Tocak vremena

Па има са економском исплативошћу, продаванији је Мартин самим тим ће и његове књиге пре бити продаваније и штампане, а и аутор је жив па је до ауторских права лакше доћи.
Џордан је нажалост умро а око његове заоставштине се и даље по Америци воде спорови што свакако усложњава све јер наши издавачи немају новца. Тако да економски Мартин пролази боље ма колико и он био миноран у односу на неке ауторе, пре свега белетристике.

Konacno pocela da citam prvu knjigu. Ne znam sta da ocekujem, za sada je vrlo zagonetno. Iako sam cula dosta pozitivnih kritika, pojma nemam o cemu se radi (volim da uronim u novi svet potpuno nepripremljena, mada kod nekih knjiga zna da bude zbunjujuce), osim da se tocak okrece...

Konacno pocela da citam prvu knjigu. Ne znam sta da ocekujem, za sada je vrlo zagonetno. Iako sam cula dosta pozitivnih kritika, pojma nemam o cemu se radi (volim da uronim u novi svet potpuno nepripremljena, mada kod nekih knjiga zna da bude zbunjujuce), osim da se tocak okrece...

Odprilike ces da stignes negde do 4. knjige mozda i dalje ko zna,ali u svakom slucaju neces da zavrsis :D

Tek posle cetvrte postaje zanimljivo.

Ja sam stigao tamo,kako se zove...do Putanje bodeza(8 deo ako se ne varam),ali moram da kazem da sam sebe terao da procitam kako bih se konacno priblizio vrhuncu,ali vrhunac se tu ni ne nazire tako da sam morao da odustanem...radnja pocinje da se ponavlja,Zmaj ubija jednog po jednog Izgubljenog i radnja se uglavnom na to svodi.Ne znam kako bih to nazvao osim pokusaj da se zaradi,mogao bih i to da shvatim,ali brate puno je oduzio i sad zavrsava ko stigne. :dontunderstand:

zao mi je sto to cujem, ali nazalost ovi zapadni izdavaci teraju pisce da sire i produbljuju pricu vestacki, zato je Tolkin car, on je za svoju dusu napisao GP jer su mu mnoge kolege (koji su procitali knjigu pre njenog izlaska) govorili da je lud i da delo nista ne valja. svidja mi se i sto je Martin rekao da ce biti 7 knjiga ako pozivi da ih napise, tj mozda mu se omakne i 8 ali sve to ako pozivi, sto mi je sumnjivo.

Vredi li pocinjati ovo cudo od serijala?

Vredi. :D Meni je stvarno pomogao tokom prve godine u srednjoj, jer sam isla sama u drugom gradu, nepoznati ljudi bla bla bla, da ne gnjavim... :p ukratko, te knjige su me odvratile od mnogoh drugih losih stvari koje nisam radila i ako sam imala prilike jer sam bila nedeljama sasvim sama (bez roditelja, ljudi koji me znaju itd...) Toplo preporucujem. :super:

Ma knjige su fenomenalne i drago mi je jer ih ima toliko. :D
Budimo realni, najtuznije kod nekog serijala je kada se taj serijal zavrsi. :(
Jos ako ga ne procitamo odjednom, vec ga citamo kroz niz godina, iznova i
vezemo se za likove. Onda kada dodje kraj serijala i price...
Meni je to najtuzniji deo...
Ovako Tocak mozemo citati dugo, dugo vremena,
xa,xa,xa .:)

Ma knjige su fenomenalne i drago mi je jer ih ima toliko. :D
Budimo realni, najtuznije kod nekog serijala je kada se taj serijal zavrsi. :(
Jos ako ga ne procitamo odjednom, vec ga citamo kroz niz godina, iznova i
vezemo se za likove. Onda kada dodje kraj serijala i price...
Meni je to najtuzniji deo...
Ovako Tocak mozemo citati dugo, dugo vremena,
xa,xa,xa .:)

pa dobro ne mozemo jer je ostala jos jedna knjiga do kraja...

mada...ako si citao towers of midnight...pominje se kao nest osto bi moglo da...ok..necu pisem spojlere...

u svakom slucaju - deo tvog posta o vezivanju sa karakterima - polovinu sma zaboravio dok ova poslednja knjiga nije izasla :D

da je ubio u pojam u nekoliko jednih te istih knjiga samo sa drugim forsaken/chosen-ima, realno jeste. ne znam na srpskom kako su ih preveli...

ali, slazem se da je nekako bedak kad se zavrsi serijal...dobar deo svog zivota sam proveo u iscekivanjima "sledece" knjige wheel of time-a :)

Poslednja izmena:
Će bidne i nekih prikvela, i knjiga mimo glavnog toka...:)
Ja sam bio došao do šeste... onda odustao... pa se ponovo vratio i izdržao do devete.
Do daljnjeg čitam samo komentare o ovom delu , stavio sam ga na čekanje. Nekada ću valjda završiti serijal, za koju godinu ili
desetak godina:).
Ima mnogo dobrih stvari, stvorio je kompleksan i izuzetno maštovit svet, jake likove, i mogao je to po meni biti najbolji epski serijal ikada... da je napravio serijal u vrh glave 5-6 knjiga, da nije podlego skribomaniji... znam da sam u Putanji bodeža pošizeo skroz, one Aes Sedai na jedno pedeset strana putuju na nekakvo brdo, i usput se bave svim temama od politike do kružoka pletilja...:dash: To je valjda najgori udav od knjige u serijalu.
Ali nesumnjivo je da je ovaj serijal, uz Tolkina i Martina obeležio žanr, uza sve svoje mane.

Eo da malo ozivim ovu temu :))...Ja sam procitao 9 knjiga iz serijala Tocak vremena i zaista ga obozavam ali zbog priprema za faks nisam stigao sve (cim zavrsim prijemni nastavljam).Najomiljeniji mi je lik Metrim Kauton jer me malo podseca na mene :D...Najjace su mi njegove komicne situacije sa Aes Sedai :D

Eto i ja sam se ponovo vratio serijalu, pročitao Bodež snova, Oluja na obzorju će izaći valjda na leto ili jesen, uskoro će
i ostale knjige... problem jeste ta razvučenost, Putanja bodeža je najgora, a komotno je po meni mogao od 4-11 knjige sve staviti u
jednu. Ali dobro.
Svejedno, serijal je jak.

Back