Neella evo ti recept ne za čokoladnu tortu nego za ČOKOLADNU BOMBU. Recept je sa Minjine kuhinjice, a ja asm je pravila nekoliko puta i uvek se zaričem da je više neću praviti jer je stvarno dobra i ubija. Dajem je u originali kako sam je svojevremeno koprala. Evo i linka vredi ga pogledati jer su i slike izvanredne:
http://www.blogoye.org/kuhinjica/62140/%C8okoladna+bomba.html
ČOKOLADNA BOMBA
Sastojci:
• 4 jaja (4 eggs)
• 80 gr šećera (80 gr sugar)
• 200 gr maslaca (200 gr butter)
• 120 gr čokolade (120 gr chocolate)
• 4 kašike brašna (4 tbsp flour)
• 1/2 kesice praška za pecivo (1/2 tsp baking powder)
Fil:
• 600 ml slatke pavlake(koristila sam hole) (600 ml whipping cream)
• 250 gr čokolade (250 gr chocolate)
Za natapanje:
• 80 ml mleka (80 ml milk)
• 2 kašike šećera (2 tbsp sugar)
Umutiti žumance i šećer,pa dodati omekšali margarin . Čokoladu otopiti,malo prohladiti, pa dodati predhodnoj smesi i sve zajedno umutiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo. Umutiti belanca, pa sjediniti sa prethodnom smesom. Promešati varjačom da se smesa lepo izjednači. Sipati u podmazan kalup, kome se skidaju stranice (24-25 cm). Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 180°C oko 22-23 minuta ili već zavisno od vaše rerne. Gotovu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti na žici da se ohladi,a onda je prebaciti na tacnu i oko nje stavite samo obruč (prsten od kalupa). Zagrejte mleko sa šećerom (da provri),a onda uz pomoć kašike prelijte patišpanj.
Fil: Slatku pavlaku stavite da proključa,sklonite sa šporeta,pa dodajte čokoladu izlomljenu na kockice. Mešajte dok se sva čokolada ne istopi i smesa se ne izjednači. Ostaviti 10-15 minuta da se prohladi,pa naliti preko patišpanja koji se već nalazi u obruču. Staviti je u frižider najmanje na 2-3 sata da se lepo stegne i ohladi,a najbolje je preko noći. Kada se fil stegao, sa oštrim nožem pređite između fila i stranice obruča,a onda pažljivo skinite isti.