TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ceco moram jednu ispravku da dodam salmonela nema veze sa belancem vec sa zumancem jer se tu bakterija razvija tako da belance nije ni potrebno termicki obradjivati ali zumance obavezno
Zvoncice nadan se da je Dusko bio odusevljen koliko sam ja sada a za rodjendansku cestitku paaa videcemo se nas dvoje uskoro valjda:zcepanje::zcepanje::plez:

Hvala Cilence, nisam imala pojma. Sve sam isla sa parolom: Sto je sigurno, sigurno je :whistling:

Ceco moram jednu ispravku da dodam salmonela nema veze sa belancem vec sa zumancem jer se tu bakterija razvija tako da belance nije ni potrebno termicki obradjivati ali zumance obavezno
Zvoncice nadan se da je Dusko bio odusevljen koliko sam ja sada a za rodjendansku cestitku paaa videcemo se nas dvoje uskoro valjda:zcepanje::zcepanje::plez:

e i ja isto ko duduk sad moram da pitam znaci da opusteno mogu da skuvam fil od zumanaca i kad se ohladi u njega dodam umucena belanca?

Drage moje, pronasla sam jedno divno takmicenje na internetu: http://sweettablecontest.com/concept/
Ukratko u pitanju je amatersko takmicenje u dekoraciji stolova sa slatkisima ( posluzenje na rodjendanima, krstenjima itd ). Svako moze da se prijavi, tema je slobodna, jedino sto iziskuje dosta vremena, a tu je i finansijski momenat. Ipak mislim da uz malo maste i finansijski problemi mogu da se prevazidju :think:
E sad, nasa zemlja nema sudiju ( a sve zemlje ucesnice imaju ), ali cak ni to nije prepreka za prijavu - bas svako moze da se prijavi. Mislim da bi bilo lepo da predstavljamo nasu zemlju ( to svakako treba da urade i nase drugarice iz susednih zemalja :D ), s obzirom da na ovoj temi ima toliko divnih ideja i mastovitih zena. Ja vec u glavi imam hiljadu i jednu ideju, samo je pitanje za koju cu se odluciti. Prijava je pocela i traje do 9. decembra, a u prijavi treba da posaljete sliku svog aranziranog stola. Ako vas mrzi da citate detalje, pitajte mene, bice mi drago da sam nekog zainteresovala :kolac:

Evo je rodjendanska mm, bio je odusevljen jer je bilo iznanedjenje, a mi svi u kompletu ne volimo fondan, pa da ne bih pokvarila ukus torte (a da ga stalno ne skidamo i bacamo) odlucila sam se za ovu varijantu)
attachment.php

Joj kako je dobar motor, prelep je, a ja nisam uspela ni priblizno tako dobro da uradim. :besna::besna::besna:

Pa bar ti je kod plazma torte lako. Oblikuješ je manju, a višu. I problem rešen. Jer mnogo lepše kofer izgleda kada ima visinu.

Jeste, naravno, ali onda je opet sva manja, dodje kao prcmoljak u sirini i duzini, tako sam ja i prvobitno napravila, zausela mipola ove tacne. Ma ja cu tako da uispecem jos koru gore i eto,. Do sad su mi uvijek trazili plazmu u nekom 3D obliku u super je to bilo, niko nije rekao da je malo, pravila sam krokodila, gustera, pa dvije zenske za 18+ i tako to..,. svi su bili odusevljeni, ovo je prvi put bilo tako u kvadar

Ana imas u Minjinoj kuhinjici:)

Pitanje je bilo za ljiljane koje bi trebalo da napravim bez ikakvih pomagala.
Gledala sam njen video i jos mnoge druge,ali sam se nadala da mi neko objasni koje zice se koriste,kako se obloze u ono belo i sta je to i u sta se umacu da budu zute? Trenutno nisam u mogucnosti da nabavim gotove dok ne dodjem u Srbiju.Molim za neki savet?

Poslednja izmena:
Drage moje, treba mi provjeren recept za ROMANOV tortu sa malinama, imam naruceno za sljedeci vikend dole da bude pravougaona torta, a gore okrugla sa ljubicastom Sirenomj figuricom na njoj! Bas ne bih zeljela da nesto pogrijesim, zena mi je ukazala veliko povjerenje, narucivala vec godina negdje drugo torte pa se sad odlucila za mene...

Slične teme

Back