Tolkinov svet

• Začetnik teme Začetnik teme Hurin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
AAAAAAAAAA гледао сам филм. Страва је :ok:

Спојлери:

Али што су усрали ово са Тауриел и Килијем свака им част :dash:

А ево кога занима интервју са Шмаугом, вреди погледати:

Признај да си се изненадио како је Трандуил завршио свој "посао".
Има гомила добрих сцена које нисам хтео да ти помињем док не погледаш филм:

1: Долазак Даина и формација патуљака.
2: Кад Трандуил посече 4 Орка у потезу
3: Леголас кад убија трола одозго.
4: Галадриела и Саурон.
5: Торин и Азог
6: Бард кад нишани Смауга
7:Билбо како плаче... :)

Стави брзо, као што сам ја ставио ознаке због спојлера. Пошто људи нису још гледали. Кад прође ових неколико дана, онда можемо лепо.

Ево:

1. Да, ово је било фантастично. Само, очекивао сам много већу војску. Оно патуљака било пар хиљада свега.
2. Претерано брате. Претерано. Али фора =)
3. Хаха слатко сам се насмејао кад га је сковао с неба хахах. Претерали су мало са оним кад трчи уз камење што се руши у истој сцени.
4. Е то је било епик. Стварно.
5. Лол, нисам очекивао уопште онако да се заврши. Знао сам да ће да умре Торин због књиге али не онако :D
6. И ту су чини ми се малко сјебали. Узме забије по део лука са сваке стране. Па мислим стварно?
7. Е да. И то је било супер. Емотивна сцена.

Све у свему филм ми се баш свиђа. Лепо је одреађен а брате, ХФР што кажеш, значи буквално као у позоришту. ОДЛИЧНО!!!!! И стварно знају звук да пусте да буде баш гласно да се уживиш а ипак не довољно гласно да ти смета. Очекивао сам много више CGI тако да сам задовољан што се тога тиче. Јес било доста ал ајде. Шта да се ради, не може све бити савршено. Такође има таман веселих сцена да одржи атмосферу (кад се појави Даин на свињчету ја сам исплакао хахаххах). Супер су сцене у борби, посебно ми се свидело кад патуљци праве тзв. shield wall. и још вилењаци кад залетели да прескачу преко њих. Одлично. Највише од свега што ми смета јесте што су направили сапуницу од филма који је могао бити најбољи од излазка Повратак краља. По мени су страшно, страшно усрали са Тауриел и Килијем. И она после крмењауче и једе говна. Клише. Одличан крај, кад се Билбо враћа кући и затиче Хобите како купују његове ствари на аукцији. Као и она сцена из Господара кад Гандалф долази на његов 111. рођендан. А песма на крају је страва, наравно, што сам рекао и пре. Знам је напамет малтене од првог дана лол.

Све у свему 9/10 што се мене тиче. Фантастичан крај серијала!

Ian McKellen (Гандалф) је као и прошле године и данас изненадио неке фанове у биоскопу у Лондону. Замислите то. Одете да гледате филм и појави се један од главних глумаца ту, на пар метара од вас.

Može li neko od ovih što su gledali film, da mi otrkije šta se desilo sa Tauriel i Kilijem? Znate, ja sam od početka veliki fan njihove tajne veze, pa me zanima da li je Džekson pored toliko izmena u filmu , učinio i jednu malu, te ostavio Kilija živim i ako jeste, da li je Tranduil odobrio taj brak? Ako je došlo do braka, jel im Gandalf bio matičar, da li je među zvanicima bilo ravnopravan broj patuljaka i vilenjaka, ko se od njih više isprsio za poklon( predpostavljam da su patuljci, ipak su vratili svoju planinu nazad) i ono najvažnije, da li su ženska deca Kilija i Tauriel imali brade, ili je taj nasledni patuljački gen da njihove žene moraju imati bradu , mešavinom sa vilnjačkom krvi iščezao, pa su im još deca dobila na visini i lepoti. :)

