Tolkinov svet

• Začetnik teme Začetnik teme Hurin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Уфф и ја исто. Не могу да ишчекам. Баш ми се гледа. Али већ видим себе након филма. Секунд срећан па секунд бих да плачем и тако у круг лол :mrgreen::sad2:

(Зајебао сам те, јел да? :per: Планирао си ти да поставиш трејелер??)

Баш тако! Размишљам,ако ме је трејлер овако одушевио како ће тек бити на филму..... Још мало

Е јеси вала хахахаха чим сам видео да је твоја порука последња,и то од пре пар минута,знао сам хахаха,али нема везе,битно је да је трејлер ту!!! :super:

Биће драма за карте. :lol:

Хехехе како за кога. Ја то опичим први дан кад се појаве, колико због саме карте, толико и због доброг места =)

А сад бих хтео мало да критикујем.

Везано за сам филм, чини ми се да је мало претерано са CGI. Можда и грешим, мада у прва два дела се видело да је CGI коришћен можда више него што би требало. Плашим се да ће у овом делу бити још израженије. Некако, кад претерају, филм све више добија вештачки изглед. Каква иронија зар не? Користе што бољу технологију да би лепше и реалније изгледало и што више користе то филм нереалистичније испада. Погледајмо на пример катастрофу са другим делом 300 . . . У трејлеру се лепо види, кад приказују војску вилењака (виловњака?) да су сви потпуно исти. У длаку. Што се свега тога тиче мислим да је Господар боље испао.

А и ајд' сад кад већ поредим са Господаром, Хобит ми се некако чини да је прављен и за млађу публику. Господар је имао неку дозу озбиљности и неке мрачне атмосфере. Такав осећај у овом филму не постоји. Као мали, знао сам и да се уплашим. Посебно у првом делу кад се први пут појављују Утваре прстена по ноћи.

Још нешто што ми смета, јесте изгледа оружја и оклопа. У Господару је то било ФЕНОМЕНАЛНО одрађено. Сви ти костими и прави мачеви, прављени тачно по нацртима, боли глава (дакле не причам о брадама, фризурама итд.). Сад је скоро све компјутерски генерисано и уобличено. Па тако имамо (тако мени бар изгледа) да мачеви патуљака изгледају као оне играчке, ако се сећате, дебеле, пластичне, са оном меком пластиком. Оклопи и оружје по мени не изгледа реалистично, него баш као те играчке које сам споменуо. И нажалост сваки пут кад гледам Хобита, сетим се тих играчака.

И страшно ми смета мањак крви. Превише личе на цртане филмове или уопште филмове за децу где се актери ударају мачевима пљоштимице, саплићу ногама итд. И заправо не видиш никакве повреде, ништа.

Са свим овим на уму, филмови су и даље изузетни и већ сам их гледао подоста пута и гледаћу још више. Другачији су од Питерових прошлих ремек дела, Господара. То је можда добро, можда лоше.

Poslednja izmena:
Е да заборавих да кажем, онима који не знају, на ФБ страници Питера Џексона налазе се клипови (који се и даље постављају) о томе како се проводе и шта све обилазе и гледају победници оног такмичења. Погледајте молим вас, благо њима . . . :ok:

Хехехе како за кога. Ја то опичим први дан кад се појаве, колико због саме карте, толико и због доброг места =)

А сад бих хтео мало да критикујем.

Везано за сам филм, чини ми се да је мало претерано са CGI. Можда и грешим, мада у прва два дела се видело да је CGI коришћен можда више него што би требало. Плашим се да ће у овом делу бити још израженије. Некако, кад претерају, филм све више добија вештачки изглед. Каква иронија зар не? Користе што бољу технологију да би лепше и реалније изгледало и што више користе то филм нереалистичније испада. Погледајмо на пример катастрофу са другим делом 300 . . . У трејлеру се лепо види, кад приказују војску вилењака (виловњака?) да су сви потпуно исти. У длаку. Што се свега тога тиче мислим да је Господар боље испао.

А и ајд' сад кад већ поредим са Господаром, Хобит ми се некако чини да је прављен и за млађу публику. Господар је имао неку дозу озбиљности и неке мрачне атмосфере. Такав осећај у овом филму не постоји. Као мали, знао сам и да се уплашим. Посебно у првом делу кад се први пут појављују Утваре прстена по ноћи.

Још нешто што ми смета, јесте изгледа оружја и оклопа. У Господару је то било ФЕНОМЕНАЛНО одрађено. Сви ти костими и прави мачеви, прављени тачно по нацртима, боли глава (дакле не причам о брадама, фризурама итд.). Сад је скоро све компјутерски генерисано и уобличено. Па тако имамо (тако мени бар изгледа) да мачеви патуљака изгледају као оне играчке, ако се сећате, дебеле, пластичне, са оном меком пластиком. Оклопи и оружје по мени не изгледа реалистично, него баш као те играчке које сам споменуо. И нажалост сваки пут кад гледам Хобита, сетим се тих играчака.

