TORTE: recepti, saveti, ideje...

Drage moje, evo ja bila u Basti i tamo imaju zelenu zicu u pakovanju od 2kg - 648din pise domaca proizvodnja i od 2,5kg - oko 800din, mislim da su neke strane, nisam detaljno gledala! Debljine su od 0,7mm 0,8mm i 0,9-mm. Ja kupila te od 2kg pakovanje i debljinu 0,7mm, jesam li pogrijesila, jel treba deblja da ja sutra odmah idem da zamjenim :think: :think:

ja kupujem isto u basti u beogradu (na deklaraciji pise basta doo Zrenjanin)ali u paketu ima ravnih pedesetak zica od 30cm otprilike i kostaju 52din, tako da ne znam kakvo ti je to pakovanje na kg i da li je to to, postavi sliku negde

zvanicno sam na odmoru i ove nedelje ne primam porudzbine , spremam se , putujemo za vikend (koristim priliku i zahvaljujem se svima koji su mi pozeleli lep odmor i sretan put), ipak sam bila vredna i moram da se pohvalim... muzu rodjendan proslavismo uz ovu torticu sa zeljom za puno zdravlja , srece i pameti a ovo ako ne zaradimo ja nam uvek mogu napraviti:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
i jos da dodam ... kompresor isproban na ovoj tortici, sve je bilo pod kontrolom....

attachment.php

Poslednja izmena:
Pozdrav svima ,jedno pitanje kako torta prekrivena fondanom podnosi hladnjacu,do sad nisam pitala musterije gde ce biti torta ali mi je ova rekla da torte idu u hladnjacu pa me interesuje da li torte od fondana mogu u hladnjacu.Hvala unapred

Naravno da mogu,ja svadbene torte vozim,uglavnom,prije podne,zbog rizika transporta.Desi se da fondan ovlazi,ali to se desi i u mom frizideru...........cesto strahujem kad posaljem masne na torti i te osjetljive stvari,ali nikad nista nije palo.......

Relativno skoro je neko (mislim da je zadovoljna domaćica) pravio tortu u obliku glave konja ali ne mogu uopšte da nadjem gde se pisalo o tome...Kad bi me neka dobra duša uputila na pravu stranu bila bih jaaako zahvalna, pošto mi pretraživač nije uopšte pomogao...(nadjoh samo viceve o konjima i koga je sve bolela glava poslednjih par meseci :))) )

Vi se bas raspricale, pa kad smo vec kod barvalo fondana i gum paste koje ste boje probale i sa kojim ste zadovoljne.Interesuju me teget i zelena tamnija kakve su ,ako je neka probala.
Evo jedne sa Trakor Tomom, dekoracija je moja .,a ova torta palacinka:zcepanje: nije.
attachment.php

Ko je radio Shreka, magarca i macka:think:
Tortice su superiska evo hvalim vas i ovde.:ok:

Ja sam je pravila pre 10ak dana i.....ne znam sta bih ti savetovala,ja sam pekla 6 korica jer je preniska sa 3,filove sam povecala na duplo....a za dimenzije na znam jer sam ja pekla u plehu od rerne pa seckala korice da bih napravila jagodu...

Tenesa, sad znam i zasto su te namuciletortice tog dana, sad mi je jasno...meni bas i ne ide to seckanje i sklapanje, oblikovanje... hmmmm :roll:

Ej meni uopste to nije problem nego je ta torta nezahvalna za vece kilaze jer je lagana i niska pa nisam mogla da postignem ono sto sam htela tj trebala....trebala sam da napravim tortu od 5kg a nju kad sam napravila sa 3 kore(od po 6 belanaca) i filovima jedan jedna mera drugi dupli,imala je ja mislim manje od 3kg bez fondana(nisam merila ovo kazem odprilike)....i tu sam se iznervirala.Pa kada sam radila ponovo,tada sam uradila 6 kora oba fila dupla,cak mislim i vise i malo promenila....i tada sam dobila tortu koja je bila 5kg i 300g sa fondanom i 1 figuricom....

Slične teme

Back