Točak Vremena - Robert Jordan

• Začetnik teme Začetnik teme Zvjar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Goldengaidin:
Je l znate da pominju tocak i u riftwaru, doslovce pise tocak tka kako tocak zeli, a pominje ga i Teri Bruks u Carobnoj pesmi Sanare.
I posle ko je tata.

"Wishsong of Shannara" je objavljena 1985. pet godina pre prvog dela Tocka Vremena, "Riftwar" serijal je zapocet jos ranije 1982 (Magician 1982., Silverthorn 1985....)

Tako ako se moze govoriti o nekom prepisivanju motiva,onda ce pre biti da je Dzordan bio taj koji je prepisivao.... s tim naravno sto su svi ti autori motiv "tocka sudbine" uzeli iz budistisko filozofsko-religiozne tradicije.

Goldengaidin:
Nasao sam na netu da postoji nesto sto se zove Snow-prologue for winter heart, je l to poseban roman kao new spring ili samo uvodan tekst ? I
zgleda da ce stvarno da snimaju seriju.... :-) :-) :-)

Не то ти је само пролог 10. књиге. Обично издају пролог пар мјесеци прије само књиге. То су урадили и по питању 11.
Наравно плаћа се. Али увјек нађем преко ових подземних линкова.

Имају ли у близини какве сестре које се у све мјешају. Ето ти Аес Седаи. :razz:

Ја ћу оседети чекајући да "лагуна" преведе.... Кога год да питам шта се дешава или ћуте, или је одговор "Сачекај сазнаћеш."... Али, шта ћу... Него, да ли неко зна шта још има за читање, овако успут. Прочитала сам "КРВ КРАЉЕВА" (како глуп превод, књига се зове assassin's apprentice...) и књига је у реду... мада, ни приближна точку....
Све једно, ја морам да идем... Надам се да НЕКО има предлог... (Песме леда и ватре сам већ читала, сјајна књига...)

Citaj Carobnjaka- segrta i majstora ili Sanaru. Dobra su oba serijala. Ja sam nabavio tu
`krv kraljeva ` pa cu da citam ovih dana. Bolje da prvo krenes carobnjaka, jer je manja ,nabijena radnjo i brze se cita. od lagune nema koristi, ja ceka da mi stigne a crown of swords na engleskom. ;-)

Kada smo vec kod vukova je`l zna neko kada ce vukodav ili wolfhound kako ga ovi tupavi ameri prevedose ?

Video sa neke trejlere i slike i dobro izgledaju.

Ima neki ludi sajt na kome je neki lik uradio njegov raspored uloga za film o tocku vremena, mnogo dobro odradjeno. Faila je Kristina Rici... A ja sam uvek cenio Perina :-)

Ma jok to se neko zezao,pa kao podelio uloge. Bice serija ali se ne zna kada kupljena su prava
. vec postoji igra kartama tocak vremena, nesto kao magic the gathering ali se meni ne svidja.
najlakse cete doci do njega ako ukucate Al`Lan Mandagoran na google/images pa search.
otovrice vam nekih 20-etak slika pa vi odaberite sliku Lana koja prikazuje neku nabildovanu sirovinu tj neku realnu sliku posto su ostale crtezi. to ce vas odvesti na taj sajt.

Ja sam mislim bila na dva sajta sa "podeljenim" ulogama, al se nešto i nisam oduševila. A najgore promaše kod Randa. I odakle li kopaju one glumce, ja za više od polovinu nisam ni čula.

...oh, well... šta vi mislite ko bi odgovarao kojoj ulozi? Rand al'Tor bi mogao da bude Ewan McGregor iz Trainspotting faze, a Lan Mandragoran po opisu (meni) izgleda BAŠ kao Viggo Mortensen u LOTR, s tom što u LOTR ni malo ne liči na Aragorna kakvog sam ja zamišljala :/

Goldengaidin:
Kada smo vec kod vukova je`l zna neko kada ce vukodav ili wolfhound kako ga ovi tupavi ameri prevedose ?

Video sa neke trejlere i slike i dobro izgledaju.

Ima neki ludi sajt na kome je neki lik uradio njegov raspored uloga za film o tocku vremena, mnogo dobro odradjeno. Faila je Kristina Rici... A ja sam uvek cenio Perina :-)

Uh, čarobnjaka (šegrta, majstora i Srebrni Trn) sam pročitala...
Da li neko zna kakav je "Presto od Zmajkosti"?

A za Vukodava, da li misliš na film ili na knjigu (sledeći deo), pošto je film već izašao (ne kod nas :roll: , ali u Rusiji jeste prem dva-tri meseca)... Kod nas su retardirani i što se tiče filmova, na primer za noćnu stražu im je trebalo godinu dana, da se pojavi kod nas u bioskopima... :roll:

Vec postoji i day watch... Ko ovde govori o legalnim kanalima... :-) bar se nadam da cu naci. Stvarno nisu normalni za filmove kod mene u Kragujevcu radi jedan bioskop a drze isti film po 3 nedelje i to bar da su neki filmovi nego verovatno ono sto niko nece. Sada je na repertoaru onaj ,malo je reci, besmisleni film o Guci. Sto se tice Vukodava Premijera je zakazana za 28 decembar, film traje 132 minuta.trebalo je da bude u okrobru pa novembru pa su odlagali. Kod nas treba da izadje treci deo knjige a cetvrti je izasao u Rusiji 2003 god, zove se znamenie puti ili tako nesto. To sam pokupio na nekom ruskom sajtu,a ja ruski ne znam :-) :-)

Sto se tice one, nazovi, raspodele uloga mislim da su pogodili Peryna. Asmodena, Lanfear, Toma Merlina i Geretha Bryna. Nije los izbor za Egwenu , a Failu necu da komentarisem jer sam subjektivan kod male gospodje... ;-) Viggo je plav prirodno pa bi bio dobar Lan ali je stvarno malo mator. Ona strvina koju su predlozili definitivno nije dobar izbor.

Mracni , mogu da ti pomognem oko 2-3 glave, mada mi je tada ispitni rok. Pod uslovom da mi ne das prolog jer je on na preko 100 strane. Ako ti je ok javi :-)

Citaj Sanaru, tri knjige , blago povezane. Prva je malo sirova ali dobra ( Mac Sanare ) druga je skroz puna akcijom (elfsko kamenje),a treca je najozbiljnija (carobna pesma)

ja sam citao i onu laguninu Belgarijadu , dodje kao decija verzija gospodara prstenova mada se meni svidja. Presto od zmajkosti su raskomadali u dva dela ,a takodje je trilogija. pogledaj na www.fantasticfiction.co.uk imas bas dosta o piscima i knjigama

Back