Može li neko od ovih što su gledali film, da mi otrkije šta se desilo sa Tauriel i Kilijem? Znate, ja sam od početka veliki fan njihove tajne veze, pa me zanima da li je Džekson pored toliko izmena u filmu , učinio i jednu malu, te ostavio Kilija živim i ako jeste, da li je Tranduil odobrio taj brak? Ako je došlo do braka, jel im Gandalf bio matičar, da li je među zvanicima bilo ravnopravan broj patuljaka i vilenjaka, ko se od njih više isprsio za poklon( predpostavljam da su patuljci, ipak su vratili svoju planinu nazad) i ono najvažnije, da li su ženska deca Kilija i Tauriel imali brade, ili je taj nasledni patuljački gen da njihove žene moraju imati bradu , mešavinom sa vilnjačkom krvi iščezao, pa su im još deca dobila na visini i lepoti. :)

Кили није преживео.Ни Фили. Ни Торин. Мислим да није ни Даин. :)
Трандуил је највише изгубио јер није добио оно због чега је и кренуо у рат, Тауриел је потегла стрелу на њега, Леголас га је напустио.

Ko je ubio onda Kilija, jel Tranduil? :besna: Očigledno on, čim je Taurijel potezala strelu na njega, a za tako nešto treba imati velika motiva , msm. nije Tranduil bilo ko, ko još ubija četri orka u jednom potezu! :zcepanje:

**** су их побили.
Да виш како је добра сцена. Трандуилов лос их роговима дигао а овај четири главе...фик! :lol:
Потегла је стрелу јер јој је рекао да је избачена из Мирквуда а онда је изашао и Леголас рекавши да ће морати и њега да убије ако њој науди.

Потегла је стрелу јер јој је рекао да је избачена из Мирквуда а онда је изашао и Леголас рекавши да ће морати и њега да убије ако њој науди.

Mogu misliti kakva je, kad je i losos imao ućešća, saznaću ovih dana. :zcepanje:

A legolas heroj dana . Bre, bre to ko one španska sapunica, kad se otac i sin, čije je veza dotad bila besprekorna, umalo ne podave, zbog mlade i zgodne žemske, koja je ušetala u njihov savršen života i našla se između oca i sna. Onaj Džekson na sve mislio. Nešto mi govori da krv ipak nije pala. :roll:

Izvni, ali moja ljubopitljivost se tek sada aktivirala, da ti postavim još koje pitanje , pre nego što dođe Brančez i vidi da si mi otkrio sve bitne detalje iz filma. :mrgreen: Ti mi nećeš zameriti na tome. :D

Azoga je ubio ko?

Ona scena kad su se članovi belog veća sukobili sa Nazgulima, kako im je Sauron utekao i da li je došlo do borbe između njega i Galadriele?

Bard je postao novi gospodar Dola?

Zmaj gine u prvim minutima filma?

Mislio sam da je Fili postao novi kralj Erobora, ne sećam se baš najbolje knjige, ko je novi kralj?

Za sada toliko. :)

Ti mi nećeš zameriti na tome. :D

Нећу ти замерити, наравно али ти неће бити изненађење ако ти откријем. Али, твоја воља. :)

A legolas heroj dana . Bre, bre to ko one španska sapunica, kad se otac i sin, čije je veza dotad bila besprekorna, umalo ne podave, zbog mlade i zgodne žemske, koja je ušetala u njihov savršen života i našla se između oca i sna. Onaj Džekson na sve mislio. Nešto mi govori da krv ipak nije pala.

Па мора да се мисли и на Оскара и профит осим на књигу. Није пала крв него сузе.

Zmaj gine u prvim minutima filma?

Да.

Bard je postao novi gospodar Dola?

Одбијао је али врло вероватно пошто је једини човек који је нешто урадио.

Ona scena kad su se članovi belog veća sukobili sa Nazgulima, kako im je Sauron utekao i da li je došlo do borbe između njega i Galadriele?

О, да. Мени један од најомиљенијих делова филма. Претворила се у "лошу" чаробницу и отерала га далеко на исток. Остали су посекли Назгуле.

Azoga je ubio ko?

Торин. Убили су један другог.

Mislio sam da je Fili postao novi kralj Erobora, ne sećam se baš najbolje knjige, ko je novi kralj?

Нема краља, лоза је прекинута.

п.с. Намерно ти дајем штуре податке да ти филм буде лепши. :)

Нећу ти замерити, наравно али ти неће бити изненађење ако ти откријем. Али, твоја воља.

Iznenadio sam se sa prethodnim delovima za ceo život, dosta više sa iznenađenjima. ;)

Па мора да се мисли и на Оскара и профит осим на књигу. Није пала крв него сузе.

