TORTE: recepti, saveti, ideje...

Prvo imam pitanje za sve koji prave fondan da li može dekstroza umesto glukoze? Drugo poručića sam u prodavnici zdrave hrane Barvalo masu jer mi je trebala crna pa nisam mogla da je pravim i dobila sam Deco Sweet masu koja je ili katastrofa ili ja neznam da radim sa njom sve mi se lepilo za prste pa sam dodavala šećer u prahu. Koja je proverena masa a da je proizvode u jakim bojama crna crvena ljubičasta?:think:

Evo i od mene jedne završene i isporučena u 24 sata :)

attachment.php

Imam i ja jedno pitanje.. u pitanju je Moskva torta. Prvi put sam je pravila pre 3 meseca (slika levo) i ispala je savrseno! Torta je bila preukusna, cak ja koja ne volim vocne torte sam je jela i bila sam odusevljena! Drugi put sam je pravila pre nekoliko dana, onda kad mi je torta "spala" to je ta tortica (desno slika) I pitanje je-zasto je skliznula? Skliznula je osmah posle prve donje kore... a zaista sam sve radila po receptu kao i prvi put! I dok sam je pravila nigde nisam predvidela da ce biti problema, stvarno fil je bio super, bas taman.. voca takodje po receptu tacno.. kore su bile super, ma sve je bilo ok! Ali odmah nakon filovanja, tj jos gore-kad sam je nasarala, ona je skliznula.. i kasnije mi se nije ni svidela torta! Nije bila ukusna kao prvi put, cak vidim i razliku kad sam je sekla, ova druga je dosta meksa od prve koju sam pravila... Sta vi mislite, sta sam uradila??
presekk.jpg

Poslednja izmena:
Imam i ja jedno pitanje.. u pitanju je Moskva torta. Prvi put sam je pravila pre 3 meseca (slika levo) i ispala je savrseno! Torta je bila preukusna, cak ja koja ne volim vocne torte sam je jela i bila sam odusevljena! Drugi put sam je pravila pre nekoliko dana, onda kad mi je torta "spala" to je ta tortica (desno slika) I pitanje je-zasto je skliznula? Skliznula je osmah posle prve donje kore... a zaista sam sve radila po receptu kao i prvi put! I dok sam je pravila nigde nisam predvidela da ce biti problema, stvarno fil je bio super, bas taman.. voca takodje po receptu tacno.. kore su bile super, ma sve je bilo ok! Ali odmah nakon filovanja, tj jos gore-kad sam je nasarala, ona je skliznula.. i kasnije mi se nije ni svidela torta! Nije bila ukusna kao prvi put, cak vidim i razliku kad sam je sekla, ova druga je dosta meksa od prve koju sam pravila... Sta vi mislite, sta sam uradila??
Pogledajte prilog 191561

Postoji nekoliko razloga zbog kojih je mogla da padne:
- fil nije dobru ukuvam pa puter nije moga da se stegne,
- voće je pustilo sok pa je ovlažilo fil... ,
- kore su ostale vlažne pri pečenju i nisu mogle da upiju fil,
- šlag nije dobro umućen ili je lošeg kvaliteta,
- torta je bila dugo na sobnoj temperaturi koja je ovih dana bila baš visoka.

Slične teme

Back