TORTE: recepti, saveti, ideje...

i ja imam gorenje rernu, nekako sam se snašla za pečenje više kora bez rešetki, npr ako pečem dve, tepsiju koja je manja od vođica stavim na onu veću što paše u rernu a drugu na rešetku. aaaA ako pečem tri, stavim na dno đuveč tepsiju prevrnutu pa na nju prvu tepsiju i tako dalje ;). A što se šlaga tiče, pojma nemam, ja sam tako probala barvalov šlag, dosta je povoljan ali isto ako de muti 1:1 budu unutra grudvice kao da ima želatina u njemu:(

Ja sa C šlagom nikada nisam imala loše iskustvo. Možda i njima naiđe neka loša serija, pa si baš ubola tu?

Daca_Su:
E taj plehic Gorenje je vjerovatno toliki spolja a unutrasnja korisna povrsina za pecenje je onda jos manja? A ti tvoji 30x34cm, kako sa njima radis, sjeces 1 koru pa imas dvije od po 30x17, ili mozda krojis na odgovarajuce dimenzije, onako kako si pisala i za okrugle kore, da sijeces iz velike

Da se vratimo na plehove. :D Ja sam se zeznula za dimenzije. Ti moji plitki plehovi su 34 x 24cm, i kore ostavljam takve kakve jesu, jer mi je to ok veličina za lepu, izglednu tortu, i super staje na onu srednju kartonsku tacnu. To sam skoro otkrila, i nisam još sve kore koje pečem probala da pečem na taj način. Ali definitivno ovo što sam probala dopada mi se najviše od svega do sada probanog. I brzina me oduševljava.

Već sam ti rekla. Mana "gorenje" i šporeta i rerni je veličina. Sada sam izmerila pleh. Unutrašnje mere su 36 x 32cm. Ali to je duboki pleh i ja u njemu nikada nisam pekla kore za tortu, sem Jacine beze. Sve ostale kore pečem na tankim plehovima.

Prva Fifi :heart:

PC030013.JPG

i Adidas
PC030006.JPG

A ja bih da pitam, kako da slag bude gladak, odnosno, kad radim ukrase i sare od slaga, pojavljuje se nekakve rupice i slag nije ravan i jednak vec nekako onako kao ispucao?
Pokusavala sam sve, mutila slag i sa manje i sa vise kisele ovde, al uzalud. Ima li neka fora da slag bude puniji??

Slike su katastrofa, ali vidi se sve sto treba da se vidi :)

Prva je bila kumovima za godisnjicu braka - na svadbi je on imao beli cilindar, a ona crvene cizmice

attachment.php

a druga je za drugaricinog sina - kombinacija Minjine i jos nekih zivotinjskih sa neta + Sally iz Cars-a. Ova torta mi je posebno draga, posto sam prvu tortu napravila pre tacno godinu dana za tog istog decaka.

attachment.php

Back