Tolkinov svet

• Začetnik teme Začetnik teme Hurin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Aaaaa, tu li si! :rotf: Prozivam te gde god stignem, vidi post ipod tvoga, a iznad moga, tu negde u sredini.

Tako turira. :D On mi je najači lik u sva tri dela filma.

Tу сам; само те/вас посматрам!

Ае молим вас као да сте ви сва имена успели да запамтите од прве.
Мало сам пермутовала; а и године, сенилност - све ме сустиже.
Мало разумевања молићу! :malav:

И мени је Радагаст лик и по! :D

Али где нађе Радобрат хахахххаааа

Sad znaš zašto sam pitao. :D Valjam se ceo dan . Odsada ću tako da ga zovem. :zcepanje:

Орлови су представљени као интелигентна бића а не као средство транспорта.

Dobro , može i tako da se tumači. Onda kad su ih spasili od oraka, nisu služili za transport, već su to radili iz plemenitih pobuda, ona velika orušlina (zaboravih mu ime, čini mi se Gavahir, ako sam omašio, nemoj da se smejete :D ) što je spasla Gandalfa , takođe nije služila kao transport, ali osim poslednje scene Lotr-a , onoj kad se orlovi bore sa Felebistima, oni su u oba filma služili samo za trans... ovaj htedoh reću u "plemenite svrhe". Pitam se šta su radila ta inteligentna bića, kad su ostavile družinu, na onoj planini sa prekrasnim pogledamo na Erobor, verovatno su nastavili da lete i da se bave inteligentim stvarima. Složićeš se da su Orlovi to mogli lako da urade, a ni ovi nisu pošli u pustolovinu iz zabave, već iz nužde, učinili bi veliko delo, koje sigurno ne bi ostalo zaboravljeno, a i tu je i onih 6 sati. ;)

7.9" x 18.1" x 12.2" (H x W x D)
20 cm x 46 cm x 31 cm
Weight:
13.2 lbs (6.0 kg)

Neću morati da čukam zid, a 600 evra ne dam, a i nemam, odakle bre na ovu krizu. :besna:

Sad znaš zašto sam pitao. :D Valjam se ceo dan . Odsada ću tako da ga zovem. :zcepanje:

Dobro , može i tako da se tumači. Onda kad su ih spasili od oraka, nisu služili za transport, već su to radili iz plemenitih pobuda, ona velika orušlina (zaboravih mu ime, čini mi se Gavahir, ako sam omašio, nemoj da se smejete :D ) što je spasla Gandalfa , takođe nije služila kao transport, ali osim poslednje scene Lotr-a , onoj kad se orlovi bore sa Felebistima, oni su u oba filma služili samo za trans... ovaj htedoh reću u "plemenite svrhe". Pitam se šta su radila ta inteligentna bića, kad su ostavile družinu, na onoj planini sa prekrasnim pogledamo na Erobor, verovatno su nastavili da lete i da se bave inteligentim stvarima. Složićeš se da su Orlovi to mogli lako da urade, a ni ovi nisu pošli u pustolovinu iz zabave, već iz nužde, učinili bi veliko delo, koje sigurno ne bi ostalo zaboravljeno, a i tu je i onih 6 sati. ;)

Neću morati da čukam zid, a 600 evra ne dam, a i nemam, odakle bre na ovu krizu. :besna:

Gwaihir, али то ни ја нисам запамтио =)

- - - - - - - - - -

https://www.wetanz.com/environments/

Ne baš, mada za naše uslove 600$ za figuricu...

7.9" x 18.1" x 12.2" (H x W x D)
20 cm x 46 cm x 31 cm
Weight:
13.2 lbs (6.0 kg)

Пфф, јесте велики квалитет, али ја мажем сваки дан паштету и леб и то је то. Нема се пара . . . :sad2:

:lol:

A kakvih sitnica? :flert: Pusti ti Brančeza, isprilaj ti mene onako natenane, imam ja vremena, a i volim da slušam, biću ti verna publika. Dakle Radobrat i zečevi i onda.... :telefon:

Нећу да се љути јанг мастер Бранчез на мене. :lol:
Ипак ћеш морати да одгледаш филм.
Баш ме занима твој коментар јер си скептичан.

Tу сам; само те/вас посматрам!

Posmatraš nas, a koliko dugo nas posmatraš, znaš da nije lepo nekoga posmatrati, zamisli da mi posmatramo tebe. :zper: Ajde Arewn u društvo, ti si naša princeza, Evenstar, svojim prisustvom daješ svežinu i toplinu ovom našem kutku. :zag:

Ае молим вас као да сте ви сва имена успели да запамтите од прве.

Priznajem da nisam , možda ovi jesu, ali niko do sada nije provaljivao takva imena ko ti, ni Tolkin ti nije ravan. :zcepanje:

Мало сам пермутовала; а и године, сенилност - све ме сустиже.
Мало разумевања молићу!

Sad se vaidš na godine, ccccc, ali imaš razumevanje. Aj permutuj još koga, Tranduila recimo.

И мени је Радагаст лик и по

Pa kad puši travu i ne ferma žive silu, još i oni njegovi zecovi, otkačen totalis. :D

Баш ме занима твој коментар јер си скептичан.

Ja skeptičan, ma kakviiii! I mene baš zanima. ;)

Ajde bre, viš da neće ništa više da mi otkrije, moj pritsci na njega su slomljeni, kamen je to. Pogledaj mu malo kroz prste, eto Radobratovi zečevi će ostati sve da gledanja filma za mene velika misterija.

