TORTE: recepti, saveti, ideje...

ivana super ideja, na mnogo torti ne moze fondan i zato mi se ovo bas dopada, a pricu si uklopila super, kako si napravila vodu, jel sa zelatinom pa si ga obojila?
gledala sam neki dan cake boss-a i bas je pokazao kako napraviti bazen, napravi se rupa, oblozi plavim fondanom i preko stavi bezboji gel, samo mislim da tog gela nema kod nas pa bi se moralo improvizovati necim drugim...

ivana super ideja, na mnogo torti ne moze fondan i zato mi se ovo bas dopada, a pricu si uklopila super, kako si napravila vodu, jel sa zelatinom pa si ga obojila?
gledala sam neki dan cake boss-a i bas je pokazao kako napraviti bazen, napravi se rupa, oblozi plavim fondanom i preko stavi bezboji gel, samo mislim da tog gela nema kod nas pa bi se moralo improvizovati necim drugim...

Prvo hvala na pohvalama. Za bazencic sam koristila fondan, a vodu sam napravila od zelatina koji sam obojila. Prvo sam napravila rupu pa sam je oblozila fondanom, a onda izlila zelatin. Nemojte da preterate sa bojom, dovoljna je samo mrvica, inace bude mnogo tamno. Ja u zelatin stavljam malo manje vode nego sto pise u uputstvu na pakovanju i obavezno sacekam da se ohladi, cak i da malo pocne da se steze pre nego sto ga izlijem da se fondan ili slag ne bi otopio.

Najvise volim da pravim torte gdje se kore rade od bjelanaca, secera, oraha i malo brasna. Ali imam jedan problem. Npr: na velicinu pleha 25x30 stavim 8 bjelanaca, debljina kore je solidna kad je izvadim iz pecnice, ali kada se ohladi ona je smijesno pretanka... To mi se desava sa bas svakom korom koju na taj nacin napravim. Probala sam i pzp da stavim i sve ali uzalud. Jos kada preko dodje teski fil od zumanaca i mlijeka, to je smijesno. Kore skoro i nema. U CEMU GRIJESIM??? :histericna::dontunderstand:

E to za koru se i ja pitam, i zato sam i stavila slike da cujem komentare. I ja je susim po receptu ZD i one na oko meni izgledaju super, i niko se nije zalio ko je porucio, svi je bas hvale, zato sam je i pravila. I stvarno je bas ukusna, meni malo preslatka, ali kada sam je isekla kore nigde, jedino ne znam da nije zbog tereta pala posto ih ja pravim u uzim kalupima od ovde preporucenih.

Najvise volim da pravim torte gdje se kore rade od bjelanaca, secera, oraha i malo brasna. Ali imam jedan problem. Npr: na velicinu pleha 25x30 stavim 8 bjelanaca, debljina kore je solidna kad je izvadim iz pecnice, ali kada se ohladi ona je smijesno pretanka... To mi se desava sa bas svakom korom koju na taj nacin napravim. Probala sam i pzp da stavim i sve ali uzalud. Jos kada preko dodje teski fil od zumanaca i mlijeka, to je smijesno. Kore skoro i nema. U CEMU GRIJESIM??? :histericna::dontunderstand:

Ja u plehovima 25x34cm pečem kore od 4 belanca i budu mi tanke, ali ja to tako radim zato što moji tako vole. Oni kada vide koru debljine 1cm odmah je škartiraju. To kada su mi kore belanca, šećer, ml. orasi i malo brašna. Mlađi sin ne jede "kinder" tortu jer mi kora bude 3cm debljine. To je za njega predebelo, iako je vazdušasta kao pena.

Ne znam šta da vam kažem za tu koru za "kinder". Moj pleh u kom pečem koru je 37x27cm, stavim 8 belanaca, a fil kuvam u 1l mleka i poređam 300g plazma keksa (od 300g ostane mi 4,5 keksova). Znači da kora trpi težinu više od 1,5kg, i uvek izgleda [post=20264886]ovako[/post]

Poslednja izmena:
KONACNO sam i ja nesto radila z:shock:
attachment.php

Slične teme

Back