Za "kinder" tortu rernu ugreješ na maksimum, smanjiš na 150C, staviš koru, i pečeš dok se ne ispeče. Zavisi od rerne. Neko sat, neko više od sata, ja nikada duže od 50 minuta.
Za "zoju" si prekuvala fil, pa ti je zato tako gust. U receptu piše da se kratko kuva na pari, jer posle ga zgusnu čokolada i keks. Čak je, mislim daca napisala da ako bude redak, doda se još keksa. Čim ti nisi mogla da ga razmazuješ, predugo si ga kuvala. I zato torta nije kremasta, jer je fil prečvrst.
Ako se ne bojiš salmonele iz živih jaja, ti onda pravi po tom receptu što se fil ne kuva. Sa nekuvanim filom torta bude skroz drugačija, i za moj ukus lepša, ali ja termički neobrađena jaja zaobilazim u širokom luku, tako da ne pravim tu varijantu. Mada, izvorno, imam taj recept gde se ne kuva fil, nego se polovina umućene mase peče, a drugom polovinom iste smese se filuje.
A to što nisi zadovoljna, možda jednostavno torta nije po tvom ukusu. Kod mog muža i starijeg sina "zoja" je na ubedljivom zadnjem mestu, a kod mlađeg sina i mene na prvom, pa nekoliko slobodnih mesta, pa neke druge torte.