TORTE: recepti, saveti, ideje...

Recepti su vam odlični!
Dakle da se pohvalim da sam danas konačno isprobala dacinu čokoladnu tortu.I po prvi puta kuhala jaja u mikrovalnoj.Oduševljena sam.
Ali da vas pitam.Radila sam sa pola mjere i torta je po ukusu mrak al po izgledu nije tako čvrsta ko vaše.Gdje sam mogla pogriješiti,možda premalo čokolade?
Razmišljam cijelo večer šta sam zeznula.Svakako če se pojest, to je bila probna al bi voljela znati gdje sam pogriješila.I kako dugo vi ostavljate da se torte stežu u hladnjaku?

Ovako kod mena je torta sa 10cm visine precnika 35-30-25-20-15 za 150 ljudi .....A zasto da torta bude visoka 15 cm to je previse .....naj idealnija visina za torte je 10cm-12cm ne vise.....sve preko toga je preterano ...nisu nase torte patispanje iz amerike pa da mozemo da redjamo do besvesti .....sa tvojom visinom od 15 cm ljudi moraju da seku tanku parcad.....inace ako hoces kao amerikanci kod njih je precnik od 40cm rezervisan za 60 parcadi...Po mojoj slobodnoj proceni ti imas tu sa tom visinom oko 200 parcadi-250 parcadi

al kako seci to parce od 15 cm, to je bas previsoko po meni, sad ja nisam strucnjak al mislim da to nije za nase torte...gledam cake bos kad sece on sprat sece na dva parceta...al oni mogu kad im je torta sva ista...kora fil i tako u krug....a tanko parce na tu visinu...pa mislim da bi se opet raspalo...

ma da, samo se bojim sleganja torte, jer zoja je cvrsta, a moskva manje cvrsta, pa kad je pritisne fondan i figurice...uh, toga se bojim!

Ja sam nedavno pravila veliku tortu sa dva ukusa, sa jedne strane svaler od ZD,a sa druge moja kombinacija vocne sa visnjom (ona torta sa golubom). I meni je bio problem kako cu spojiti dvije razlicite torte pa sam za gore ispekla jednu zajedenicku koru, prvo i zbog toga sto mi je nedostajalo kore od svalera, nije mi bila dovoljno visoka, a drugo zbog ravnosti, i nije bilo problema. Sto se tice te dvije vrste koje ces praviti, jeste moskva malo meksa, ali nije kod nje problem dekoracija fondanom, samo neka ti se dobro ohladi i nema BRIGE z:lol:

Da, treba mi polukrug, a to na You tube budu one americke debele kore koje spoje sa malo puter krema i rezu nozem za hljeb pa mogu oblikovati kako god hoce, ja ti to puno ne gledam, vise pravim raznorazne tutorijale za ukrasavanje i figurice.
Uglavnom, ja cu da ispecem kore po smanjenoj mjeri jer treba da bude torta od 3kg, a moja standardna mjera je preko 4kg i onda ima da smislim kako da ih isjecem da bi bilo dovoljno za flasu normalnog oblika. Najgore su mi te takve torte kad ja preracunavam, drz - nedaj... pa ako se na kraju ispostavi da mi fali kora pa i fila... UH!!!

A sta mislis da probas da kalup od neke cevke malo veceg fi, ili od flase ili kalup za srneca ledja ili nesto slicno, pa filujes tortu, kore se ionako natapaju, ostavis da se dobro stegne i samo okrenes? Posle filom doradis oblik.Ja sam jednom tako pravila cisternu, ne secam se koja je torta tacno bila, ali ispalo mi je super...i bez mnogo zajebancije...Ne znam, to mi je sad palo na pamet...Ako ti treba 3kg, ona mora biti malo veca flasa...mozda neka vodovodna cev pa na pola....Mozda zvuci smesno, ali ja sam ranije od tih cevi pravila obruc za tortu, za slaganje torte...z:lol:

daco ja sam pravila razne flase do sad i uvek napravim cetvrtastu tortu pa zatim isecem oblik flase od okrajaka modeliram flasu da bude 2D ili 3D po zelji ostavim da se opet stegne pa namazem bk i opet se steze zatim fondan i gotovo sve oblike radim na taj nacin tu ujedno mozes i masu torte da kontrolises

Slične teme

Back