Torte & kolači

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Espanol:
www mira:
Uvek se nekako snadjem mada mi ukrašavanje malo teže ide.
Ja pravim torte ne samo od materijala sa kojim možeš da vajaš nego pravim i sa korama. Prvo odlučiš kojeg oblika.Kuća,dvorac, životinje, cvet, lopta i dr. Onda koja torta. Ispečeš kore, iskrojiš kore, filuješ i na kraju spolja daš završnu formu.Za spoljni izgled koristiš razna jestiva pomoćna sredstva. Nego ne znam šta sam se raspisala.

Da ne prozivam, znate koje ste. Hajde UDAVACE šta čekate, udajte se vec jednom pa da vam deci pravim rodjendanske torte dok načisto "ne zardjam" :D
Zašta sam ja ovde turao recept za marcipan + dao fotku sa "idejnim" rešenjima? :evil:
Pa da se mi oduševljavamo! :lol: :lol: :lol:

Recimo da je ovo jedna verzija "snikers" torte samo malo modifikovana...

Potrebno je:

Kora:
8 belanaca,
14 kašika šećera,
2 kašike jabukovog sirceta (ili soka od limuna)

Fil I:

8 žumanaca,
3 cela jajeta,
200g prah-šećera,
100g čokolade za kuvanje,
3/4 putera (margarina)

Fil II
0,5l mleka,
3dl šećera (1,5 čaša od jogurta),
3 kašike mleka u prahu,
2 kesice pudinga od vanile,
3/4 putera (margarina),
200g isprženog, usitnjenog kikirikija.

čokolada za glazuru
1/4l pavlake ili 2 kesice šlaga

Izrada:
Kora:

Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodavati 1 po 1 kašiku šećera (najbolje u prahu), dobro izlupati i na kraju dodati sirće (ili limun).
Sipati u pleh (prethodno podmazan i posut brašnom ili, još bolje, obložen papirom za pečenje) i staviti u rernu zagrejanu na 150C. Nakon nekoliko minuta, temperaturu smanjiti na oko 125C i peći koru najmanje sat vremena.

Fil 1: 8 žumanaca + 3 cela jajeta dobro umutiti, pa dodati 200g šećera u prahu i kuvati na pari. Pri kraju dodati 100g čokolade za kuvanje, a kad se ohladi 3/4 penasto ulupanog putera.

Fil 2: Šećer ispržiti kao za šerbet, i preliti sa oko 2-3dl mleka. Ostatak mleka razmutiti sa pudingom i mlekom u prahu. Kad se prženi šećer otopi, sjediniti smese i kuvati (uz obavezno mešanje!) dok se masa ne zgusne. Kad se ohladi, dodati penasto umućen puter i na kraju kikiriki.

Glazura od čokolade: 100g čokolade, 50g margarina.
Istopiti margarin i čokoladu na tihoj vatri i preliti preko torte.
Alternativa: 1/4l slatke pavlake ili 2 kesice dobro ulupanog šlaga.
Naravno da može i jedno i drugo :wink:

PRIJATNO!!!

Danas sam pravila dve nove torte. Prva je Šarlota od kestena sa kremom i šlagom a druga je Torta iz Linza
Eno jedna se hladi nakon pecenja a druga se hladi u frižideru. Javicu kakve su. I mene interesuje pa nakon toga dajem sliku i recept.

www mira:
Danas sam pravila dve nove torte. Prva je Šarlota od kestena sa kremom i šlagom a druga je Torta iz Linza
Eno jedna se hladi nakon pecenja a druga se hladi u frižideru. Javicu kakve su. I mene interesuje pa nakon toga dajem sliku i recept.
E pa baš sutra imam neka posla u tvom kraju... :lol:

Machak69:
smeh:
Machak69:
Toga sam se i plashio....! :wink:
Joj... nadam se da nisi i ti od onih makro...? :roll: :lol:

AhahahahahahahahahahahaAHAHAHAHAHAHAHHHHHHAHAHAHA!!!

JA?!?!?!?!?!

MAKRO?!?!?!?!?

To ono - mleko od soje, brasno od soje, meso od soje, kafa od soje, soja od soje i to?! AHAHAHAH!

PA da li ti moj nadimak Garfild govori nesto, draga moja?!?!? :lol: :D :lol:
E, sad mi je već lakše.
Ali, da si pravi nosilac nadimka, ti ne bi ni izlazio iz kujne! :lol:

t3.jpg

t2.jpg

t1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back