TORTE: recepti, saveti, ideje...

Hvala svima na dobrodoslici i na pohvalama, veoma mi prija kada dobijem komplimente od takvih vrhunskih majstora kao sto ste vi, to je za mene velika cast... iako sam ja po pitanju svog rada uvek bila pomalo uzdrzana i samokriticna.

I danas gotovo ceo dan samo gledam i gledam ove divote sto ste vi kreirali ... jednom pogledam pa opet ponovo ispocetka. Ne mogu da se nadivim ... toliko mnogo raznih ideja, maste, volje i truda stoji iza svega toga ...

:):):)

Malo me je ponelo odusevljenje pa sam odlucila da prilozim jos nekoliko setova slika torti koje su obelezavale "slatki trend" proslog veka. :D

Imam veoma bogatu arhivu fotografija svojih radova, ali sam sada za ovu priliku izdvojila jednu manju zbirku slika koju bih jos zelela da pokazem.

Za pocetak, evo jedan set slika obicnih jednostavnih torti:

Prilozi

• torta 19.jpg
    torta 19.jpg
    28,7 KB · Pregleda: 29
  • torta 14.jpg
    torta 14.jpg
    21,9 KB · Pregleda: 25
  • torta 5.jpg
    torta 5.jpg
    16,1 KB · Pregleda: 26
  • torta 8.jpg
    torta 8.jpg
    16,2 KB · Pregleda: 28
  • torta 7.jpg
    torta 7.jpg
    23,7 KB · Pregleda: 29
a evo i nekoliko slika gde je glavni motiv bila slika na torti. Moze se uociti koliko danasnji fondan i gotove jestive slike cine ustedu u radu i vremenu u odnosu na ranije vreme kada se sve radilo "rucno", i naravno samim tim je i nekadasnji kvalitet neuporedivo bio losiji u odnosu na danasnji.

Prilozi

• torta 33.jpg
    torta 33.jpg
    21,7 KB · Pregleda: 21
  • torta 27.jpg
    torta 27.jpg
    19,3 KB · Pregleda: 19
  • torta 26.jpg
    torta 26.jpg
    22,6 KB · Pregleda: 23
  • torta 25.jpg
    torta 25.jpg
    15,3 KB · Pregleda: 23
torte sa raznim aplikacijama gde bi fondan mogao doci do izrazaja, ali posto nije bio aktuelan u to vreme i same ideje su bile ogranicene u okvirima moguceg.

Prilozi

• torta 32.jpg
    torta 32.jpg
    19,9 KB · Pregleda: 19
  • torta 31.jpg
    torta 31.jpg
    19 KB · Pregleda: 20
  • torta 30.jpg
    torta 30.jpg
    18,4 KB · Pregleda: 19
  • torta 23.jpg
    torta 23.jpg
    28,9 KB · Pregleda: 25
ne bas narocito atrkativne rodjendanske torte u odnosu na ono sto sam videla ovde, :rumenko:
ali eto, bilo je i takvih pokusaja ...

Prilozi

• torta 20.jpg
    torta 20.jpg
    22,6 KB · Pregleda: 18
  • torta 21 .jpg
    torta 21 .jpg
    20,9 KB · Pregleda: 18
  • torta 22.jpg
    torta 22.jpg
    32,9 KB · Pregleda: 16
  • torta 28.jpg
    torta 28.jpg
    17,3 KB · Pregleda: 19
  • torta 29.jpg
    torta 29.jpg
    15,7 KB · Pregleda: 20
VELIKI POZDRAV SVIM CLANOVIMA FORUMA!:bye:

Ja sam jedna starija baka koja se svojevremeno bavila izradom torti i prijavila sam se na ovaj forum samo zato da bih izrazila svoje divljenje prema ovim izlozenim umetnickim delima, da ih tako nazovem (neke od njih zaista to i jesu u pravom smislu reci). U svom zivotu sam videla mnogO tortI, ali ovo sto sam videla na ovom forumu me je zaista impresioniralo: toliko dobrih ideja, odlicnih realizacija, smisla za kreaciju, ukus i stil ... zaista velicanstveno! Citavo vece sam gledala vase slike sa velikim odusevljenjem, i nisam mogla a da vam ne uputim jednu veliku iskrenu cestitku od sveg srca!

SVAKA CAST SVIM CLANOVIMA, TORTE SU VAM PREDIVNE!

:super::super::super:::klap::klap::klap:
Dobrodošli :)

Kad smo kod "zoje"... Od silnih priča juče, ja sam je poželela za sebe...
I napravila sinoć od pola količine (4+4 jaja).
Pekla sam jednu koru u velikom plehu i presekla je na četiri dela.
Uglavnom... htedoh reći da čitav posao (mućenje, pečenje, kuvanje, filovanje) nije trajao višeod sat vremena!
Ukrašavanje ne računam jer ga nije ni bilo...
Jedino sam zaboravila da je izmerim. Ako se setim - uradiću i to. ;)

Zene, posle 5 dana moram se prikljuciti i ja-jer sam ja bila inicijator teme ZOJA :D :D pravila sam je stvarno vise puta (dok nisam pocela aktivno da se bavim tortama) i nije me zanimalo, nisam vodila racuna koju koru koliko pecem, sta pecem, da li je tvrda ili ne... Hvala vam na svim ovim savetima-toliko su mi dobro dosli, da je moja zoja koju sam uradila preksinoc mnooogo dobro ispala!! Pekla sam krace korice, i nisam ih prskala (nisam ni do sad)

Poslednja izmena:

Slične teme

Back