TORTE: recepti, saveti, ideje...

Vi se bas raspricale, pa kad smo vec kod barvalo fondana i gum paste koje ste boje probale i sa kojim ste zadovoljne.Interesuju me teget i zelena tamnija kakve su ,ako je neka probala.

E Dano, ja imam teget barvalo, ma nemam reci, boja je jako tamna i uz dodavanje belog mozes dobiti bezbroj nijansi do svetlo plave, provereno!! A od moje drage drugarice sa foruma sam dobila zelenu, i skroz je OK..trava zelena boja, skroz prirodna boja, nije neka od onih drec..nju nisam mesala, ali verovatno i sa njom se moze dobiti razne nijanse....

jele,ja sve dijelove na figuricama spajam otopljenom gum pastom,...........cvrst spoj daje,jest malo pipavo dok tezi dijelovi ne uhvati treba ih pridrzati ili nesto podbaciti,ali kad se osusi to je to....krila posto su tanka,ljepilo nanosi cckalicom,,,,,,,,,,,,cesto imam problem s tim ,vidi se ljepilo.........kad imam vremena otapam ljepilo u boji dijela koji spajam...

Jedno pitanjce...
Kako se koristi onaj prah sto proizvode stamenkovici.
Da pojasnim kupih srebrni prah a ne znam da li se koristi cetkicom pa razmazem ili se ubaci u cist fondan pa on svetluca ili kako vec?

Spremna sam na ovakve reakcije...

:zcepanje:
:hahaha:
:rotf:

manje povrsune cetkicom (predhodno srebrni prah pomesas sa alkoholom), a celu tortu mislim da mozes samo kompresorom obojiti:bye:

Koristim Stamenkovic prah,nanosim cetkicom na suho(bez alkohola),prilicno dobar efekat daje.Imaju dvije vrste i zlatnog i srebrnog.Cak ovi koji prodaju kazu da im dolazi kao jedan proizvod.Na to obrati paznju,sitniji i tamniji daje zlatni efekat,a ovj drugi je krupniji i posluzio bi ako hoces nanijeti kao sljokice na nesto.....

Drage moje, evo ja bila u Basti i tamo imaju zelenu zicu u pakovanju od 2kg - 648din pise domaca proizvodnja i od 2,5kg - oko 800din, mislim da su neke strane, nisam detaljno gledala! Debljine su od 0,7mm 0,8mm i 0,9-mm. Ja kupila te od 2kg pakovanje i debljinu 0,7mm, jesam li pogrijesila, jel treba deblja da ja sutra odmah idem da zamjenim :think: :think:
Imaju li oni svoj sajt ili neki telefon?

Eto, nasa vrijedna Una je to rijesila :cmok:
Ja sam gledala i gledala njihov sajt, ali nigdje nisam nasla tu zicu, nego sam lijepo nazvala i zaputila se tamo, iako mi je na skroz drugom kraju grada. Izgleda da cu ipak opet morati ici jer mi se cini da je ta 0,7mm zica pretanka... Veceras cu isprobati, pa vidjecemo. Bjele nemaju, ni crne :( Imali su prije i divna pera raznorazna, dugacka, dekorativna, trenutno ni to nemaju, samo neko malecko perje, barem je tako kod nas u Subotici
E sad cu da vam pokazem kako izgleda ta zica sto je kupih:
attachment.php
attachment.php

attachment.php

Poslednja izmena:
Una, npr. na prvoj torti koju si sad postavila baby tv - zenstvenija varijanta jel ti ta zica na kojoj su srcad i slova imena ta iz Eurowilta, jer ja sam kupila njihovu bijelu broj 26, to bi trebala biti prva do najdeblje, to je ona za cvjetove obljepljena papirom, i nema sanse da mi drzi tako deblje i vece zvjezdice, srcad ili cvjetice, odmah se savija... Zato i ganjam da kupim odgovarajucu jacu.
ja je uzimam u Eurowiltu...ali znam da zica ima i u pomenutoj Basti, Cvetnom dekoru na B.Brdu....

Vezano za žice,ono što sam ja čula i čitala,žice koje se kupuju kod lokalnih prodavača cvijeća nebi trebali tj smijeli pikati
u tortu tj nebi smjele doći u doticaj sa prehrambenim artiklima.
Postoje žice koje služe za dekoraranje torti i zradu cvijeće i to su te spomenute,presvučene papirom.
Postoje razne debljine,ja osobno za debele i velike zvijeszdice koristim debljinu 22 i 20.

Koliko je meni poznato da,vi je možete kupiti u eurowiltu.
Inače njjdeblja žica koja se može kupiti je 18,a najtanja 35.Doduše kod nas ne,ja naručujem putem interneta
te debljine a i rjetko se koriste.Ove najtanje idu za sitno cvijeće tj latice ili bobice a najdeblje su nosaći grančica.

Zakljucak: zeznuse me :( i sad sam bas neraspolozena, lijepo sam rekla prvu do najdeblje da mi posalju, nisam pitala za redosljede brojeva, ma nista, imala sam povjerenja...
A sad eto, ni zasta mi to nece sluziti, koliko ja pravim cvijece, ona ce stajati godinama pored mojih stalno djecijih torti
da ta je iz eurowilta..ali 26ica ti je prva do najtanje :D 28 je najtanja a 20 najdeblja kod nas i nju koristim za veca srca, zvezde i sl...
inace ima i debljih od 20-ice..ali kod nas nisam nailazila

Imaju tih žica i u manjim pakovanjima...Ja sam u njihovoj radnji u Zemunu zamalo kupila kg te žice (isto sam se dvoumila oko debljine), nekoliko puta pitala prodavačicu da li imaju manja pakovanja - naravno nekoliko puta mi je rekla ne, da bih sličajno u nekom ćošku videla ta manja pakovanja (recimo po 20-tak žica) i uzela od svake debljine po jedno pakovanje za probu. Ipak sam odustala od njih (eventualno ih koristim kao armaturu za neke figure) i kupujem u Eurowiltu.

Ovo prakticno nije moja torta, iako sam je napravila, ali moram da vam pokazem.
Imala sam porudzbinu prethodnog vikenda za subotu, nedelju i ponedeljak.
Kako smo bebana i ja ostale u bolnici u petak uvece morala sam pod hitno da organizujem zenama koje su narucile torte zamenu. Iva memento je uskocila za ponedeljak, zenica koja je narucila tortu u nedelju se snasla a problem je ostala ta torta za subotu. Ovo je ona - ukrasio ju je moj muz puz :heart:
Hello Kitty sam srecom napravila ranije ali sve ostalo, stavljanje butter krema, bojenje fondana, prebacivanje je njegovih ruku delo. Prvi put, pa vatreno krstenje sa tortom na sprat.
Zanemarite haos koji je oko torte, slikao ju je samo da bi mi pokazao kako je ispala da bi me smirio dok sam bila u bolnici ali sam ja toliko ponosna na njega da sam morala da se malo pohvalim

IMG_0358-1.jpg

Slične teme

Back