TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ja nisam stigla da slikam, pa mi poslali :)

attachment.php

Devojke treba mi savet. Stavlja li neka Moskvu i Kinder kao donje torte kada su na sprat? I da li je neka pravila tortu na sprat, a da je teska plafon 5kg.? Poslala mi zena sliku sa proslogodisnjeg rodjendana, tortu je radila zena cije su torte prelepe, ne druzi se ovde sa nama, kaze nije bila teska ni punih 5kg. Koliko sam ocenila precnik gornje nije veci od 10 cm. Koju tortu radite kao gornju tako malu, ako je neko uopste radio. Ja sam mislila da joj ponudim plazmu pa ako hoce hoce, ako ne neka trazi na dr. mestu. I da na kojoj je str. recept dobar za Milku? Hvala. Izvinite na gnjavazi.

Nisam nikada to radila, ali bih svakako mogla da stavim i jednu i drugu kao donje, jer ja pravim baš čvrste filove, tako da su mi torte čvrste. Na ovoj slici
1pjq85.jpg

gornja torta je prečnika 15cm, i nije bila teža od 1,5kg. Što znači da bi ti donja mogla biti 3,5kg, a gornja 1,5kg, i eto 5kg. Kod mene je ova u sredini doboš, a gornja cvetna livada.

I moskva i kinder su ti same po sebi teške torte, moskva zbog voća, kinder zbog fila kuvanog u mleku, tako da nisu baš najsrećnije rešenje za situaciju kada si ograničena kilažom, pa još kada su okrugle i ne možeš viškove da isečeš, ali proceni sama kako ti je najbolje.

Ja nemam toliko iskustva, ali sa ovim do sada odradjenim ispod 6 kg. nista. Takav je i bio prvi dogovor, ali onda trazi izmene. Ma nije problem, dogovorila sam se sama sa sobom sta cu joj reci, pa ako joj odgovara odgovara, ako ne neka uzima na drugom mestu. Volim da budem mirna. Necu da se mlatim da kinder pravim od 10 cm.

Od mene jedna boem torta. Kad sam trebala da je slikam baterije na fotoaparatu su me izdale.Tako da je slikana mobilnim telefonom.
attachment.php

Princess, po kom receptu si pravila ovu tortu, meni treba bas ovako kockasta da bude kao kutija sa velikom ljubicastom masnom, hocu da je malo visociju napravim, ali dzaba sve to kad nikad boem tortu nisam pravila a vidim da si ti to vec usavrsila

Devojke treba mi savet. Stavlja li neka Moskvu i Kinder kao donje torte kada su na sprat? I da li je neka pravila tortu na sprat, a da je teska plafon 5kg.? Poslala mi zena sliku sa proslogodisnjeg rodjendana, tortu je radila zena cije su torte prelepe, ne druzi se ovde sa nama, kaze nije bila teska ni punih 5kg. Koliko sam ocenila precnik gornje nije veci od 10 cm. Koju tortu radite kao gornju tako malu, ako je neko uopste radio. Ja sam mislila da joj ponudim plazmu pa ako hoce hoce, ako ne neka trazi na dr. mestu. I da na kojoj je str. recept dobar za Milku? Hvala. Izvinite na gnjavazi.

Recept za milku koju sam pravila vise ni sama ne znam koliko puta je od Zlatne koke i negdje je na pocetku ove teme, cek samo da nadjem stranicu, evo na 6 stranici imas Jacinu i Kokinu, torta je EXTRA hvalila sam je vec nebrojano puta na forumu

Daco ja sam pravila po ovom receptu,mislim da je taj recept ostavila svojevremeno Smeh.
BOEMSKA TORTA
Kore:
Potrebno je za 3 kore:
12 belanaca
200g šećera u prahu
15g kakaoa
250g lešnika
Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati šećer u prahu, sve dobro umutiti pa dodati 15 gr. kakaoa i 250 gr pečenih samlevenih lešnika i lagano promešati.
Peći tri kore
Prvi fil:
250 gr.mleka,
150 gr.šećera,
6 žumanaca,
1 vanilin šećer,
2 kašike oštrog brašna (ili gustina)
Zagrejati mleko. Umutiti penasto žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno i polako doliti vruće mleko. Kuvati na pari, neprestalno mešajući.
Drugi fil:
6 žumanaca,
150 gr. šećera,
100g čokolade
Umutiti žumanca sa šećerom, kuvati na pari, u vruće dodati čokoladu.
Posebno umutiti 250g putera, 1/5 dodati u žuti fil, ostatak u čokoladni.
Svaku koru filovati naizmenično žutim pa čokoladnim filom.

Back