И страшно ми смета мањак крви. Превише личе на цртане филмове или уопште филмове за децу где се актери ударају мачевима пљоштимице, саплићу ногама итд. И заправо не видиш никакве повреде, ништа.

Са свим овим на уму, филмови су и даље изузетни и већ сам их гледао подоста пута и гледаћу још више. Другачији су од Питерових прошлих ремек дела, Господара. То је можда добро, можда лоше.

Добро јеси у праву,користи се компјутер више него што би требало,али мени и даље изгледа ок,није много претерано,још увек је то добро. У Господару јесте испало боље јер нису користили компјутер превише.

Филм Хобит,баш као и књига и јесте прављен за млађу публику. Књига је веома бајковита,и јесте за децу(што никако не умањује њену генијалност),док је Господар писан за старије. А филм су урадили што су могли озбиљније,иако су тиме доста одступили од књиге. Мислим да другачије од овога није ни могло да се сними, осим ако нису желели филм за децу,што им свакако није била намера.

На оружје нисам много обраћао пажњу. Баш ћу погледати то сада у новом Хобиту.

И за ово јеси у праву. Борбе нису реалне као у Господару прстенова. Мада,можда промене то за Битку пет армија(коју не могу да дочекам!!!!).

Мени је све добро што ПЏ ради. Само нек је он жив и здрав и нек сними Силмарилион :D

- - - - - - - - - -

Е да заборавих да кажем, онима који не знају, на ФБ страници Питера Џексона налазе се клипови (који се и даље постављају) о томе како се проводе и шта све обилазе и гледају победници оног такмичења. Погледајте молим вас, благо њима . . . :ok:

Гледам,гледам :)

- - - - - - - - - -

Биће драма за карте. :lol:

Па исто као и за претходне филмове. Још само мало...... :klap:

Хоћем!!!!!!!

522068101523654337473036-1.jpg

103253571015236543376730-1.jpg

104221251015236543375730-1.jpg

104330721015236543377230-1.jpg

104880121015236543381230-1.jpg

106702181015236543379230-1.jpg

Кога занима, овај малецни Шмауг је само 600е без осталих трошкова :per:

Претпоставио сам да је нека цифра у питању. Одрађен је феноменално. Ја сам код нас нашао ово

pipa_bilbo_6.jpg

за 500 кинте. Није само украсна може да се користи али тај коме сам поклонио не дувани. :lol:

- - - - - - - - - -

Видим, преко јој је цена 150 фунти или 250 $ .

Хахаха занимљиво.

А лула лепо изгледа, нема шта.

То су све правили студенти из БГ и НС. Ем ми било драго да наградим њихов труд ем је стварно супер поклон.

- - - - - - - - - -

Најбоље зезање је било код Орка. :lol:

А ево је и песма којом се завршава трећи део Хобита. Песма се односи на свих 6 филмова.

Стварано има добар глас а песма је баш прикладна :sad2:

А биће страва кад забруји у биоскопу. Па човече, заплакаћу као мала беба :sad2::sad2:

http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=125151

I saw the light fade from the sky
On the wind I heard a sigh
As the snowflakes cover my fallen brothers
I will say this last goodbye

Night is now falling
So ends this day
The road is now calling
And I must away
Over hill and under tree
Through lands where never light has shone
By silver streams that run down to the sea

Under cloud, beneath the stars
Over snow one winter’s morn
I turn at last to paths that lead home
And though where the road then takes me
I cannot tell
We came all this way
But now comes the day
To bid you farewell
Many places I have been
Many sorrows I have seen
But I don’t regret
Nor will I forget
All who took the road with me

Night is now falling
So ends this day
The road is now calling
And I must away
Over hill and under tree
Through lands where never light has shone
By silver streams that run down to the sea

To these memories I will hold
With your blessing I will go
To turn at last to paths that lead home
And though where the road then takes me
I cannot tell
We came all this way
But now comes the day
To bid you farewell

I bid you all a very fond farewell.

Ј.боте још нисам ни одгледао филм а већ тугујем :dash:

Poslednja izmena:
Juče sam završio sa čitanjem knjige Hobit i oduševljen sam jako. Predivno je pripovedao celu tu priču, prosto mami pažnju. Posebno je početak priopvedanja interesantan sa opisom rupe u kojoj živi hobit. Planiram sada pročitati tri knjige Gospodara prstenova.

