TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo jedna za cika zubu
attachment.php

jedna za krstenje
attachment.php

ostale necu ni da kacim jer se sve vec ponavljaju

ja te visnje koristim otkad sam pocela da pravim torte i obozavam ih, bas su dekorativne...a imam i drugaricu koja ih voli pa ako mi pretekne koja - znam ko ce da je porucka..elem, draga ceka te i knjiga i visnje - da dokrajcis teglu pa da uzimam novu..svrati :D

Iva, to su trešnje u maraskinu i ima ih u Jablanici... Bila sam pre mesec dana u Jablanici i rekli su mi da ih nema ali da ih stalno uvoze i da treba da stignu....Ja jurim takve zelene ali još nisam naletela ko bi mi rekao gde ih ima.

bas sam se obradovala informaciji da ce ih nabaviti, vec neko vreme ih nema..a zelenih ima na Kalenic pijaci...bile su i zelene i plave..mozda nema trenutno, nisam proveravala, ali se pred praznike pojave uvek...ako naletim, javljam :D

Koliko ja znam, imaš ovde nugat po mom receptu, po Jacinom, po ciletovom i po uninom. Ukucaj u pretraživač nugat torta, i izbaciće ti sve ove recepte. Moj je proveren, pravilo je nekoliko žena odavde tortu po njemu, i sve su ga hvalile, a mislim da su i svi ostali isprobani. Za Jacin mogu da garantujem, jer sve što sam pravila po njenim receptima, bilo je odlično.

Koliko ja znam, imaš ovde nugat po mom receptu, po Jacinom, po ciletovom i po uninom. Ukucaj u pretraživač nugat torta, i izbaciće ti sve ove recepte. Moj je proveren, pravilo je nekoliko žena odavde tortu po njemu, i sve su ga hvalile, a mislim da su i svi ostali isprobani. Za Jacin mogu da garantujem, jer sve što sam pravila po njenim receptima, bilo je odlično.

ja sam probala nugat po receptu ZD i meni je to favorit torta, svi koji su je probali su odusevljeni ... hvala ZD za divan recept:super:

TORTA NUTELA

Piškota-6 zumanaca umutiti penasto sa 60gr secera,dodamo 4-5 kasika nutele .Posebno umutimo 6 belanaca sa 60gr secera,1/3 snega od belanaca dodamo u zumanca,180gr brasna,1 prasak za pecivo i 1 vanil secer,promesamo i dodamo ostatak snega od belanaca.Peci na 180 stepeni oko 30 min(zavisi od rerne)
Kada se ohladi preseci na 3 dela

Fil:500ml slatke pavlake umutimo al nejako cvrsto dodamo 5kasika nutele i onda dobro izmiksamo.

Pre filovanja kore poprskati mlekom,u mleko moze malo i ruma.

p.s. zadnje vreme sam povecala malo meru za fil i stavim 750ml slatke pavlake i nutelu po zelji
ovaj recept je sa foruma ovog, ne znam cijie,ja ga nisam pravila ali izgleda mi dobro

Ma nego sta nego dovoljno, to ti je cak i previse, taj se fil mnogo krace kuva nego npr. za dobos, ja kuvam mozda nekih 10min, nisam nikad posebno gledala, bitno je samo da se malo smlace umucena jaja, cim mi se pocne sa strane hvatati onako kao nesto sa sitnim tackicama na stranicama serpe, ja kuvam jos jako kratko, vec tad na pari polako dodajem kockicu po kockicu cokolade i gotovo kad se ona istopi. Na sredini hladjenja, ili kad je skroz hladan fil, svejedno ej kad dodas plazmu i naravno akd je skroz hladan onda margarin, ja stavljam pola-pola sa puterom

Nsto slicno tome sam nalazila na netu, ali ima i nekih varijanti da se napravi fil sa coko-pudingom i zumanjcima, pa se to onako klasicno spoji sa margarinom, pa se nakanadno doda umucena sl.pavlaka sa nutelom, mozda je tako jos onako punioji ukus, a ima i vise fila?! Od toliko varijanti an anetu ne mogu da skontam sta je pravi recept, a ne znam da upotrebljavam ovaj pretrazivac na forumu :dontunderstand: kad ukucam Nutela torta onda mi pokaze pocetnu stranicu ove teme, pa to znaci opet iscitavanje svake stranice ispocetka :dash: :dash:
TORTA NUTELA

Piškota-6 zumanaca umutiti penasto sa 60gr secera,dodamo 4-5 kasika nutele .Posebno umutimo 6 belanaca sa 60gr secera,1/3 snega od belanaca dodamo u zumanca,180gr brasna,1 prasak za pecivo i 1 vanil secer,promesamo i dodamo ostatak snega od belanaca.Peci na 180 stepeni oko 30 min(zavisi od rerne)
Kada se ohladi preseci na 3 dela

Fil:500ml slatke pavlake umutimo al nejako cvrsto dodamo 5kasika nutele i onda dobro izmiksamo.

Pre filovanja kore poprskati mlekom,u mleko moze malo i ruma.

p.s. zadnje vreme sam povecala malo meru za fil i stavim 750ml slatke pavlake i nutelu po zelji
ovaj recept je sa foruma ovog, ne znam cijie,ja ga nisam pravila ali izgleda mi dobro

Back