TORTE: recepti, saveti, ideje...

Neella evo ti recept ne za čokoladnu tortu nego za ČOKOLADNU BOMBU. Recept je sa Minjine kuhinjice, a ja asm je pravila nekoliko puta i uvek se zaričem da je više neću praviti jer je stvarno dobra i ubija. Dajem je u originali kako sam je svojevremeno koprala. Evo i linka vredi ga pogledati jer su i slike izvanredne: http://www.blogoye.org/kuhinjica/62140/%C8okoladna+bomba.html

ČOKOLADNA BOMBA

Sastojci:
• 4 jaja (4 eggs)
• 80 gr šećera (80 gr sugar)
• 200 gr maslaca (200 gr butter)
• 120 gr čokolade (120 gr chocolate)
• 4 kašike brašna (4 tbsp flour)
• 1/2 kesice praška za pecivo (1/2 tsp baking powder)
Fil:
• 600 ml slatke pavlake(koristila sam hole) (600 ml whipping cream)
• 250 gr čokolade (250 gr chocolate)
Za natapanje:
• 80 ml mleka (80 ml milk)
• 2 kašike šećera (2 tbsp sugar)

Umutiti žumance i šećer,pa dodati omekšali margarin . Čokoladu otopiti,malo prohladiti, pa dodati predhodnoj smesi i sve zajedno umutiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo. Umutiti belanca, pa sjediniti sa prethodnom smesom. Promešati varjačom da se smesa lepo izjednači. Sipati u podmazan kalup, kome se skidaju stranice (24-25 cm). Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 180°C oko 22-23 minuta ili već zavisno od vaše rerne. Gotovu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti na žici da se ohladi,a onda je prebaciti na tacnu i oko nje stavite samo obruč (prsten od kalupa). Zagrejte mleko sa šećerom (da provri),a onda uz pomoć kašike prelijte patišpanj.
Fil: Slatku pavlaku stavite da proključa,sklonite sa šporeta,pa dodajte čokoladu izlomljenu na kockice. Mešajte dok se sva čokolada ne istopi i smesa se ne izjednači. Ostaviti 10-15 minuta da se prohladi,pa naliti preko patišpanja koji se već nalazi u obruču. Staviti je u frižider najmanje na 2-3 sata da se lepo stegne i ohladi,a najbolje je preko noći. Kada se fil stegao, sa oštrim nožem pređite između fila i stranice obruča,a onda pažljivo skinite isti.

Poslednja izmena:
attachment.php

Evo jedne moje

Uploaded with ImageShack.ustorta koja me tako namuci

Uploaded with ImageShack.usla,neocekivano,i skroz sam nezadovoljna uradjenim
predvidjela Noletovu pobjedu

Uploaded with ImageShack.us
uzivala sam dok sam je radila,zbog neobicnosti
To bi bilo to od prethodnog, a za sledeci vikend 10 obicnih slagiranih i 2 malo dekorativnije fondan tortice,iskreno,prijace mi da malo odmorim od dekoracije.

Može li neko, molim Vas, da postavi recept te čuvene Zoja torte. Nije da se nisam potrudila, ali nigde je nisam pronašla.:roll:
Ta čuvena 'Zoja torta' je prerkštena u 'Dacina čokoladna torta' zato ne možeš da je pronadješ. Evo ti nink gde se nalazi jedan od recepata za tu tortu: http://forum.krstarica.com/showthre...?p=16733310&highlight=zoja+torta#post16733310 to je na ovoj temo na strani: 69 a broj posta je: #1712.

Kad napraviš javi kako ti je uspela. Srećno!

Slične teme

Back