1. Да, ово је било фантастично. Само, очекивао сам много већу војску. Оно патуљака било пар хиљада свега.
2. Претерано брате. Претерано. Али фора =)
3. Хаха слатко сам се насмејао кад га је сковао с неба хахах. Претерали су мало са оним кад трчи уз камење што се руши у истој сцени.
4. Е то је било епик. Стварно.
5. Лол, нисам очекивао уопште онако да се заврши. Знао сам да ће да умре Торин због књиге али не онако

6. И ту су чини ми се малко сјебали. Узме забије по део лука са сваке стране. Па мислим стварно?
7. Е да. И то је било супер. Емотивна сцена.
Све у свему филм ми се баш свиђа. Лепо је одреађен а брате, ХФР што кажеш, значи буквално као у позоришту. ОДЛИЧНО!!!!! И стварно знају звук да пусте да буде баш гласно да се уживиш а ипак не довољно гласно да ти смета. Очекивао сам много више CGI тако да сам задовољан што се тога тиче. Јес било доста ал ајде. Шта да се ради, не може све бити савршено. Такође има таман веселих сцена да одржи атмосферу (кад се појави Даин на свињчету ја сам исплакао хахаххах). Супер су сцене у борби, посебно ми се свидело кад патуљци праве тзв. shield wall. и још вилењаци кад залетели да прескачу преко њих. Одлично. Највише од свега што ми смета јесте што су направили сапуницу од филма који је могао бити најбољи од излазка Повратак краља. По мени су страшно, страшно усрали са Тауриел и Килијем. И она после крмењауче и једе говна. Клише. Одличан крај, кад се Билбо враћа кући и затиче Хобите како купују његове ствари на аукцији. Као и она сцена из Господара кад Гандалф долази на његов 111. рођендан. А песма на крају је страва, наравно, што сам рекао и пре. Знам је напамет малтене од првог дана лол.
Све у свему 9/10 што се мене тиче. Фантастичан крај серијала!