TORTE: recepti, saveti, ideje...

NEgo, da ja vas nesto pitam, od cega se rade ovi ovako VELIKI likovi na tortama, obicno su to neke americke dekoracije, a da nije plazma jer mi opet to maleno da se toliko zezam oko svakog detalja,a a da nije stiropor unutra. Stavrnmo pojam nemam od cega oni to prave.
MEni odmah padne na pamet ona rizina smjesa, jer ipak mi je tako lakse jer mogu da to sve pripremim ranije a ne u petak kada se dekorisu sve torte jos i sa njim da se zezam
miki veliki.jpg

Treba mi savet u vezi sa svadbenim tortama. Treba da napravim jednu, poveću na 3-4 sprata, biće oko 20 kg.
Torte idu jedna na drugu i ima dosta detalja, pa bi tortu trebalo da završim kod kuće , a problem je kako da je isporučimo?

Prvo, na šta da je stavim, da izdrži? Oni podmetači iz Mače Diva fino izgledaju ali da li može da se ponese torta na njima? Ili neka kolica da nabavimo :)
Drugo, kako da je prevezemo najsigurnije? I sve ostalo što se setite u vezi sa tim.... :) Mm mi je malopre izdramio, pošto on treba da je isporuči, pa rekoh da pokušam da mu pomoignem :mrgreen:

Iva, a ima li sanse da odete ranije u restoran, pre nego sto pocne proslava pa da tamo ipak zavrsis te detalje?
Ja nemam iskustva, jedinu na 4 sprata koju sam radila su oni nosili, imali su karavan, stavili su u gepek sve je proteklo bez problema. Mi smo nosili svadbene na 3 sprata isto u gepeku kola ali su bile potpuno zavrsene tako da to opet nije bio problem.

a jao......ja svadbene vozim u gepegu, pa vidi da pozajmis od nekoga auto ako si u mogucnosti, to ti je najboja varijanta, ja sam otisla kod stolara i narucla postolje okrugo belo, dole ima tri nogice pa je malo poviseno....izaslo me citavih 700 din, mislim da ti je to najbolja varijanta.....i bilo je gotovo za pola sata, i nemas brige hoce li izdrzati, kako ces nositi, jer ipak treba nositi 20 kg, plus postolje.....

Ma najveca kartonska tacna mi je mala...ona je 45 cm duzina....a meni treba veca.....srca su mi siroka na najsirem delu 27 cm pa jos plus slag....mislila sam da uzmem staklo pa da mi stave nogice ispod ....a sto je najgore za sutra vece mi treba...sad cekam da muz dodje sa posla pa da ga saljem kod staklara, vec sam pricala sa njima i mogu mi odraditi tako kako sam zamislila.....i da bude gotovo u jutro....

Ma najveca kartonska tacna mi je mala...ona je 45 cm duzina....a meni treba veca.....srca su mi siroka na najsirem delu 27 cm pa jos plus slag....mislila sam da uzmem staklo pa da mi stave nogice ispod ....a sto je najgore za sutra vece mi treba...sad cekam da muz dodje sa posla pa da ga saljem kod staklara, vec sam pricala sa njima i mogu mi odraditi tako kako sam zamislila.....i da bude gotovo u jutro....

A sto ne uradis od onog pleksiglasa...njega imas i u raznim bojama..i mnogo je sigurniji od stakla..ili od one kuvane plastike..neznam samo dali ali imas takvu radju u blizini da ti to odrada...
u krajnjem slucaju mozes i od iverice (medijapana)...od 1cm..imas i od 1.5, 2 cm debljine oblepis ivice i super tacna..meni brat napravio te od iverice i super su...imam ih u raznim velicinama i oblicima..

Domacice, tebi malte ne ispadne postarina sa otkupninom koliko i sama tacna. Ne znam ni kako ti se isplati da uzimas :(
Meni se mnogo dopada kako radi Cacin ducan mali, ali bas zbog postarine nazalost ne uzimam od nje.

Pa ko kaže da mi se isplati? :( Nego, ovo pravim tortu koju ću da poklonim, i biće kao mladenačka, jer je to venčanje sa najužim krugom ljudi, pa ne treba velika torta. Inače, nema šanse više da ja to platim.

Slične teme

Back