TORTE: recepti, saveti, ideje...

taman sam mislila da me ovaj vikend niko nece,kad ono...naravno u poslednji cas primljeno ...
attachment.php

Ma najveca kartonska tacna mi je mala...ona je 45 cm duzina....a meni treba veca.....srca su mi siroka na najsirem delu 27 cm pa jos plus slag....mislila sam da uzmem staklo pa da mi stave nogice ispod ....a sto je najgore za sutra vece mi treba...sad cekam da muz dodje sa posla pa da ga saljem kod staklara, vec sam pricala sa njima i mogu mi odraditi tako kako sam zamislila.....i da bude gotovo u jutro....
Stiropor je super, ja sam sa njim radila vise torti koje nisu imale odgovarajuce tacne. A sto se tice stakla, to moze, kako ne bi moglo, ja imam od plexiglasa, izbusene 4 rupe, napravila sma i nogice i na tome idu sve moje spratne torte. Samo koliko ja znam taj plexiglas se mora kupiti u onim velikim tablama, kao i metalni limovi, kao i staklo, a da li staklari imaju kod sebe i da li uopste obradjuju plexiglas, isto ne znam. Iverica je po meni smao prelazno rjesenje jer ipak ne izgelda tako bubasticno kako tebi treba.
Sto se tice lux podmetaca, ja sam nedavno narucila dva komada, ali samo zato sto su mi trebale i kartonske tacne, pa u stvari kao postarina je bila za Dz jer i onako bi platila tih 600din za dva paketa. Jedan paket bez obzira na tezinu je 300din. Zato ja MRZIM postarinu, mrzim kada nazovem za neki alat a onda mi kazu da jedno uzmem sad, a drugo ce imati za nekih mejsec dana, pa onda dva puta za to malo nesto prcmasto da placam postarinu

- - - - - - - - - -

Daca-Su, moja cerka kaze da figurice prave od biskvita, kao sto prave I torte, izmrvljen I izmesan BT kremom.
Da, tog Americkog biskvita... Ma ja cu onda od rize i nema drugog nacina, a to mi je donekle i najbolji nacin

jel zamrzavate jagode za torte i kako,posto do sada njih nisam zamrzavala,kazu da su bezukusne.Mislilaa sam da kupim par kg da imam,posto su mi jeftinnije ove sveze od kupovnih smrznutih
?
Ja uvijek svako sezonsko voce zamrzavama pa imam punu skrinju jagoda, visanja, malina, kupina, a zimi ih zeliram pa tako filujem torte, samo u moskvu i kidy vadim direkt iz zamrzivaca pa u sl. pavlaku, bude to sve OK. Bezukusne, pa ne znam u cemu je razlika izmedju onih kupovnih i tvojih kada su i onako sve zamrznute. Ja ih poslazem na tacnu u jednom redu pa zamrznem, onda u kesu i sve tako koliko ih ima, samo visnje ne, njih operem pa poslazem u kese i tako direkt na zamrzavanje

Treba mi savet u vezi sa svadbenim tortama. Treba da napravim jednu, poveću na 3-4 sprata, biće oko 20 kg.
Torte idu jedna na drugu i ima dosta detalja, pa bi tortu trebalo da završim kod kuće , a problem je kako da je isporučimo?

Prvo, na šta da je stavim, da izdrži? Oni podmetači iz Mače Diva fino izgledaju ali da li može da se ponese torta na njima? Ili neka kolica da nabavimo :)
Drugo, kako da je prevezemo najsigurnije? I sve ostalo što se setite u vezi sa tim.... :) Mm mi je malopre izdramio, pošto on treba da je isporuči, pa rekoh da pokušam da mu pomoignem :mrgreen:
Macediv podmetaci lux ce ti sigurno izdrzati tu kilazu, nazoves ih i dogovoris se sa njima da ti ako treba dodaju jos koji sloj da bi bilo cvrsce, to ti nije problem. Na njima sve dekorises i u gepek kola, ali definitvno moras naci neka da moze stati u njim, meni je svekar sa karavanom nosio onu jednu sto je bila 30kg, sva je bila napakovana kod kuce, jer ja ne volim to da u restoranu radim i slazem jednu na drugu, uvijek iamm osjecaj da ce svi gledati u mene i da ce mi trebati mozda jos nesto sto nisam ponijela. Dobro, nemam toliko ni iskustva u tim svadbenim varijantama, pa zato. A podloga je bila od iverice 45x45 sa zarubljenim ivicama jer mi jedino tako mogla stati u frizider