Da je ostavio Kilija u životu, bilo bi tu materijala i za IV deo, a to znači više para i veće šanse za Oskar.

Нема краља, лоза је прекинута.

Zašto, ali zaštooooo! :besna: Znači Tranudi je sada kralj planine, ili možda bradata patuljak žena, mada to mu se vata na isto. :mrgreen:

Торин. Убили су један другог.

Zašto se toga nisam setio, tako očigledno. :D

п.с. Намерно ти дајем штуре податке да ти филм буде лепши.

Ma opušteno, mene je Hobbit razočarao, ostaje i ovaj poslednji deo, mada sumnjam da će on tu sada nešto bitno promeniti. Ipak, hvala ti na tome.

Da se malo

Poslednja izmena:
Ljudi, znali neko kako se zove onaj čarobnjak, što za vuču kočija koristi zečeve, čuva svrakina jaja pod šubarom, puši travu u slobno vreme, od koje su mu požuteli zuubi , kako Saruman kaže. Ako neko zna, da ne guglma sad, ima od mene piće po želi, ako se sretenemo jednom u reali. Počine mu ime na slovo r , ako sam dobro upamtio, zvuči nešto kao Ragast, Ragrast, ili beše Radbrat, Radobrat ili kako već. Evo i slika, kao pomoć. :D

Lepa slika Arwen, pravo u centar. :telefon:

Poslednja izmena:
10518835_10152401467162303_9023846736640337312_n.jpg

Želeo bi da posedujem ovo. :lol:

А бре људи, шта порадисте то? Па овај ти преприча филм у пар реченица. :eek:

Нема ме пар сати и гле шта направисте . . .

Radagast the Brown

- - - - - - - - - -

Želeo bi da posedujem ovo. :lol:

'оћем и ја, али вероватно кошта као права кућа . . .

Ljudi, znali neko kako se zove onaj čarobnjak, što za vuču kočija koristi zečeve, čuva svrakina jaja pod šubarom, puši travu u slobno vreme, od koje su mu požuteli zuubi , kako Saruman kaže. Ako neko zna, da ne guglma sad, ima od mene piće po želi, ako se sretenemo jednom u reali. Počine mu ime na slovo r , ako sam dobro upamtio, zvuči nešto kao Ragast, Ragrast, ili beše Radbrat, Radobrat ili kako već. Evo i slika, kao pomoć. :D

Lepa slika Arwen, pravo u centar. :telefon:

Какво је ово индиректно прозивање? :malav:

Проверила сам; у питању су два различита глумца.
Мени су некако заличили; не`ам појма зашто.

Хахаха Радагаст и његови зечеви; кад почну
да отресају шапама - ваљда тако додају гас. :D

А бре људи, шта порадисте то? Па овај ти преприча филм у пар реченица.

Navatao sam ga na lepe oči. :zper: Sada praktično ne moram ni da ga gledam, Flamin mi sve bitno otkrio . :zcepanje:

Нема ме пар сати и гле шта направисте . . .

Htedoh reći pičvajz, ali se suzdržah na vreme. Ja sam fino vaspitan decko. :malav:

Radagast the Brown

Imaš piće, ako nisi guglao, sve mislio da se zove Radobrat. ;)

'оћем и ја, али вероватно кошта као права кућа . . .

Mene zanimaju dimenzije, msm. da li mogu da ubacim maketu Erobora kroz vrata od sobe ili barem kroz prozor ili ću morati da očukam okolo , da napravim prostora. Zavisi od čega je napravljen i kako, možda možemo i sami ovako nešto slično da uradimo, a ne verujem da je materijal skup.

Какво је ово индиректно прозивање?

Aaaaa, tu li si! :rotf: Prozivam te gde god stignem, vidi post ipod tvoga, a iznad moga, tu negde u sredini.

Хахаха Радагаст и његови зечеви; кад почну да отресају шапама - ваљда тако додају гас.

Tako turira. :D On mi je najači lik u sva tri dela filma.

Ovo ste verovatno gledali, ali ajde da mu damo priliku, možda neko nije video.

Meni nije jasno zašto družina na kraju prvog dela nije iskoristili orlove, da ih odbaci do planine, msm to je za orlove 10 min. , a za nas 6 sati manje filma. :roll:

Back