TORTE: recepti, saveti, ideje...

I ja sam upravo završila za danas. Moja kumica s kojom radim torte ode na more, pa sama radim. Baš mi nedostaje, puno mi je ljepše u društvu.Tenesa predivne su. Zorice također.
Evo mojih ruku djelo.Malo sam škicala kod stefanelli. Kad nemam inspiracije, baš mi dobro dođu vaše tortice.
attachment.php

Treba mi mala pomoc... ;-)
Da li kora za tortu kinder bueno treba da bude osusena ili ne?
Belanca umucena sa secerom i kasikom sirceta idu na sat vremena na 150 stepeni.
A neki recepti kazu da ide na 180stepeni na 30-40 min.
Pomagajte...

Neznam sta da radim...

Da dodam da sam je ja "osusila" na 150 C sat vremena i krajevi su dobri ali sredina je meka. Odoh ponovo da osusim jednu koru ali onako kako inace susim kore pa kada mi kazete kakva bi trebalo da bude tu stavljam...

Udavih Vas ali stacu ;-(

Hvala!

Poslednja izmena:
Pisali smo na drugoj temi o tome kako spremamo koru za Kinder Bueno, postoji nekoliko varijanti. Ja je susim 2 sata na 120 stepeni.

Snasla sam se.
Hvala u svakom slucaju!!!
Tako sam i uradila. Ja sam jos jednu koru susila na 125 stepeni dva sata...
Odoh sada da pravim lava a evo mog mece dobrica...

Uploaded with ImageShack.us

vi u bilo koju cokoladnu tortu mozete ubaciti visnje ili mix crvenog voca, maline, jagode..zavisi cemu je sezona..experimentisite....istrazujte....mnogo toga moze da se izmeni i da se kombinuju novi ukusi...osnovni recept za neku tortu moze odlicno da posluzi kao baza za neke druge kombinacije...ja sam vecinu recepata preradila i prilagodila po nekom svom osecaju i dosta stvari pravim odokativno zato mi i jeste jako tesko da nekome iskucam tacan recept bas onako kako radim jer je meni kolicina belanaca za kore u tortama poput moskve, milke, i sl nezavisna od kolicine zumanaca za fil, kog pravim vise, kad povecavam mere za tortu cesto povecam fil, a ne i kore - znaci nije srazmerno u tom smislu itd......zao mi je jedino sto nemam preseke torti, jer ih ne jedemo :).pozz.....

Slične teme

Back