TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo i mojih nisu kao vase ali sam zadovoljna
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Sve su torte prekrasne,ovdje su svi profesionalci!Bravo!:klap::klap::klap:
Imam krako pitanje.Ima ko sliku carsa sa zadnje strane tj. mcquin-a.Neznam kakva ima zadnja svijetla.:rumenko:
Napravila sam sinčiću torticu za ročkas pa mi još zadnja svjetla fale.Da pred goste ne odnesem bez.:whistling:
Na gugleu nema ni jedne slike sa zadnje strane.:confused:

Jaco evo imam ja neki recept, jela je jesam ali je nisam pravila, jedno vreme u selu je to bila jako popularna torta
EVROPA TORTA
KORE:3X
5belanaca
5kasika secera
5kas oraha
3kas brasna
1\2praska za pecivo
FIL1
1L mleka,80g gustina 400g secera skuvati u ohladjeno dodati umucen margarin
FIL2
15 zumanaca +5 celih jaja,25kasika secera skuvati na pari,kada se ohladi dodati 1 umucen margarin to podeliti na dva dela u jedan deo dodati 200g otopljene cokolade a u drugi 200g proprzenih mlevenih i seckanih oraha.
GLAZURA:
300g cokolade 1 dc ulja
redjati
kora-beli fil preko belog fila glazura ostaviti da se stegne preko glazure coko fil
kora-beli fil ------------------------------------------------------------------------------------fil sa orasima
kora-beli fil-------------------------------------------------------------------------------------glazura

Moram jos proveriti, ja pronasla na netu sasvim drugi recept, one kore sa orasima sto se prelivaju sa przenim secerom, pa onda cokoladom i na kraju se filuju sa zutim filom.
Sutra uvece mi dolazi zena da poruci torte izmedju kojih je i ova, pa pitacu nju, samo me bilo blam da je ja pitam koja je, a ovamo pravim torte, ali cu je ipak pitati, jedna torta zna da ima i vise naziva.
Tebi hvala u svakom slucaju, mozda je bas to ta torta.

Pitanje je upućeno onima koji koriste eriksonov šlag. U junu sam kupila šlag, na kesi piše da je pakovan u maju i da mu je rok trajanja 12 meseci. Stajao mi je u špajzu, na suvom, i od njega se napravio kamen. Toliko se zgrudvao da bih nekom mogla njime razbiti glavu. :( Evo kako izgleda.

ncjwuh.jpg

Dalje. Nije više beo, nego je žućkast, i nenormalno miriše na mleko u prahu? Ima li neko ovakvo iskustvo?

Prosejala sam ga kroz cediljku, umutila i probala, i može da se jede, ali i dalje je ostao žućkast. Koji mu je đavo? Dešavalo mi se da se ugrudva kada mi ostane otvorena kesa, a to mi se redovno dešava, jer ja nikada ne potrošim kg šlaga odjednom, ali šta mu je kada je bio zatvoren? Juče mi muž kupio 2kg, i piše da je pakovan u junu, i ko zna šta će mu biti do decembra, do kada će mi verovatno trajati. :(

Slične teme

Back