TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo kako je sve ispalo... zlatokosa na svojoj torti ceka preuzimanje.....:bye:
attachment.php

Kod mene, moglo bi se reći, radan vikend. Tri torte. jeste da su sve neke malecke, ali šta da se radi. :(

Prvo "zoja" od 2 kg. :roll: Kažem ženi da će to biti mala torta, a ona kaže "Samo pravite, ne trebaju mi veće, biće torti." Ja napravila kako je rekla. Ako nekom nešto znači, kore od 7 jaja, fil od 6. Kora bilo 6 kom. prečnika 20 cm, i ostalo zanemarivo malo okrajaka. Fila taman.

33l1ct0.jpg

Pa onda "nugat" za nijansu teža. 2,3 kg jer ona je smislila da je obe torte koštaju 3000 dinara. Pa pošto će čokoladna biti od 2 kg, onda ima prostora da ova druga bude teža. "Tu sa lešnicima mi napravite veću" kaže ona kavaljerski. I ja je napravim težu 300 g.

2yyc8xk.jpg

I onda se kolege (koji idu u svadbu kod ćerke te žene kojoj sam pravila ove dve torte) isprse, i kavaljerski kažu "Hoćemo cvetnu livadu od 3 kg". I dobiju je. :D

14vobyu.jpg

I eto. Još jednu tortu kada napravim, to će mi biti 30 -a u ovoj godini, koliko sam napravila za celu prošlu. Znači, ove godine je bolje. :D

Domacice, napredujes, svaka cast, vidis da ce ti mozda ipak trebati citav paket kartonskih podloga za tortu :zcepanje: :zcepanje:
Ostalima svaka cast za tortice, super su, a cilence tvoja bebica je toliko realna, ne znam kako je naceti, noz u tu glavicu, uh...
a ona slagirana torta, pa kako samo to uspjevas, takve sare, takve boje :worth: :worth: :worth:
Fondantorte, Zvoncica je ipak bezbjedno premjestena na tortu, ma tako je legla da je to zaista za :klap: :klap: :klap:

Poslednja izmena:
a evo i sta sam ja radila za vikend

Otac je donio fotografije kafića njegovog sina koji je u NS i ovo je trebalo da bude iznenađenje za njega, a torticu u stvari kao poklanja kćerkica, odnosno unučica... imala sam 3 fotke sa čela, strane i odozgo i ja sam to sve iscrtala, uvecala koliko mi je bilo potrebno i trudila se da što uvjerljivije prenesem na tortu, i tuje, i šank stolove i stolicu...
attachment.php

A ova tortica je za seosku Slavu u Tavankutu (mjesto kraj Subotice), imaju oni drugačiji naziv za to, a ja zaboravim kako se to kod Bunjevačkog naroda kaže! Moja draga i dobra musterija kaže da ništa posebno ne treba ukrasiti jer će parčad samo iznositi pred goste, niko neće ni vidjeti dekoraciju, samo da joj opet bude isti ukus (jako joj se svidjela čokoladna torta po Stefanelli receptu). A onda, u zadnji čas se sjeti da je sutra i njoj rođendan, i eto...
attachment.php

nisam baš neka sa šlagom, ali polako, biće bolje

Poslednja izmena:
Djevojke grupna pohvala za sve torte!!!Zaista ima divnih!

Od mene jedan motor i motorista.
Znam da je motor prilično jadan i kritike koje sam dobila od muža....ugl dao mi je do znanja da sam mogla i bolje:)
ali moram priznati da je ovo bila najteža figura koju sam radila do sada.

attachment.php

nemam vise bona,ali meni je ovo super

Poslednja izmena od moderatora:
sLIKANJE MI AMA BAS NIKAKO NE POLAZI ZA RUKOM.A TEK STO SAM S HAMEROM ZABRLJALA,STRASNO,DVA RAZLICITA A OPET NEDOVOLJNA DA SAKRIJU POZADINU.........
PRODJE NEKAKO I OVAJ VIKEND,BI I KOLACA I SLAGIRANIH TORTI.A TEK SLEDECI,NIJE NEKA BIJESNA KOLICINA,ALI ZATO SARENO,NEMA CEGA NEMA,CAK I SLANISI PO PRVI PUT,STO MI JE DRAGO.........SAMO DA PROTUTNJI SLAVA PA CEMO DA ZASUCEMO RUKAVE VEC U CETVRTAK.........SAD NA SPAVANJAC.........LIJEPI SNOVI.........

Evo vec i druge naplacene tortice.. pa nek mi je sa srecom :zcepanje::zcepanje:Ja sam se trudila..nocima nisam spavala..imala sam muka i poteskoca ali sam zadovoljna. Znam da su Petru Panu ruke oooogroomne, znam i da sam ZABORAVILA obrve da mu nacrtam (tako mi i treba kad sve vicem to cu posle!!), i tako....Brod je bio od plazme, i usput nam je poceo pucati grrrrrrr..tezina ga vukla, uzas..ali izdrzao je nekako! E, sad..hocu da vam kazem (vi koje radite za decu vec to znate i mislim da nema boljeg osecaja od tog)-kada sam unela tortu u igraonicu (odnosno mm) deca su vristala (bilo ih je vise od 20-oro), skakala za tortom, vukla mm da je spusti..a kad je slavljenik trebao da duva svecicu, jedva su tri vaspitacice uspele da ih sadrze..svi su nagrnuli na tortu, poceli da je "cupaju", kidali zvezdice, skolkice, kamencice :zcepanje::zcepanje:Nemate pojma kako sam se smejala, nisam mogla da verujem sta rade, i kakvo je njihovo odusevljenje!!!!
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Zvoncica_vila svaka cast za ovu drugu naplacenu torticu, bogami si dobro zagrizla vec na pocetku, dosta zahtjevno :klap:
tenesa84 cokoladne plocice u boji, obozavam ih :worth:
sanjad Bakugan je super, a lavovi i esu ljencine, samo spavaju u hladu i cekaju da lavice donesu klopu, ma naravno da ce malo da se ubucmaste
maji77 super su tortice, a najbolje dokupi jos jedan hamer, pa onda dva stavis u pozadinu i slikaj bez problema :bye:

Poslednja izmena:
Cure hvala svima na podršci!ti muški su malo blesavi kada misle da smo mi ili kiparice ili da
radimo u tvornici igračaka,kako Daca kaže!
Baš sam se iznervirala jučer,ali valjda je to u opisu radnog mjesta:)))
Tenesa,Sanja,Maji....šta da kažem...uživam u vašim tortama!!!

Slične teme

Back