TORTE: recepti, saveti, ideje...

sad citam ovo i bas razmisljam... kad se pravi torta na sprat kao znate za visinu torte da ocenite, mislim da budu priblizno jednake, kad sam nedavno pravila zoju i moskvu na kraju sam skinula jedan sprat od moskve da bi bile priblizno jednake visine :) mislim da bi bolja opcija bila da sam zoji dodala jedan sprat ali bilo je vec dva u jutro i nisam imala snage...uglavnom kako resavate takve probleme?

Ovako kod mena je torta sa 10cm visine precnika 35-30-25-20-15 za 150 ljudi .....A zasto da torta bude visoka 15 cm to je previse .....naj idealnija visina za torte je 10cm-12cm ne vise.....sve preko toga je preterano ...nisu nase torte patispanje iz amerike pa da mozemo da redjamo do besvesti .....sa tvojom visinom od 15 cm ljudi moraju da seku tanku parcad.....inace ako hoces kao amerikanci kod njih je precnik od 40cm rezervisan za 60 parcadi...Po mojoj slobodnoj proceni ti imas tu sa tom visinom oko 200 parcadi-250 parcadi

nisam napomenula da je u pitanju dummy cake.. zato je visina 15cm.

točno to kako si rekla pahuja.. dogovor je da mi radimo samo dekoraciju bila torta lažna ili prava.. a cijena dekoracije je dogovorena po kriški torte, što znači da sad moram prvo izračunati za koliko ljudi je torta ovih dimenzija (nema veze što je od stiropora) da bi dobila cijenu.. na to ide cijena materijala (fondant, gumpasta, stiropor..) i dobit ću cijenu ukupne torte.. bila lažna ili prava :D :D

i hvala za link :D

već sam napravila nekakvu kalkulaciju prema Wiltonovom Cake chartu, ali sam se htjela još kozultirati sa vama.. ne vjerujem amerima i njihovim mjerama za torte.. :D :D :D

točno to kako si rekla pahuja.. dogovor je da mi radimo samo dekoraciju bila torta lažna ili prava.. a cijena dekoracije je dogovorena po kriški torte, što znači da sad moram prvo izračunati za koliko ljudi je torta ovih dimenzija (nema veze što je od stiropora) da bi dobila cijenu.. na to ide cijena materijala (fondant, gumpasta, stiropor..) i dobit ću cijenu ukupne torte.. bila lažna ili prava :D :D

i hvala za link :D

već sam napravila nekakvu kalkulaciju prema Wiltonovom Cake chartu, ali sam se htjela još kozultirati sa vama.. ne vjerujem amerima i njihovim mjerama za torte.. :D :D :D

Jele Kako racunas parce torte,koju dimenziju ima jedno???? i Koliko koshta dekoracija na taj nacin( po parce)???

Al kako cena dogovorena po kriski torte ako je torta lazna? meni nista nije jasno...A gde nadje stiropor od 15 cm, kod nas je 10 cm najvise sto se moze naci...Dosla Jele, napravila pravu pometnju i otisla :) a svi u cudu...al bar se pise...nije dosadno ko nekim danima...:)

Verovatno ce staviti samo deo torte od stiropora a ostali deo treba da izracuna za koliko je ljudi dovoljno po tim velicinama koje je rekla, to najbolje ona da pojasni a ja sam nasla neku semu na koliko komada koja velicina torte se sece pa nadam se da ce biti od koristi http://www.kuharka.ru/talk/eat/cakes/7476.html

Prvo, nije mi bas jasna ova sema, ali dobro, pogledacu ja to malo detaljnije!
Drugo, stiropor ni ne treba biti 15cm visine, jer njoj treba malo stiropora, malo torte, a i mene zanima nacin odredjivanja cijene po komadu torte, bila ona lazna ili ne?!

8xsejb.jpg

Nadam se da ce da pomogne
Materijal: 250-260 gr prah secera, 40 gr belanaca, kasika soka od limuna, prehrambena boja po potrebi.
Umutiti belance viljuskom u porculanskoj posudi ili dubokom tanjiru. Dodavati kasiku po kasiku prosejanog prah secera. Mesati drvenom varjacom da se potpuno sjedini. Kada je masa gusta kao med dodati sok od limuna. Isprobati da li je dovoljno gusto, ako se malo razliva dodati jos malo prah secera

Poslednja izmena:
evo mene koja radim pomutnju :D :D

Dogovor je da naplaćujemo uslugu dekoriranja torte. S obzirom da se ovdje torte prodaju na komad (neovisno koliko je ona teška), i Lada i ja smo se prilagodile tome, te pružamo uslugu dekoriranja torte a naplata ide po komadu.
kao što neke od vas rade samo dekoraciju tuđe torte, tako i nas dvije.... samo u ovom slučaju nije prava torta nego lažna.

Slične teme

Back