TORTE: recepti, saveti, ideje...

Da dodam samo, jer vidim da pise slag pena, u Disu ima i slag pena, i slag krem-koji ja koristim.
Evo jednog preseka moje neke izmisljene torte sa bademima, kojom su se moji odusevili!! A obecala sam presek Jelly belly
attachment.php
[/IMG]

Eto kako imamo različita mišljenja. Ja sa tim moravkinim ne umem da napravim ruže. U stvari, ne da ne umem, ali ne budu dobre kao sa C.

daca_011:
,c slag jeste bez premca,ali su i sa cenom isto tako bez premca

Ne znam koliko trenutno košta, poslednji put sam ga kupila u avgustu i bio je na akciji u tempu, koštao je 199 din pola kg. Uzmimo da je sada 250 dinara. Kod mene u prodavnici je dobro 155 din pola kg. Ako mi treba 300 g da ukrasim tortu, onda dobro košta 90 dinara, a C 150. Razlika u ceni je 60 dinara, a u kvalitetu nemerljiva.

Ja imam problem jer ne mogu lako da dođem do C šlaga, zadnji put kada sam bila u Tempu uopšte ga nije bilo, a kada bih ga uvek imala na raspolaganju, ni jedan drugi ne bih koristila.

Daco, šta bi sa onim figuricama što je trebalo da liče na porodicu? A crven šlag dobijem crvenom "milkom" bojom u prahu, sa njom se sve može.

A nju kupujes u eurowiltu?

Inace, slike torti od vikenda su na USB-u u torbi koja ostane u jednoj kancelariji a kancelatrija koja mi je sad maticna i gdje je komp je skroz na drugom kraju fabrike, a ovih dana bas ali bas frka na poslu, pa kad imam vremena da stavim slike, sjetim se da USB nije iz torbe premjesten u dzep pa danima jos odlazem... A kuci nema sanse da se primaknem racunaru ovih dana, nisam ga ni upalila. Na poslu ostajem produzeno, kad dodjem djeca, klopa... a sad se opet priblizava vikend kako cu nove tortice stici pojma nemam.

Nisu lose ispale te figurice porodice, ja jos uvijek nisam zadovoljna zbog lica i citave glave uopste, ali ovo mi je do sad najbolje, sutra cu valjda uspjeti da ih postavim

U Tempu kod nas u Su upste nema C slaga od pola kg, nikad ga nije ni bilo, samo neki njihovi Joker i Premia koji su fuj. U 024 Trgoprometu, to je valjda kao Interex u Bgd-u i u Rodicu je 1/2kg 248din, tako je do nedavno bio 200din, a sad je opet poskupio. Ja kupim neki u prodavnici zdrave hrane pa pola-pola pomjesam sa C slagom i bude mi OK, sad sam utvrdila da mi je tako najbolje!!!

Evo mojih tortica jos od proslog vikenda, ne stignem da postavim slike

Prvo ona torta iznenadjenja sa figuricama porodice, ispod je kinder
attachment.php

zatim jedna sto je dosla na ukrasavanje, prava palacinka torta, boze koliko sam se samo namucila sa njom, pa nema sanse to napaltiti, neravna, sve nesto curi iz nje, uh...
attachment.php

sljedeca je plazma kofer, tu sam se jako iznenrvirala jer je tako tanka, ali tezina je ona koja je i trazena i vise jer je ispala 4,5kg
attachment.php

taman kad sam je prekrila fondanom i sve detalje kofera stavila na nju upalila mi se sijalica iznad glave, kao u crtacima, kad sam taj dan vec toliko kor apekla mogla sam napraviti jos jednu viska pa fino staviti malo coko fila i tu koru gore na plazmu, ne bi puno povecala na tezini a na visini bi dobila puno, musterija ne bi pravila face prilikom iznosenja torte...
rekla sam ja njima da su te ne pecene torte jako teske, sastojci skupi, ali su niske, imala sam jos jedan kofer prosli vikend i to je kinder i sasvim je OK visina

attachment.php

i ovo je vocna sa visnjama i coko korama i coko filom za krstenje, narucena u zadnji cas, sreca da sam imala cipelice pa je medo dodat na brzinu
attachment.php

Poslednja izmena:

Slične teme

Back