TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ja pravila " kremisimo " tortu. Ne po ovom Jacinom receptu, nego po nekom što ga imam već sto godina. Deci se dopada, jer nema kora. Kombinacija plazma keksa i filova. :)

2rdj3np.jpg
Moze recept izgleda super

Vocna torta

3 kore:5 belanaca umutiti sa 7 ks. secera,8 ks. mlevenih oraha i 1 ks. brasna (1 kora)
fil: na pari 15 zumanaca sa 15 ks secera,2 solje mleka i 1 ks. brasna.
kad se ohladi sastaviti sa 250 gr margarina.
u fil dodati i 250 ml.slatke pavlake umucene.
fil podeliti na 2 dela i u jedan dodati maline a drugi ostaje zut.
kora-fil od maline-kora zuti fil-kora.

ovo je orginalni recept,ali sam ja u kore umesto oraha stavila keks :) i aromu vanile u kremu :)
attachment.php

Poslednja izmena od moderatora:
Mama Kristina, ovo sam pronašla u svojoj arhivi, u zagradi ti piše autor recepta. Možda pomogne.

TORTA SA POMORANDZOM (Teta Ira, krst)

Kore> 10 belanaca, 300gr secera 300 gr oraha pola mlevenih pola seckanih i 300gr suvog grozdja.

Fil> skuvati 10 zumanaca sa 200gr secera sokom od jedne pomorandze i korom narendanom od 2 i 200gr cokolade. Kada se ohladi umutiti sa 250gr putera.
Redja se kora fil banane, slag od cokolade kora fil banane slag.
Kada je pokrivam fondanom pecem 3 kore i ne dodajem slag nego banane i s jedne i s druge strane tanko premazem filom A celu tortu premazem ostatkom fila i stavljam fondan.
Probajte odlicna je.

Reform sa pomorandžom (Ivmomento, krst - isprobana, više puta )))))

Kore
Umutiti 12 belanaca sa 12 kašika šećera, kapnuti 2-3 kapi sirćeta, dodati 300 g oraha (ja volim pola mleveno, pola seckano ), 2 kašike brašna i narendanu kru od 3 pomorandže i i 1 limuna. Ispeći 3 kore.

Fil
12 žumanaca, 12 kašika šećera, 1 vanilin šećer, 1,5 dl mleka umutiti i skuvati na pari. Na kraju dodati 300g čokolade i 250g putera.

Hvala sneki,pogledacu...najlepse mi je kad izmisle:"Ja bih da ne budu onako testaste korice,nego hrskavije,da bude cokoladna i sa narandzom"...I jedan carobni stapic uz to ako moze!!!!
g055.gif

Misle sigurno na one kore kao za reformu...slobodno napravi te ako traze...a narandzu iscedi u fil koji kuvas na pari i dodaj narendanu koru od narandze, mozes i od dve kore...divna je torta kada se stavi ovako narandza...

Misle sigurno na one kore kao za reformu...slobodno napravi te ako traze...a narandzu iscedi u fil koji kuvas na pari i dodaj narendanu koru od narandze, mozes i od dve kore...divna je torta kada se stavi ovako narandza...

Napravicu tu reformu,mislis i u fil da iscedim pomorandzu?Koliko od prilike,dve?Jer u koricu ide narendana narandza.Ona je nece pod fondan,nego samo onako obicnu.

simka torta (torta sa narandzom)
kore;
12 belanaca
600 gr prah secera
150 gr seckanih oraha
150gr mlevenih oraha
3 kasike brasna
1 limun i sok i korica narendana od ove mase peci 3 kore (27x37)
fil;
12 zumanaca
2 jaja
300 gr secera
5 kasika brasna
sok i kora od 2 narandze kuvati na pari dok se ne zgusne
kad se ohladi spojiti sa jednim margarinom
filovati kora-fil-slatka pavlaka ili slag

Poslednja izmena od moderatora:
http://forum.krstarica.com/showthre......?p=760452&highlight=milka+torta#post760452

za pretrazivanje: na vrhu teme sa desne strane opcija PRETRAZI TEMU, i tu ukucate zeljeni pojam.
ja je pravim slicno..razlika je u margarinu - puteru i u tome sto na 1 l mleka stavim 4 vanila pudinga, a ne gustin, brasno..ali to je vec kako zelis i kolicinu belenaca u korama prilagodjavam po potrebi . tako da smatraj da je isproban :)
e da i smanjim kolicinu secera u korama..ovo mi je preslatko

Poslednja izmena:

Slične teme

Back