TORTE: recepti, saveti, ideje...

Prvo, meni jaja nikada ne stoje u frižideru, naročito ne u zimskom periodu.
Drugo, ukrasi koji su pravljeni od rojal mase mogu da stoje mesecima, a u njima je živo belance.
Treće, ne razumem šta si htela da pitaš. z:) Da li će se ta rojal masa pokvariti za 24 h stajanja van frižidera? To? Neće.

Poslednja izmena:
Interkontinental torta

4kore po 4belanca, 4kaske secera, 7 kasika oraha i 1 kasika brasna
fil:16 zumanaca, 16 kasika secera, 1l mleka, 2 pudinga od vanile, 5 kasika brasna skuvati u hladan fil dodati 1 margarin. Fil podeliti u tri dela u prvi staviti 2 kasike skuvane kafe u drugi 100gr istopljene cokolade i u treci 100gr pecenih mlevenih lesnika.
Evo recept za Tortijadu koja je pitala na sitnim kolacima pa posto je ovo ipak torta evo ga ovde recept.

Poslednja izmena od moderatora:
Tennesa,jel moze jafa torta da se prekrije sa onom fondan masom,mojoj cerkici je 28. januara rodjendan,i htela bih da joj napravim okruglu tortu hello kitty,sa tom masom prekrivenu,ali ne znam koju tortu da napravim da bi izdrzala tu masu,a naravno da bude ukusna.Cula sam da je neka cokoladna torta sa pomorandzom lepa,ali nigde nisam mogla da nadjem recept.Ako neko moze da mi pomogne super.I htela bih jos da pitam da li neka od vas ima recept za neke sitne kolace sa rumom?

Pa ja sam i mislila tako,da napravim jednu cokoladnu recept od Dace ili Zlatne koke,pa da narendam koru od pomorandze u onaj deo sto se peku korice,a drugu ne znam koju,mozda ovu jafu,htela bih nesto novo,svake godine pravim maturski rad,ili kinder,milku......sve jedno isto pa menjam za rodjendane,sad hocu nesto novo.Hvala puno!

Evo jos jedne torte na ovu temu:)
dsc04120.jpg

dsc04146.jpg

Bombone se tope zajedno sa čokoladom, na pari, (100g čokolade, 8-10 bronhi bombona, mada imaš u soko štarku naše, ne znam im ime ali sam koristila). Pošto je odnos čokolade i pavlake 1:1, treba 100g pavlake. Proporcionalno povećaj ako ti treba za tortu Našla sam i neke recepte za tortu sa ovim filom, Ja ga koristim kao punjenje za praline.

Јој, увек се помало прибојавам те беле чоколаде. Црна се увек стегне, некад и превише, а бела...Кад не желим да рескирам, ја додам желатин. Тако радим за торте и колаче. За пралине не. Увек можеш да угустиш орасима, лешницима и сл.
Мада, волела бих да чујем још нечије искуство.

umutice se sa tom razmerom svakako..ja jednu tortu pravim sa 500ml slatke pavlake i oko 300g bele cokolade..kada istopim pavlaku i cokoladu ostavim preko noci u frizideru - sutradan mutim.samo ne koristi cokolade iz zrave hrane nego nesto poput milke..jer sa tim iz zdr. hrane se verov. nece stignuti.
ganache do sada nisam pravila kao fil za tortu, nego samo za muffine i za premazivanje torte. nisam mutila jer mi je lepse da bude gusci i tamniji u tom slucaju.
meni licno bi bio prejak onaj odnos 1:1 da se filuje cela torta, na muffinima mi je ok...povecala bih kolicinu slatke pavlake....ali ako volis taj jaci ukus onda sto da ne :D

a i ono sto sam ti napisala u p.p. - Ameri stalno prave chocolate ganache cake - pa mozes da proguglas cisto da vidis iskustva i procitas mozda po neki savet, mozda pomogne :)

Poslednja izmena:

Slične teme

Back