Može li me neko uputiti u ostale knjige? Videh na wikipediji da je on napisao još bar 8 knjiga koje se tiču čitave te priče , istorije i dešavanja. Je l' to istina?

Juče sam završio sa čitanjem knjige Hobit i oduševljen sam jako. Predivno je pripovedao celu tu priču, prosto mami pažnju. Posebno je početak priopvedanja interesantan sa opisom rupe u kojoj živi hobit. Planiram sada pročitati tri knjige Gospodara prstenova.

Može li me neko uputiti u ostale knjige? Videh na wikipediji da je on napisao još bar 8 knjiga koje se tiču čitave te priče , istorije i dešavanja. Je l' to istina?

Добродошао у наш свет хахаха :cool:

Хобит заиста јесте фасцинантна књига. А што се тиче осталих, уколико ти се свиди Господар, а знам да хоће :whistling:, Силмарилион. То ти је књига о настанку света у којем се одвија радња Хобита и Господара. Доста је другачија од претходно споменутих и доста је напорнија за читање (многи су почињали да је читају и убрзо одустајали) па захтева да већ будеш у том "свету" како би могао да спојиш ствари и разумеш шта се дешава. Јер Силмарилион веома личи на неку енциклопедију, превише информација, које је тешко попамтити.

Након тога уколико будеш желео још да загазиш у Толкинов свет, имаш Недовршене приче и Деца Хуринова. То су чини ми се све преведене али можда грешим. Е сад уколико баш постанеш загрижен фан Толкина имаш још доста књига на енглеском али то је већ, по мени, за залуђенике (не зато што су на енглеском него због тога какве су књиге саме по себи, само набацани делови прича често контрадикторни).

Велики проблем јесте што је Професор (Толкин) започињао превише ствари а слабо шта је завршавао. Човек је измислио комплетне језике(!!) и не само то, него комплетан универзум до најситнијих детаља. Од настанка света па редом по Добима шта се дешавало. У потпуности га разумем. Као веома интелигентом човеку, имао је проблема да контролише огроман број мисли, и брзином муња у громовитим облацима, догађаји, дијалози, песме, пејзажи и многе друге ствари лете му кроз главу а сви знамо да рука јако споро прати мозак у таквим ситуацијама. Па тако захваљујући његовом сину, који је заокруживао његова дела, имамо и мало више од Хобита и Господара. Али то није ни близу онога што бисмо имали да је имао прилику да заврши започето.

Иначе једна информација уколико те занима. Хобита је написао за своју децу и само ја на наговор његовог студента (:worth:) одлучио да изда књигу за ширу публику. А што се тиче Господара, док је лежао у болници, након болести и шока које је доживео у рововима, гледајући пријатеље како умиру, смишљао је ту фантастичну трилогију. И нажалост није доживео да касније види колики успех су његове књиге оствариле.

Извини сад, можда те све ово смара али ето, морадох да напишем.

Тако да, што би рекли, о том потом. У сваком случају крени полако да читаш и пробај да уживаш у величанственом свету који је Толкин створио за нас и тиме започео читав жанр величанствених серијала.

Poslednja izmena:
Taman posla da mi smetaš. Hvala ti na ovom , opširnom odgovoru, koji mi svakako koristi. Ne smeta meni da čitam sve te knjige jer obožavam spoznati ceo taj imaginarni svet. Hvala ti i na ovim FAN FACTS , to isto jako obožavam. Čitanje knjiga je najveća radost. :D

А кад се код нас премијерно приказује Хобит? Ја тек сад видех, у НС, Арена Синеплекс, 11. децембра у поноћ :eek: и изгледа продате све карте за 15 мин.

А кад се код нас премијерно приказује Хобит? Ја тек сад видех, у НС, Арена Синеплекс, 11. децембра у поноћ :eek: и изгледа продате све карте за 15 мин.

Ја нашао за делта сити, БГ. Поноћ, да. Десети на једанаести. Нису хтели да приме резервацију него да се дође. Ја похитао и узео.

Ја нашао за делта сити, БГ. Поноћ, да. Десети на једанаести. Нису хтели да приме резервацију него да се дође. Ја похитао и узео.

Пихх, не знам да ли да идем тад (ако уопште има карата да се купе) или да чекам пар дана на нормалне термине. Не иде ми се баш у поноћ па до 3 да гледам. Посебно не кад се устаје ујутру у 6 :besna:

Пихх, не знам да ли да идем тад (ако уопште има карата да се купе) или да чекам пар дана на нормалне термине. Не иде ми се баш у поноћ па до 3 да гледам. Посебно не кад се устаје ујутру у 6 :besna:

Иста прича. :lol: Није ми жао а и обећао сам а обећања морају да се испуне. :)

Back