Svaka ti cast kad znas sa gold slagom, ja sam se nedavno sa njim namucila za medalju, donela mi drugarica da joj ukrasim tortu za muza da ga iznenadi.....uopste nije bio lep cvrst kao c, morala sam bas dosta vise staviti praha nego kod c....mada mozda je to samo i navika......
meni je to nesto skupo, ne znam tacnu cenu ali znam da je kod nas dosta jeftiniji, oiko 400 din kg
pa c slag je 540 din redovna cena, mada je u univeru vecito na akciji pa bude oko 440-450din kg

Poslednja izmena:
e ne vredi,prolupala sam skroz.danima ustajem u 5 pa sam neispavana.kg je 255 a 2kg platio 510(sad sam i racun ispregledala).onda je ok cena...kupila sam i gold cokoladu za jelo i kuvanje po kuminoj preporuci(ima u smederevu pekaru i poslasticarnicu).kutija je 2kg i kosta 600 din.sad cu da je isprobam

Oni koji su duže na forumu, sigurno se sećaju kako sam ja kupovala i koristila kakao tablu umesto čokolade, misleći da ne postoji neka bitna razlika. I onda sam, sasvim slučajno, otkrila onu crvenu austrijsku, i videla da razlika itekako postoji. Pa probala menaž, pa videla da je to još bolje. A o bambi i najlepše želje sa 70% kakaa da ne pričam. :) Sada sam postala takav stručnjak da prepoznam kakao tablu u torti, da samoj sebi ne verujem. :(

Dobro jutro drage moje1
Nisam vas zaboravila,nadam se da niste ni vi mene :).
Jednostavno-brzo, brzo se živi, radi...minuti, sati,dani, ko na traci,ali vrlo ubrzanoj. Pored brda torti, krenula sam sa renoviranjem kuće...E to je zanimacija na kvadrat. Iskreno se nadam da će do kraja ove nedelje da se počne normalno da živi. Za sada jedva pronadjem putanju do kreveta...Ali kad izbacim majstore, biće divno:vatromet::vatromet::vatromet:

I torte od ovog vikenda.

attachment.php

Toma i Džerija sam prvi put sad pravila i radovala sam se kao malo dete kad su mi ih naručili. :)

attachment.php

I torta za moje učenike. Pošto je dnevnik sada drugačiji pa je jedna strana za jednog učenika, a ja nisam htela da izdvojim dvoje učenika da samo njih napišem na torti, onda sam tu upisala razredne starešine i njima podelila ocene, a imena učenika ispisala na štapićima. Klinci su se oduševili i jedva dočekali da svako uzme štapić sa svojim imenom.

attachment.php

attachment.php

Nema mene, nema dugo sa slikama, pa danas citav dan ih sredjujem a red je onda i da ih postavim

donja čoko nugat, gornja je kinder

kinder

naravno, plazma, izgeld je prema ideji moje dobre drugarice Branke iz Golubinaca

milka topljena

Moskva i bjela nugat, dekoracija je spoj neke dvije torte sa neta koje su mi poslali, samo je ovo trebalo biti u rozoj varijanti

moskva šnjit

milka sjeckana, figurice radila moja simbioza

milka topljena

vanila, jagode, ma toliko je bila kremsta da sam jedva odsjekla ćoškove i spojila ih fino u ovaj gornji sprat, kule radila u zadnji čas onom smjesom Barvallovom za figurice, spasilo me što sma to imala jer su se stvarno brzo osušile. Trebalo je malo još nekih zavijutaka na vrhovima kula, nešto da bi se malo sakrili spojevi i krajevi, ali nisma smjela jer me strah bilo da se neće sve to uspjeti osušiti

Zoja, kremasta vanila + svježe jagode, jedva sam uspjela ovu glavu kako - tako da održim na toj super kremastoj torti. Od ponedeljka do petka se nije kako treba osušila

čoko kremasta

Moskva šnjit i moja prva lopta od plazme

Zoja, torta je trebala da izgleda kao velika glava ove zvečke

Švarcvald

kremasta voćna, vanila + jagode, slavljenik ima neku knjigu sa baby štrumpfom, pa je ta figurica obavezno morala biti na torti

čoko kremasta, moskva šnjit i plazma

Poslednja izmena:

lud-lab, brzinski dekorisana, umjesto dan kasnije morala je biti gotova isto veče, pa me transfer malo zezao, ali bitno je da sam stigla odraditi

lud-lab

čoko kremasta

Moskva šnjit

čoko kremasta

naša SLavska torta, tu sam prvi put uspjela čokoladu obojiti ovako drečavo pink

čoko kremasta sa višnjama, za jedan vikend su bile dvije moje prve lopte

čoko kremasta sa višnjama

Poslednja izmena:

Slične teme

Back