TORTE: recepti, saveti, ideje...

IMG_9370-1.jpg

vi u bilo koju cokoladnu tortu mozete ubaciti visnje ili mix crvenog voca, maline, jagode..zavisi cemu je sezona..experimentisite....istrazujte....mnogo toga moze da se izmeni i da se kombinuju novi ukusi...osnovni recept za neku tortu moze odlicno da posluzi kao baza za neke druge kombinacije...ja sam vecinu recepata preradila i prilagodila po nekom svom osecaju i dosta stvari pravim odokativno zato mi i jeste jako tesko da nekome iskucam tacan recept bas onako kako radim jer je meni kolicina belanaca za kore u tortama poput moskve, milke, i sl nezavisna od kolicine zumanaca za fil, kog pravim vise, kad povecavam mere za tortu cesto povecam fil, a ne i kore - znaci nije srazmerno u tom smislu itd......zao mi je jedino sto nemam preseke torti, jer ih ne jedemo :).pozz.....
Naravno.
Takođe se mogu kombinovati kore od jedne filovi od druge ili i treće torte... Dodavati, oduzimati, menjati... po sopstvenom osećaju i ukusu ili po ukusu mušterija.
Recepti su samo okvirna uputstva kako nešto treba da izgleda.

Prodje i ovaj vikend.Sutra slobodan dan nakon mjesec dana.Nije nesto bijesna kolicina bila,ali zato ,skoro sve pod fondan,6 slagiranih primljenih u cetvrtak i petak za danas.Ludim zbog toga,iako kazem necu vise,za svaku musteriju imam opravdanje zasto sam primila........kreten......
a ovo je ta vikend postava.

zlatnakalaruza.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
e to ne znam,ja pravim izrazito kremaste torte(uglavnom slasticarski krem)........ako treba da je postojanija,obavezno neku cok.varijantu.Ova kriva s meda mladencima ujutro putuje 300 km,hristov vijenac je(kora,krema s ljesnjacima ,roleri ,cok.krema s krem bananama,kora cok.krema.buter krem ,fondan...

Slične teme

Back