Ne mogu da završim poslednju scenu iz prvod dela GP, jer nemam odgovarajuću sliku. U pitanju je
sliku, ali msm. da nije baš prikladna. Voleo bih da čujem vaše mišljenje , pa ako je pozitvino, da kačim onda. :)

Ja skeptičan, ma kakviiii! I mene baš zanima. ;)

Ajde bre, viš da neće ništa više da mi otkrije, moj pritsci na njega su slomljeni, kamen je to. Pogledaj mu malo kroz prste, eto Radobratovi zečevi će ostati sve da gledanja filma za mene velika misterija.

Ne mogu da završim poslednju scenu iz prvod dela GP, jer nemam odgovarajuću sliku. U pitanju je
sliku, ali msm. da nije baš prikladna. Voleo bih da čujem vaše mišljenje , pa ako je pozitvino, da kačim onda. :)

Ништа не разумем. Због чега не можеш да завршиш и шта ти није јасно код распада дружине? Шта бунцаш човече? Јесам ли ти сто пута рекао да не једеш мухаре (црвено-беле печурке) јер знају изазивати халуцинације?? Боже, данашњи млади, шта све раде . . .

106228951582301781991006-1.jpg

Nisi, rekao si mi da ne jednem one crveno - crne pečurke, i ne zovu s emuhare, nego babino prhno, bar kod mene.

Какве везе зечеви Брата Радоње имају са распадом дружине?

Jeo su muhare, ili si mešao pića, a mene si nešo da kritikuješ.

Treba mi slika da završim ovu7 temu, ona slika više odgovara kod secena sa vulkanom, kad Sem spasava Frodo. Jeo sam muhare, razumi me. :D

Pozdrav svima. :)

Pošto sam slušao dosta o tome kako je Džekson upropastio Hobbita, odličih da pročitam tu knjigu. Mislim da se nikada više u životu nisam razočarao.

Džeksonova vizija, je po mom skromnom mišljenju u svakom mogućem smislu bolja od Tolinovog dela. Nije ni čudo što Tolkin, kao veliki pisac nije bio zadovoljan tim delom i želeo je da ga izmeni.

Priča je dečija, ali skroz na skroz. Čitava naracija, totalno dečija. Nije to problem, to je dečija priča, ali kakav bi užas bio da je Džekson bio veran knjizi i rekao da je to uvodna priča u najveću filmsku trilogiju svih vremena. To je kao da pustiš Sunđer Boba, kao uvod u LOTR. Likovi ne postoje u knjizi, manje-više tu nema nikog razrađenog, a Bilbo je toliko karikaturalno napisan da sam prevrato očima čitajući o njemu. Opet razumem, dečja priča, ali ovaj Bilbo iz filmske trilogije je toliko zanimljiviji, toliko životniji, toliko realniji,...

Bitka pet armija u knjizi? Manje-više i ne postoji. Filmska verzija je svetlosnim godinama ispred, sa sve referencama na Saurona.

Ono što me šokiralo da su pojedine najgluplje replike iz filma uzete direktno iz knjige. Gomila stvari koje Šmaug govori u filmu sam u glavi nekako odredio kao tipične holivudske fraze, kad ono to uzeto direkt iz knjige. I još dosta toga.

Nisam bio oduševljen Hobbit trilogijom, jer opet u glavi je bio LOTR, ali sada kada sam pročitao knjigu. Džekson je jednostavno genije. Od jedne tra-la-la pričice napravio je zanimljivu filmsku priču koja je na momente i jako mračna i ozbiljna. Svakako izuzetan uspeh kada se gleda izvorni materijal.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. :)

Pošto sam slušao dosta o tome kako je Džekson upropastio Hobbita, odličih da pročitam tu knjigu. Mislim da se nikada više u životu nisam razočarao.

Džeksonova vizija, je po mom skromnom mišljenju u svakom mogućem smislu bolja od Tolinovog dela. Nije ni čudo što Tolkin, kao veliki pisac nije bio zadovoljan tim delom i želeo je da ga izmeni.

Priča je dečija, ali skroz na skroz. Čitava naracija, totalno dečija. Nije to problem, to je dečija priča, ali kakav bi užas bio da je Džekson bio veran knjizi i rekao da je to uvodna priča u najveću filmsku trilogiju svih vremena. To je kao da pustiš Sunđer Boba, kao uvod u LOTR. Likovi ne postoje u knjizi, manje-više tu nema nikog razrađenog, a Bilbo je toliko karikaturalno napisan da sam prevrato očima čitajući o njemu. Opet razumem, dečja priča, ali ovaj Bilbo iz filmske trilogije je toliko zanimljiviji, toliko životniji, toliko realniji,...

Bitka pet armija u knjizi? Manje-više i ne postoji. Filmska verzija je svetlosnim godinama ispred, sa sve referencama na Saurona.

Ono što me šokiralo da su pojedine najgluplje replike iz filma uzete direktno iz knjige. Gomila stvari koje Šmaug govori u filmu sam u glavi nekako odredio kao tipične holivudske fraze, kad ono to uzeto direkt iz knjige. I još dosta toga.

Nisam bio oduševljen Hobbit trilogijom, jer opet u glavi je bio LOTR, ali sada kada sam pročitao knjigu. Džekson je jednostavno genije. Od jedne tra-la-la pričice napravio je zanimljivu filmsku priču koja je na momente i jako mračna i ozbiljna. Svakako izuzetan uspeh kada se gleda izvorni materijal.

Хобит јесте дечија књига која је занимљива и одраслима. И веза између Силмарилиона и ГП који су далеко озбиљније штиво.

Back