarimo, to znači da od jedne količine dobiješ 900g smese. tebi treba 3-3,5kg sa šlagom, znači od 1,4kg plazme dobićeš oko 3,2kg torte (malo više zbog onog mleka ili soka) i kad je prekriješ šlagom to je - to.
Ako sam nešto propustila (ja to sad onako iz glave...) daj mi recept za plazmu kako je ti praviš (neko ubacuje orah, žele, čokoladu... ) pa ću ti izračunati. ;)

Ja plazma tortu pravim po Minjinom receptu i to onom gdje je pravila Sundjer Boba, i u taj recept ide 1,2kg plazme, 200g oraha, 200g cokolade rendane, 350gr prah secera, 2 margarina, 4 jaja (kuvam ih na prai sa polovinom secera) i 4dl soka - sa odokativnom tezinom skuvanih jaja na pari to ti je 3,1 kg. Takva torta sa fondan dekoracijom ima oko 3,5kg tako da eto, mislim da ces se i ti uklopiti u to. Inace, cesce bude i 4kg jer svi traze neki dodatak u njoj, zele bombone, coko bananice ili svjeze voce pa se i tu nadoda tezine. Ja sam prosli vikend pravila takvu Strumpfetu, ne od plazme, nego neku sa coko bananicama, ali ti govorim samo zbog slike tog lika iz crtaca.
Ako pravis plazmu koja ne ide pod fondan mozda mozes i amlo manje keksa jer ova bude bas cvrsta.

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Prosli vikend sam je radila, na 157 stranici teme ukrasavanje, a imas i u moj albumu djecijih torti. Sliku sam nasla naravno na netu, istampala, isjekla dijelove svake boje i spajala, nije ti Strumpfeta teska, nema toliko puno boja ni detalja. rijesices ti to, ne sumnjam
E hvala vam obema. Sada idem na temu sa linkovima da na'vatam Jele da mi dobaci neki link gde ima tako 2D (jel' se to kaže 2D?) Štrumpfeta. :D

A Daco gde je ta tvoja Štrumfeta, ima li negde slika?

Slične teme

Back