TORTE: recepti, saveti, ideje...

i ja sam prvo na tu varijantu vocne pomislila,sta fali to je lepa kombinacija ja sam pravila jednom sa beze korom tim vanila filom pola fila na koru pa maline pa druga polovina fila u koju si dodala malo umucene sl pavlake ili umucenog slaga jedno tri kasike i na kraju slag...samo da se guta.

Fala Daco!

Pa sada sam nešto sva sluđena, ni ono što sam znala, ne znam!:neutral: Mislim, kako da napravim kore, osim ako nisu beze, ili one obične za "žuti rolat" što bi rek'o moj svekar, kada ne sme ni ovo,ni ono, ni ono...:roll: A lepše su mi beze, nego običan patišpanj.

A za fil ću ondaK tako...A jel' bude lepši da dodam malo sl. pavlake ili šlaga?

Pomoć cure!!!

Treba mi torta za dete koje je alergično na svo koštunjavo voće i čokoladu (kakao). Sada, imam ideju da to budu beze kore, ali mi je isuviše prosto da od žumanaca u mleku skuvam fil, i eventualno pobacam neko voće.

Ima li neko neki drugi predlog.

Znači, bez oraha,lešnika, badema,čokolade i kakaa.Trebalo bi mi to u toku večeri.

Vec koji put pravim zeni tortu bash kao shto si rekla...beze kora od 7 belanaca, zuti fil skuvan u mleku narvno posle izmiksam margarin, stavim fil preko kore, voce i shlag, ona kaze razaljuju se svaki put.A shto ne napravish Kapri tortu sa beze korama?

Ja sam mojim napravila neku laganu sa jagodama...

LAGANA TORTA SA JAGODAMA ...I BRZA
300 gr shlahga , 3 dcl mleka, 200 gr ml keksa, izruciti na tacnu , oblikovati po zelji, ja sam onako dugacko kao rolat, poredjati odozgo secakne jagode umutiti samo shlagi premazati, gore ukrasiti sa jagodom i cokoladom...i ovo je brzo i mmmmmm

Back