TORTE: recepti, saveti, ideje...

Zvončice naručiocu pošalji sliku da vidi šta su propustili. Predivna je, baš si se potrudila. :super:

Cure sve ste dobre. :klap:

Ljubino srce sa ljiljanima je izvanredno,
Maji77 torte su super ali vrapčići su medeni,
Mikice izvandredan izbor boja za dečiju tortu,
Smeh nam se vraća sa lepim torticama,
Paki puno detalja i svaki dobar,
OVlada meče je k'o luče,
a za veterane poput Princese, Bobe, Dace, Jace...no comment.

Poslednja izmena:
attachment.php

Rodjendanska!
Nemam bone ,ali ovo je prelepo!!!

Neella evo ti recept ne za čokoladnu tortu nego za ČOKOLADNU BOMBU. Recept je sa Minjine kuhinjice, a ja asm je pravila nekoliko puta i uvek se zaričem da je više neću praviti jer je stvarno dobra i ubija. Dajem je u originali kako sam je svojevremeno koprala. Evo i linka vredi ga pogledati jer su i slike izvanredne: http://www.blogoye.org/kuhinjica/62140/%C8okoladna+bomba.html

ČOKOLADNA BOMBA

Sastojci:
• 4 jaja (4 eggs)
• 80 gr šećera (80 gr sugar)
• 200 gr maslaca (200 gr butter)
• 120 gr čokolade (120 gr chocolate)
• 4 kašike brašna (4 tbsp flour)
• 1/2 kesice praška za pecivo (1/2 tsp baking powder)
Fil:
• 600 ml slatke pavlake(koristila sam hole) (600 ml whipping cream)
• 250 gr čokolade (250 gr chocolate)
Za natapanje:
• 80 ml mleka (80 ml milk)
• 2 kašike šećera (2 tbsp sugar)

Umutiti žumance i šećer,pa dodati omekšali margarin . Čokoladu otopiti,malo prohladiti, pa dodati predhodnoj smesi i sve zajedno umutiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo. Umutiti belanca, pa sjediniti sa prethodnom smesom. Promešati varjačom da se smesa lepo izjednači. Sipati u podmazan kalup, kome se skidaju stranice (24-25 cm). Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 180°C oko 22-23 minuta ili već zavisno od vaše rerne. Gotovu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti na žici da se ohladi,a onda je prebaciti na tacnu i oko nje stavite samo obruč (prsten od kalupa). Zagrejte mleko sa šećerom (da provri),a onda uz pomoć kašike prelijte patišpanj.
Fil: Slatku pavlaku stavite da proključa,sklonite sa šporeta,pa dodajte čokoladu izlomljenu na kockice. Mešajte dok se sva čokolada ne istopi i smesa se ne izjednači. Ostaviti 10-15 minuta da se prohladi,pa naliti preko patišpanja koji se već nalazi u obruču. Staviti je u frižider najmanje na 2-3 sata da se lepo stegne i ohladi,a najbolje je preko noći. Kada se fil stegao, sa oštrim nožem pređite između fila i stranice obruča,a onda pažljivo skinite isti.

Znači kad se ohladi slatka pavlaka sa čokoladom samo se izlije preko kore- hoću reći ne treba da se muti?

Ne treba da se muti. To je Cokoladni ganache, može ali je onda penasta, ovako je lepše. Jedino ti savetujem da malo duže sačekaš da se stvrdne pre prelivanja. Meni se prvi put nije steglo, a kako ja uvek žurim, ja sam skuvala krem od mleka, šećera i brašna i dodala u ganache da ga stvrdnem. Isto je bilo dobro, pa ako ti se žuri evo ti ideja. Takodje u ganache možeš da dodaš i malo putera ili margarina pa kad se ohladi i on će ga stvrdnuti.

Ja ga sada radim po receptu ovih cura sa formua, koliko pavlake duplo čokolade i malo putera pa mi je super.

Poslednja izmena:
NAJCOKOLADNIJA TORTA za koju ja znam, probajte fenomenalna
Umutiti 250 gr. margarina sa 250 gr. prah secera, dodavati jedno po jedno zumance ukupno 8, zatim 100 gr. mlevene plazme i 300 istopljene cokolade. Umutiti sneg od 8 belanaca pa polako sjedniniti smesu. Ispeci 3 kore.
Umutiti za fil 125 gr. maslaca i 125 gr. margarina sa 250 gr. prah secera, skuvati 8 zumanaca na pari, u tu smesu dodati 300 gr. mlevene plazme i 300 gr. istopljene cokolade.
3 kesice slaga umutiti sa 100 ml. mleka.
Filovati kora, fil, slag pa ponoviti. Zavrsiti korom. Podnosi odlicno fondan. Mozda je negde vec napisana, ja je nisam nasla odlicna je pa probajte.

Ja imam jedno pitanje...danas me zvala devojka,kumuje na svadbi pa bi da donese tortu na sprat....malo komplikovana dekoracija,nesvakidasnja...ali dobro.E sad isto tako ima zelju i za ukus,htela bi da bude mentol torta tj da bude kao after eight :eek:...nije je nigde probala ali misli da je to super.Pa ako neko ima neki receptic gde ide mentol bila bih vam zahvalna,jer ja nemam predstavu kakva bi to torta mogla da bude...

Ja imam jedno pitanje...danas me zvala devojka,kumuje na svadbi pa bi da donese tortu na sprat....malo komplikovana dekoracija,nesvakidasnja...ali dobro.E sad isto tako ima zelju i za ukus,htela bi da bude mentol torta tj da bude kao after eight :eek:...nije je nigde probala ali misli da je to super.Pa ako neko ima neki receptic gde ide mentol bila bih vam zahvalna,jer ja nemam predstavu kakva bi to torta mogla da bude...

odi na coolinariku.. upiši "after eight"-- izbacit će ti nekoliko recepata. što za torte , što za kolače... a možeš i googlati "after eight cake".. isto ima dosta recepata... samo da dobiješ ideju što bi mogla iskombinirati..

Slične teme

Back