TORTE: recepti, saveti, ideje...

Drage moje majstorice, pomagajte...da li je moguce staviti pod fondan tortu sa turskim keksom, neki je zovu i Seherezada?
Evo i recepta
Potrebno je:

400gr turskog keksa

400gr belog slag krema

200gr secera u prahu

1 margarin/250gr/

1l mleka

3 pudinga od karamele

400ml kisele vode

9 kasika secera

Skuvati puding u mleku sa 9 kasika secera i ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa secerom u prahu i sjediniti sa ohladjenim pudingom.

Slag krem umutiti sa kiselom vodom.

Redjaj:keks,fil,slag-keks,fil,slag-keks, fil,slag,dakle 3x

P.S.Keks se ne kvasi.

E sad, ja bih da zadnji red bude keks, pa buter krem pa fondan...hoce li da izdrzi? Jel probao neko?

Drage moje treba mi pomoc

Treba da pravim ovu tortu
http://www.coolinarika.com/recept/reform-torta-posna/

znam da su je neke od vas pravile pa me interesuje koliko kg otprilike bude na tu meru, ako se neko seca
i ono sto mi je bitnije je u vezi kora pitanje - da li bih ovu kolicinu mogla da podelim na 3 dela i pecem u plehu od 25... ili u manjem? Ovde pise da ide u pleh od rerne pa se sece na 3 dela kora ali musterija hoce okruglu tortu.
Kad su kore sa medom koliko se one peku otprilike? Ne bih da prepecem.

Hvala unapred:heart:

Pravila ja odavno...Čini mi se da je oko 3 kg torta.
Kore se peku jako kratko, mislim i manje od 10 minuta - budu mekane dok su vruće ali kad se ohlade postanu tvrde - ja sam prvu turu morala da bacim i pekla ponovo (čak sam i drugu blago prepekla), otprilike su kore kao medenjaci :)

To je ta torta, odoh da izmerim tacnu...
attachment.php

37x28 je unutrašnjost tacne, torta je po par cm sa svake strane uža...
Mislim da sam pekla u plehu od šporeta dva puta pa sekla na pola...
I previše sam ušpinovala šećer za fil pa je bilo malo tvrdo ali sam dodala malo biljne slatke pavlake...torta se svima svidela, čak im je bila lepša posle 2-3 dana, kad su kore skroz upile fil...

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku jaca_67.

:( a divne su, jaco, stvarno zasluzila si bonicu definitivno.

Da vas pitam - kako bih mogla da improvizujem da napravim sekac u obliku puzzle? Uopste mi nista ne pada na pamet sem da uzmem jedan deo iz detetove slagalice i da ga utisnem u fondan pa onda po ivici da secem a to bi trajalo godinama:roll::hahaha:

Slične teme

Back