TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo mojih za ovaj vikend
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

jel se i vama fondan vlazi meni nikad nije ali u poslednje vreme katasrofa

da, cim je velika vlaga desava se da vlazi..devojke divne torte...kod Maji posebno - ogromna kolicina a sve uredne i pedantne:D
neela - drago mi je da si uspela i nema na cemu naravno :)

ja sam ovaj vikend pravila dosta decijih duplikata, pa to necu stavljati nema smisla nikakvog :) nego sto me je zadesilo da sam od cetvrtka do nedelje imala 3 kapri i ostalo sve milka i kinder - ne zelim ni da brojim koliko sam milki kupila!:)

eto, moze nekad i zena da sedi i pije pivo a muz da usisava :D

hvala SVIMA na komenatrima u bonicama..znam da ne stignem uvek da se zahvalim svakom pojedinacno, pa evo ovde javno :D

CEMBRLEN TORTA

TESTO: 10 belanca, 12 kasika secera, 1oo gr. seckanih oraha, 50 gr. mlevenih oraha, 2 kasike brasna.Pleh 34x39 cm.Peku se 2 kore koje se podele na 2 dela tako da budu 4 korice.
FIL: 20 zumanca i 24 kasike secera dobro umutiti mikserom, dodaje se 15 kasika gustina i 1,5 l mleka, sve se dobro promesa i kuva dok se ne dobije gusta smesa.U vreli krem dodati 200 gr. bele cokolade.U hladan krem 250 gr. margarina i 250 gr. putera.
Krem podeliti na 3 dela, u prvi dodati 200 gr. mlevenih oraha ( popariti sa malo mleka), u drugi 200 gr. otopljene crne cokolade, a u treci deo nedodaje se nista.
Maze se kora, 1 deo fila, kora, 2 deo fila, kora, 3 deo fila, kora.
Od sva tri dela fila ostavim po malo, na kraju sve sastavim i premazem tortu sa strane i odozgo.

drage pravim tortu na 2 sprata do 5 kg pa me interesuje da li donja torta moze da bude grcka torta (ona sa 4 kore)do sad mi je donja uvek bila cokoladna pa me interesuje da li grcka moze da izdrzi gornju koja bi isto bila grcka.hvala unapred

Moja (dobro, i vaša ;)) drugarica Jaca koju ja uvek konsultujem u sličnim situacijama, je tvrdila da ne može.
Meni je bilo čudno, jer sam "grčku" uvek koristila kad mi treba nešto stabilno i čvrsto.
E, kad sam pravila neku trospratnu, ne sećam se više ni da li je bila u sredini ili skroz gore, ali znam da je bila u kombinaciji sa reformom i zojom. Sve su stabilne, ali grčka je bila takva da je mogla da se baci sa sprata! Samo dodaš malo više plazme u fil... po potrebi i jako se lepo stegne.

Slične teme

Back